Βασιλιάς το convenience με mobile banking;

Η ακμάζουσα αγορά smartphones και των applications που ξεφυτρώνουν σαν μανιτάρια δεν δείχνουν σημάδια επιβράδυνσης. Τουναντίον, η καινοτομία στη βιομηχανία fintech έχει δείξει τις δυνατότητες της κινητής τραπεζικής για διευκόλυνση των συναλλαγών των καταναλωτών. Οι εταιρείες τεχνολογίας πλέον, και όχι οι τράπεζες, είναι αυτές που οδηγούν σε μια ηπειρωτική στροφή προς τις υπηρεσίες κινητής τραπεζικής.

Μάλιστα, η ανοικτή τραπεζική μπορεί να αποτελέσει βασικό παράγοντα για την οικονομική ένταξη των καταναλωτών. Εάν βασιζόμαστε μόνο στις παραδοσιακές τράπεζες, κινδυνεύουμε να αποκόψουμε έναν τεράστιο αριθμό καταναλωτών και να απομονώσουμε εκείνους που δεν έχουν βαθύτερη κατανόηση του χρηματοπιστωτικού κλάδου. Για παράδειγμα, όταν πρόκειται για αποταμιεύσεις, τα συστήματα παλαιού τύπου έχουν συχνά αγωνιστεί για να παρέχουν την ευκολία της προσβασιμότητας, ενώ δεν έχουν τα οφέλη που μπορούν να προσφέρουν τα νεότερα fintechs, όπως το Plum που παρέχει συμβουλευτικές υπηρεσίες κάνοντας τις καθημερινές προκλήσεις όπως η εξοικονόμηση χρημάτων πιο απλοποιημένη και εφικτή.


Το παιχνίδι για Fintechs και mobile banking
Στην Κίνα, είναι οι εταιρείες τεχνολογίας είναι αυτές που προσαρμόζουν και αντιμετωπίζουν τις ανεκπλήρωτες ανάγκες των πελατών φέρνοντας λύσεις πληρωμών σε smartphones. Ο συνδυασμός της ταχείας αύξησης της υιοθέτησης smartphone, της καινοτομίας fintech των εταιρειών τεχνολογίας και της προθυμίας των κινέζων καταναλωτών να υιοθετήσουν νέες υπηρεσίες, έχει ως αποτέλεσμα οι κινητοί παίκτες να κατέχουν γρήγορα ολόκληρο το οικοσύστημα τόσο στους οικονομικούς όσο και στους μη χρηματοοικονομικούς χώρους.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα το υψηλό ποσοστό υιοθέτησης των AliPay και WeChat. Το 92% του πληθυσμού τις χρησιμοποιεί σε μεγάλες κινεζικές πόλεις, γεγονός που μεταφράζεται σε πάνω από 1 δισεκατομμύριο χρήστες σε ολόκληρη τη χώρα. Την ίδια ώρα, οι καινοτομίες της fintech, όπως οι απλοί κωδικοί QR πληρωμής της AliPay, έχουν κερδίσει γρήγορα την έλξη μεταξύ των καταναλωτών. Αρχικά εφευρέθηκε ως ένας τρόπος για τους κατασκευαστές αυτοκινήτων να παρακολουθούν τη διαδικασία κατασκευής, ενώ πλέον έχει καταστεί τρόπος ζωής για τους Κινέζους καταναλωτές, με τους κωδικούς QR να αντιπροσωπεύουν πάνω από το 83% όλων των πληρωμών.

Ακόμη και όταν πρόκειται για χειρισμό αποταμιεύσεων, οι Fintechs όπως το Plum, το Revolut και το Starling προωθούν την προσβασιμότητα και μια βελτιωμένη εμπειρία για όλους. Η δυνατότητα πρόσβασης σε αυτές τις υπηρεσίες οποτεδήποτε, οπουδήποτε, σημαίνει ότι οι καθημερινές προκλήσεις όπως η εξοικονόμηση χρημάτων είναι πλέον απλοποιημένες και πολύ πιο βολικές για τους χρήστες.

