Χορηγία Κατηγορίας Υπηρεσίες

Τολμηρές κινήσεις για ενίσχυση της οργανικής ανάπτυξης

Για αρκετές επιχειρήσεις, παρά την οικονομική κρίση που βίωσαν, βλέπουν την κρίση της πανδημίας ως μία ευκαιρία για να πραγματοποιήσουν ένα άλμα προς τα μπρος. Μία ευκαιρία για να ενισχύσουν τη λειτουργική σταθερότητα, τον εντοπισμό και την ανταπόκριση σε κινδύνους σε πραγματικό χρόνο, τη σχέση με τις τοπικές κοινότητες, υιοθέτηση καινοτόμων πρακτικών σε νέα προϊόντα και υπηρεσίες.

Εκτός από την πανδημία, το 2020 χαρακτηρίστηκε και από αυξημένες γεωπολιτικές εντάσεις, με τους πολιτικούς κινδύνους και την αβεβαιότητα να επιδρούν αρνητικά, οδηγώντας αρκετά επιχειρηματικά στελέχη στη διενέργεια ολοκληρωμένης επανεξέτασης της εταιρικής στρατηγικής τους και αναθεώρησης των χαρτοφυλακίων τους. Μέσω των αξιολογήσεων του χαρτοφυλακίου, ορισμένα στελέχη διάκριναν ευκαιρίες για να θέσουν ενεργά την καινοτομία και τους πελάτες τους στο επίκεντρο των στρατηγικών αναπτυξιακών τους σχεδίων.

Πριν από την πανδημία, οι κυπριακές επιχειρήσεις υστερούσαν σε σχέση με αντίστοιχες εταιρείες του εξωτερικού, όσον αφορά τον ψηφιακό μετασχηματισμό. Η πανδημία τις ανάγκασε, πλέον, να υπολογίζουν τις πρωτοβουλίες τους για ψηφιοποίηση, σε ημέρες και εβδομάδες, παρά σε χρόνια. Βλέποντας τις ευκαιρίες που δημιούργησε, τα διευθυντικά στελέχη αναγνωρίζουν δύο βασικές στρατηγικές αναπτυξιακές επιταγές: τις επενδύσεις στην ψηφιοποίηση της εμπειρίας (διαδρομής) του πελάτη και των επιχειρηματικών διεργασιών, καθώς και την προσέλκυση και τη διατήρηση πελατολογίου.

Στο μεσοδιάστημα θα πρέπει να ξεπεράσουν θέματα που αφορούν τη διαχείριση της αλλαγής, καθώς και την εσωτερική αδράνεια, για να μπορέσουν να εκμεταλλευτούν πλήρως τις ευκαιρίες που προέκυψαν από τις διαταραχές της πανδημίας.

Τολμηρές κινήσεις

Εάν οι κυπριακές επιχειρήσεις επιθυμούν να καταστούν πρωτοπόροι της αλλαγής και όχι απλά ακόλουθοί της, θα πρέπει να μετασχηματίσουν τα υφιστάμενα λειτουργικά τους μοντέλα, επαναπροσδιορίζοντας το ρόλο της επιχείρησής τους στο οικοσύστημα, να είναι ανοικτές σε συνέργειες με ανταγωνιστές, για τη δημιουργία νέων λύσεων μέσα στο οικοσύστημα.

Διευθύνοντες Σύμβουλοι και CFOs μεγάλων κυπριακών επιχειρήσεων στο πλαίσιο συζήτησης στρογγυλής τραπέζης, θα αναλύσουν ενώπιον του 17ου CFO Management Forum & Awards, που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου 2021, τον αντίκτυπο της πανδημίας COVID-19 στις επιχειρήσεις τους, τη βραχυπρόθεσμη δράση που αναλήφθηκε και πώς προσαρμόστηκαν οι λειτουργίες τους στο νέο περιβάλλον, τις μακροπρόθεσμες συνέπειες και η πορεία προς την ανάκαμψη, όπως και τις ευκαιρίες που προέκυψαν για προώθηση αλλαγών στους οργανισμούς τους. Στη συζήτηση συμμετέχουν οι:

