Μ. Νεοπτολέμου: Βιομηχανική επανάσταση που απαιτεί αλλαγή κουλτούρας

H Remedica τα τελευταία 3 χρόνια έχει επενδύσει αρκετά στην αλλαγή της κουλτούρας σε ό,τι αφορά την επιχειρηματική ευσυνειδησία και την επαγγελματική ευσυνειδησία.

Αυτό ανέφερε ο Δρ. Μιχάλης Νεοπτολέμου, Ανώτατος Εκτελεστικός Διευθυντής της Remedica, ενώπιον του 5ου Business Leaders Summit υπογραμμίζοντας πως «η Remedica είναι ένας οργανισμός που παράγει και εξάγει γενόσιμα φαρμακευτικά προϊόντα μέσα από επιλεγμένους αντιπροσώπους, πέραν των 90 σε αριθμό, σε πέραν από 160 προορισμούς. Συνεπώς, η εμπιστοσύνη δεν μπορεί παρά να κερδηθεί μέσα από ποιοτικά προϊόντα και πράξεις επιχειρηματικής και επαγγελματικής ευσυνειδησίας. Αναπτύσσουμε το δίκτυο με πολύ γοργούς ρυθμούς τα τελευταία 3 χρόνια».

Σε ό,τι αφορά τις πρακτικές ESG που εφαρμόζει ο οργανισμός εσωτερικά, ο κ. Νεοπτολέμου αναφέρθηκε στη δημιουργία τμημάτων πολιτικής, εταιρικής κοινωνικής ευθύνης, είναι συνιδρυτής του  CSR Cyprus, εφαρμόζεται ηθικός κώδικας δεοντολογίας και δεσμεύσεων ο οποίος περνά πλέον και μέσα από τους επιλεγμένου αντιπροσώπους του οργανισμού, διαβεβαιώνοντας πως ο εν λόγω κώδικας εφαρμόζεται και στις χώρες όπου πραγματοποιούνται εξαγωγές με τη διεξαγωγή επιλεγμένων due diligences.

Διαβάστε ακόμα: 

Δέσποινα Παναγιώτου Θεοδοσίου: Business as usual is dead

Α. Νεοκλέους: Αφήνοντας θετικό αποτύπωμα στον πλανήτη

Παράλληλα, ο κ. Νεοπτολέμου τόνισε πως ως Remedica «στηρίζουμε κοινωνικά σύνολα και κοινωνικά ιδρύματα, κρατικές υπηρεσίες και καταστάσεις κρίσης. Το όραμα εθελοντής Remedica, πληθώρα δράσεων οι οποίες και οριζόντιες και κάθετες, αγγίζοντας πολλά και διάφορα θέματα, είμαστε χρηματοδότες του Remedica Access Open Overfund, στηρίζουμε τον αθλητισμό, διάφορες οικονομικές και κοινωνικές δραστηριότητες. Είμαστε πλήρες μέλος της Green Dot Cyprus, εφαρμόζοντας και προωθώντας την ανακύκλωση, ορθότερη διαχείριση των αποβλήτων. Επιχορηγούμε λεωφορεία για την μεταφορά του προσωπικού από και προς τις εγκαταστάσεις του οργανισμού. Παράγουμε ηλιακή και γεωθερμική ενέργεια, ενώ βρισκόμαστε το τελικό στάδιο για την εφαρμογή αυτόνομης παραγωγής μέχρι 1,2 μεγαβάτ».

Ο αντίκτυπος στον οργανισμό από την λήψη αυτών των μέτρων, μεταφράζεται ανέφερε ο κ. Νεοπτολέμου σε ενίσχυση της αξιοπιστίας της εταιρείας με ευκολότερη πρόσβαση σε νέες αγορές. «Επειδή είμαστε από τους κύριους προμηθευτές πολυεθνικών εταιρειών, δεχόμαστε και εμείς due diligence από πολυεθνικές εταιρείες για το κατά πόσον και σε ποιο βαθμό εφαρμόζουμε αυτό που ονομάζουμε ESG. Όταν το εφαρμόζεις σε υψηλά επίπεδα είσαι και καλύτερος υποψήφιος για τις επιλογές τους. Παράλληλα, ενδυναμώνεται η εικόνα της Remedica, ενισχύεται η ελκυστικότητα της εταιρείας ως εργοδότη προτίμησης, ενώ θα πρέπει να τονιστεί πως το 66% των εργαζόμενων στην εταιρεία είναι γυναίκες. Εκσυγχρονισμός του επιχειρηματικού μας μοντέλου, συμβολή στην επίτευξη της κοινωνικής ευμάρειας μέσω πρακτικών έργων, υποστήριξη κοινωφελών έργων από μη κυβερνητικούς οργανισμούς, καλλιέργεια κουλτούρας ανταγωνισμού στην κοινωνία, ενδυνάμωση εμπιστοσύνης επενδυτών και συνεργατών έναντι της εταιρείας».     

Αναφορικά με τις μελλοντικές δράσεις του οργανισμού, ο κ. Νεοπτολέμου τόνισε πως πρόσφατα δημιουργήθηκε το Remedica Cancer Foundation στο οποίο συνδράμει πάρα πολύ ο οργανισμός ως παραγωγός αντικαρκινικών φαρμάκων, καταβάλλονται προσπάθειες να καταστεί πρότυπο οργανισμού στην Κύπρο, να ακολουθείται η βιώσιμη ανάπτυξη, συνεχής ευθυγράμμιση των πολιτικών της εταιρείας με τις σύγχρονες ανάγκες της κοινωνίας, να γίνουν επενδύσεις στην ανθεκτικότητα  του οργανισμού.

Ο κ. Νεοπτολέμου συμφώνησε πως τα ESG συνιστούν βιομηχανική επανάσταση, δεν μας παίρνει ο χρόνος όπως χαρακτηριστικά είπε υπογραμμίζοντας ότι θα πρέπει να υπάρξουν ασφαλιστικές δικλίδες, εκπαιδεύοντας ανθρώπους και καλλιεργώντας την απαραίτητη κουλτούρα για εφαρμογή των ESG.

Δειτε Επισης

Η επίδραση της ΤΝ στις επαγγελματικές υπηρεσίες
Ενδυνάμωση νέας γενιάς για καταπολέμηση της ρητορικής μίσους στο διαδίκτυο
Η ανακοίνωση της CNP για την πώληση στην Ελληνική- «Το επόμενο βήμα…»
16α IN Business Awards: Απόψε η μεγάλη γιορτή του κυπριακού επιχειρείν
Καρδιοχειρουργοί του Mediterranean Hospital παρακολούθησαν διάλεξη του διακεκριμένου καθηγητή Claus Preusse
Άνευ ανθυποψηφίου συνεχίζει στη θέση του γενικού γραμματέα της ΠΑΣΥΔΥ ο Στρατής Ματθαίου
Η Golden Gallery by Kapatays δίπλα στα Μωρά Θαύματα
Εκδήλωση Ασφάλειας και Υγείας 2024: «Δεν υπάρχει άλλος χρόνος-Εξασφαλίζουμε υγιή και ασφαλή εργασία τώρα»
Η New Deal και η Rakuten Viber λανσάρουν επίσημη συνεργασία για την αγορά της Κύπρου
Η 1η ΕΜΟΔΕ του Πυροσβεστικού Σώματος Ελλάδος εκπαιδεύει Εθελοντές του SupportCY