Άντληση κεφαλαίων μέσω της χρήσης των Απαλλακτικών Κανονισμών

Η Ομοσπονδία Εργοδοτών & Βιομηχάνων (ΟΕΒ) σε συνεργασία με το Γραφείο Εφόρου Ελέγχου Κρατικών Ενισχύσεων, διοργανώνουν διαδικτυακή παρουσίαση σχετικά με την άντληση κεφαλαίων μέσω της χρήσης των Απαλλακτικών Κανονισμών με έμφαση τις Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 5 Οκτωβρίου 2021 και ώρα 13.00-15.00.  

Η διαδικτυακή παρουσίαση, θα επικεντρωθεί στις κρατικές ενισχύσεις που παραχωρούνται βάσει των Απαλλακτικών Κανονισμών κατά Κατηγορία κρίνονται ως συμβατές με την εσωτερική αγορά και με τον τρόπο αυτό παρέχεται η δυνατότητα σε επιχειρήσεις  να εξασφαλίζουν ενισχύσεις με υψηλότερες εντάσεις σε σχέση με τις ενισχύσεις  Ήσσονος Σημασίας (DeMinimis), σε εξειδικευμένους τομείς, νοουμένου ότι πληρούν τα απαιτούμενα κριτήρια. Οι συγκεκριμένες κατηγορίες ενίσχυσης εγκρίνονται από τον Έφορο Ελέγχου Κρατικών Ενισχύσεων εκάστου κράτους μέλους.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή διευρύνει το πεδίο εφαρμογής των Απαλλακτικών Κανονισμών, συνεχώς με νέες κατηγορίες ενισχύσεων και αυξάνει τα περιθώρια για εγκρίσεις σε επίπεδο κράτος μέλους, καθιστώντας τους Απαλλακτικούς κανονισμούς ως το καταλληλότερο μέσο για την απλούστερη και ταχύτερη εφαρμογή της νομοθεσίας περί κρατικών ενισχύσεων.  

Κατά την παρουσίαση θα γίνει ενημέρωση για τα πλεονεκτήματα της χρήσης των Απαλλακτικών Κανονισμών έναντι της Χορήγησης Ενισχύσεων Ήσσονος Σημασίας (DeMinimis) και η ανάγκη χρήσης των Απαλλακτικών Κανονισμών στα πλαίσια του Εκσυγχρονισμού του Ελέγχου των Κρατικών Ενισχύσεων.   

Μετά την ολοκλήρωση της παρουσίασης, θα δοθεί η ευκαιρία στα Μέλη της ΟΕΒ να υποβάλουν ερωτήματα γενικής φύσεως. Διευκρινίζεται ότι τυχόν συγκεκριμένα ερωτήματα που αφορούν τις επιχειρήσεις σας μπορούν να υποβληθούν στις Αρμόδιες Αρχές/Υπουργεία, τα οποία θα μεταβιβάσουν τα ερωτήματα σας στο Γραφείο Εφόρου Ελέγχου Κρατικών Ενισχύσεων.  

Η συμμετοχή στην παρουσίαση είναι δωρεάν.

Δειτε Επισης

Διάλεξη για τον εργασιακό εκφοβισμό από το Πανεπιστήμιο Νεάπολις Πάφος
Εβδομάδα Πυρασφάλειας από CNP ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ και Πυροσβεστική Υπηρεσία για 23η χρονιά
Ενεργή συμμετοχή MUSKITA στον ΟΠΑΠ Μαραθώνιο Λεμεσού
Συναντήσεις έμπνευσης #ΆκουΤοΣώμαΣου από τον Αντικαρκινικό Σύνδεσμο Κύπρου
Η Action Global Communications αναδείχθηκε Mediterranean Consultancy of the Year
16α ΙΝ Business Awards: Αντίστροφη μέτρηση για την μεγάλη γιορτή του επιχειρείν-Την Πέμπτη η απονομή των βραβείων
Στις 18 Ιουνίου το 7ο Παγκύπριο Συνέδριο Γάλακτος, Γεωργίας και Κτηνοτροφίας
Στην Κίνα για σειρά συναντήσεων και την... βάφτιση πλοίου της ΑAL Shipping η Μαρίνα Χατζημανώλη
Παρουσία Σκουρίδη η συμμετοχή Πανεπιστημίου Νεάπολις στον 47ο Διεθνή Διαγωνισμό ICPC
Yo2: Πρωτοπορία στην παγκόσμια σχεδιαστική συνεργασία από την Κύπρο με το «Touch of Dutch»