Χορηγία Κατηγορίας Υπηρεσίες

Η Cyprus Public Transport συμμετέχει στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας και στηρίζει το Καραϊσκάκειο Ίδρυμα

Στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας και με στόχο την ευαισθητοποίηση των πολιτών ως προς τη χρήση εναλλακτικών τρόπων μετακίνησης, η Cyprus Public Transport πραγματοποιεί μια πρωτότυπη ενέργεια στη Λευκωσία και τη Λάρνακα. Καλώντας τον κόσμο που θα κυκλοφορήσει το Σάββατο 18/09 στις πόλεις να χρησιμοποιήσει λεωφορείο για τις μετακινήσεις του, η εταιρεία θα διαθέσει όλα τα έσοδα από τα εισιτήρια της ημέρας στο Καραϊσκάκειο Ίδρυμα, με αφορμή τον Σεπτέμβριο «Μήνα Λευχαιμίας».

Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας έχει καθιερωθεί από το 2002 ως ο σημαντικότερος θεσμός σε ευρωπαϊκό επίπεδο για την προαγωγή βιώσιμων προτύπων κινητικότητας και κατ’ επέκταση για τη διαμόρφωση και ανάπτυξη περιβαλλοντικού ήθους.

Θέμα της φετινής Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας (16-22 Σεπτεμβρίου) είναι «Είμαστε υγιείς και ασφαλείς με τη βιώσιμη κινητικότητα» και προτρέπει τους κατοίκους των πόλεων να παραμείνουν σωματικά & ψυχικά υγιείς, επιλέγοντας εναλλακτικούς τρόπους μετακίνησης. Διαδίδοντας το φετινό μήνυμα «Μετακινούμαστε με μέσα φιλικά στο περιβάλλον. Μένουμε υγιείς.» της πανευρωπαϊκής αυτής πρωτοβουλίας, η Cyprus Public Transport ελπίζει ότι η Κύπρος θα ακολουθήσει το παράδειγμα άλλων ευρωπαϊκών κρατών, διαμορφώνοντας μια πιο «πράσινη» κουλτούρα όσον αφορά τις αστικές μετακινήσεις.

ΟΣεπτέμβριος έχει καθιερωθεί παγκοσμίως ως ο «Μήνας Λευχαιμίας» με στόχο την ευαισθητοποίηση και την ενημέρωση του κοινού σχετικά με τη λευχαιμία και άλλες αιμοτολογικές κακοήθειες, Επίσης το  τρίτο Σάββατο του Σεπτέμβρη , δηλαδή φέτος στις 18/09, γιορτάζεται  η Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Δότη Μυελού των Οστών που σκοπό έχει να τιμήσει τους δότες μυελού των οστών, αλλά και να ενημερώσει σωστά την παγκόσμια κοινή γνώμη για τη σημασία της εθελοντικής δωρεάς μυελού των οστών που δίνει στον κάθε ασθενή μια δεύτερη ευκαιρία ζωής .

Το Καραϊσκάκειο Ίδρυμα που  φέτος κλείνει 25 χρόνια ζωής και προσφοράς, αποτελεί μέρος της Παγκόσμιας Τράπεζας Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών από το 2000, δίνοντας την ευκαιρία σε κάθε ασθενή, της εξεύρεσης εθελοντή δότη ανάμεσα σε πάνω από 39 εκατομμύρια δότες παγκοσμίως. Εδώ και 25 χρόνια, το Καραισκάκειο παραμένει σταθερό στις αξίες και τους στόχους του με  κύριο μέλημα  τη συνεπή και αξιόπιστη στήριξη των ασθενών με λευχαιμία και άλλες αιματολογικές παθήσεις καθώς και τα παιδιά με σπάνιες  μορφές  παιδικού καρκίνου, με κληρονομικά σύνδρομα με προδιάθεση για καρκίνο  και  με αυτοάνοσα νοσήματα.

Ο κόσμος που θα συμμετάσχει στη δράση της Cyprus Public Transport θα συνεισφέρει, λοιπόν, διπλά. Θα συμβάλει στην ανάδειξη και τη βελτίωση της ποιότητας του αστικού περιβάλλοντος, επιλέγοντας έναν εναλλακτικό και πιο βιώσιμο τρόπο μετακίνησης και ταυτόχρονα, θα ενισχύσει το σπουδαίο έργο του Καραϊσκάκειου για έναν κόσμο γεμάτο παιδικά χαμόγελα.

Δειτε Επισης

Πέραν κάθε προσδοκίας το ενδιαφέρον για το sCYence Fair 2024-Παρατείνονται μέχρι 10 Απριλίου οι εγγραφές
Κέντρο Κοινωνικής Καινοτομίας: Ενημερωτική συνάντηση με λειτουργούς των ΜΜΕ
ECR Case Study: Πρόληψη ελλείψεων και διαθεσιμότητα στο ράφι
Σε τροχιά απογείωσης η γραμμή πλεύσης της κυπριακής ναυτιλίας... Παγκοσμίου φήμης ναυτιλιακό σύμπλεγμα η Κύπρος
Συνεργασία U Travel-Capacitor Partners: Ρεκόρ στις online πωλήσεις των ταξιδιωτικών πακέτων του Tomorrowland
7ο Cyprus HealthCare Conference: Η πορεία προς ισότιμο και καθολικό σύστημα υγείας
Η νέα επιστημονική επιτροπή του ΠΑΣΥΚΑΦ
Φαίδωνας Φαίδωνος: Πάνω από 600 οι φοιτητές ΤΕΠΑΚ στην Πάφο τη νέα χρονιά
Τομείς συνεργασίας συζήτησαν Βαφεάδης και Χατζημανώλη με DP World στο Ντουμπάι
Επιχειρηματικό φόρουμ Κύπρου-Εσθονίας: Προώθηση διμερών συνεργασιών