Όλα αυτά οδηγήσαν σε μια έντονη ζήτηση για λύσεις κινητής τραπεζικής με το 2021 να καταγράφει αύξηση 31% στις τραπεζικές εφαρμογές στην Ευρώπη. Για το convenience που προσφέρουν οι Fintech και πώς οι εξελίξεις στην Κίνα επηρεάζουν άμεσα στο τι συμβαίνει στην Ευρώπη αναμένεται να μιλήσει ενώπιον του 7ου International Funds Summit η Siri G. Børsum, VP Finance Vertical Global Partnerships & Eco-Development της Huawei Technologies στη Νορβηγία. Η Siri G. Børsum προσχώρησε στην το Μάρτιο του 2020, όπου δημιουργεί μια νέα ομάδα από τη Νορβηγία, με στόχο τον τραπεζικό και χρηματοπιστωτικό τομέα στον κόσμο. Τα επιτεύγματά της στον κλάδο επιβραβεύτηκαν τον Μάρτιο του 2021 και συγκαταλέγοντας της ανάμεσα στις 50 κορυφαίες γυναίκες της Νορβηγίας σε θέματα τεχνολογίας. Η Siri διαθέτει επιτυχημένο ιστορικό συμμετοχής στην οικοδόμηση εταιρειών: ήταν μία από τις πρώτες προσλήψεις στην OMD Norway, Kanal 24 και Google Norway. Στη Google, εργάστηκε για 12 χρόνια, όπου ήταν ο ηγέτης της βιομηχανίας για το Travel & Finance. Η Siri έχει στενή σχέση με την ψηφιοποίηση, την οργανωτική κουλτούρα, την καινοτομία και τις ευκαιρίες που παρέχει η τεχνολογία και πώς μπορεί αυτή να βελτιώσει το ταξίδι των πελατών.

Το 7o International Funds Summit που αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα συνέδρια της Ευρώπης με συμμετέχοντες από πέραν των 30 χωρών. Το συνέδριο θα διεξαχθεί στις 1-2 Νοεμβρίου στη Λευκωσία στο ξενοδοχείο Hilton Nicosia και αναμένεται να το παρακολουθήσουν 600 + επαγγελματίες, από Κύπρο και εξωτερικό, που δραστηριοποιούνται στον τομέα των επενδύσεων, καθώς και διαχειριστές περιουσιακών στοιχείων από Ευρώπη, Μέση Ανατολή, Βόρεια Αφρική, Ασία, Ρωσία και ΗΠΑ.

 

Κορυφαίοι Ομιλητές
Στο πλαίσιο του 7ου International Funds Summit θα φιλοξενηθούν κορυφαίοι διαχειριστές κεφαλαίων και ειδικοί στον τομέα της διοίκησης προκειμένου να αξιολογήσουν το μεταβαλλόμενο ανταγωνιστικό τοπίο στον τομέα των υπηρεσιών διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων σε σχέση με τα διεθνή κριτήρια και τις προκλήσεις συμμόρφωσης με τη διεθνή τυποποίηση, τη ρύθμιση και τη νομική συμμόρφωση.

Σημειώνεται πως το Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί σε υβριδική μορφή στις 1-2 Νοεμβρίου 2021 και θα φιλοξενήσει στην Κύπρο ομιλητές και εκπροσώπους που θα είναι σε θέση να ταξιδέψουν, ενώ διαδικτυακή παρουσία στο Συνέδριο θα έχουν όσοι δεν θα μπορούν να ταξιδέψουν λόγω των περιοριστικών μέτρων. Το Συνέδριο διοργανώνεται διαχρονικά από τον CIFA και τον Invest Cyprus.

Για περισσότερες πληροφορίες κάντε κλικ εδώ - Website link: https://www.cyprusfundssummit.com/

Για περισσότερες πληροφορίες για το πώς μπορείτε να γίνεται χορηγός του συνεδρίου επικοινωνήστε με τον Νεόφυτο Κωνσταντίνου τηλεφωνικώς στο 22505536 ή μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο neofytos@imhbusiness.com

Δειτε Επισης

Την Τρίτη η 63η ετήσια γενική συνέλευση της ΟΕΒ
Το EUHeyDay πάει Πάφο
Η πρώτη δικαστική απόφαση στην Κύπρο που επέτρεψε τη λήψη μαρτυρίας μέσω εικονοτηλεδιάσκεψης σε αστική υπόθεση
Σύντομα ο σχεδιασμός για Σχολή Θαλάσσιων Επιστημών ΤΕΠΑΚ στη Λάρνακα
«sCYence Fair 2024»: Με εκατοντάδες χαμόγελα πλημμύρισε η μεγαλύτερη γιορτή της επιστήμης
Οι νικητές των «Stelios Bi-Communal Awards for Business Co-operation 2024»
TELETHON και Κεραυνός Στροβόλου ενώνουν δυνάμεις
16α ΙΝ Business Awards: Ανακοινώνονται την ερχόμενη εβδομάδα οι βραβευθέντες
Στην ΟΕΒ ο Σύνδεσμος Συλλογικότητας Θεατρικών Δημιουργών-Το πρώτο Διοικητικό Συμβούλιο
Στις 16 Μαΐου η ετήσια εκδήλωση «Cisco Experience»