  • Ελένη Καλογήρου, CEO της Hermes Airports Ltd
  • Γιώργος Πασχάλης, CFO της Hermes Airports Ltd
  • Χρήστος Χριστοδούλου, CEO της  Trust International Insurance Company (Cyprus) Ltd
  • Μαρία Φυσεντζίδης, CFO της Trust International Insurance Company (Cyprus) Ltd

Management Forum & Awards

Το Συνέδριο που παρουσιάζει η ΕΥ, έχει καθιερωθεί ως ετήσιος θεσμός για τους οικονομικούς διευθυντές και τους διευθυντές λογιστηρίου στην Κύπρο, έχει ως στόχο να παρουσιάσει όλες τις τελευταίες εξελίξεις και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν σήμερα οι οικονομικοί διευθυντές. Πόσο σημαντικός ήταν, λοιπόν, ο ρόλος του οικονομικού διευθυντή  εν μέσω πανδημίας για τη σωστή αντιμετώπιση της κρίσης και ποια είναι η επόμενη μέρα; 

Το Φόρουμ αναμένεται να συγκεντρώσει το ενδιαφέρον οικονομικών διευθυντών και άλλων βασικών παραγόντων απ’ όλες τις μεγάλες εταιρείες με έδρα ή χώρα δραστηριοποίησής τους την Κύπρο. Κατά τη διάρκεια του Φόρουμ θα διεξαχθούν τα «5α Cyprus CFO Awards», τελετή που σκοπό έχει τη βράβευση σημαντικών CFOs για τη συνεισφορά τους ή τα επιτεύγματά τους στον τομέα των οικονομικών και των επιχειρήσεων.

Το συνέδριο θα διεξαχθεί στην αγγλική γλώσσα. Για περισσότερες πληροφορίες για το περιεχόμενο του φετινού συνεδρίου, πατήστε εδώ.

Η συμμετοχή στο συνέδριο είναι χωρίς κόστος, ωστόσο, η εγγραφή των συμμετεχόντων είναι απαραίτητη. Για online εγγραφές, πατήστε εδώ.

Το Φόρουμ απευθύνεται προς: Finance directors, οικονομικούς διευθυντές επιχειρήσεων όλων των μεγεθών και κλάδων, διευθυντές και στελέχη λογιστηρίου όλων των μεγεθών και κλάδων, CEOs και μέλη διοικητικών συμβουλευτικών επιχειρήσεων, στελέχη Accounting, Audit και Tax firms, σύμβουλους επιχειρήσεων και στελέχη τραπεζών.

Πληροφορίες

Οργανωτής: ΙΜΗ

Κύριος Χορηγός: EY

Χορηγοί: SAP 

Με τη στήριξη: Εθνική Αρχή Στοιχημάτων, ΣΕΛΚ

Χορηγοί Επικοινωνίας: περιοδικό IN Business, περιοδικό GOLD

 

Για περισσότερες πληροφορίες - ΙΜΗ, τηλέφωνο: 22505555, ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: events@imhbusiness.com, ιστοσελίδα: www.imhbusiness.com

Δειτε Επισης

2η Επιστημονική Ημερίδα «Κουβεντιάζοντας με απλά λόγια για τον καρκίνο του προστάτη»
2η Ετήσια Εθελοντική Αιμοδοσία Kition Ocean Holdings στο Λιμάνι Λάρνακας
Bowling Boutique Bar & Grill: Ο νέος χώρος bowling που αφίχθηκε στην Έγκωμη (photos)
Στο τεύχος Μαρτίου του περιοδικού GOLD: Hail to the Chief Financial Officer
MyPetrolina app: Δίνει την ευκαιρία διεκδίκησης δύο Nissan X-Trail e-POWER αξίας €46,100 το καθένα
Πώς μπορώ να πάρω Εγγυητική Επιστολή μέσω Ασφαλιστικής Εταιρείας;
Το έργο EU Heyday και Δήμος Πάφου σε καλούν στον γύρο της Πάφου
Όμιλος Εταιρειών UW Group: Πλέοντας προς το μέλλον
Kyriakides Mushrooms: Μια So Mush Better υποψηφιότητα στα In Business Awards
Ενδυνάμωση σχέσεων με Δήμο Τρίπολης συζήτησε ο Δήμαρχος Παραλιμνίου