Χορηγία Κατηγορίας Υπηρεσίες

Καλύψτε τα νώτα σας από κυβερνοαπειλές και κυβερνοεπιθέσεις

Μπορεί η τεχνολογία και η ψηφιοποίηση να προσφέρουν τεράστιες ευκαιρίες και λύσεις σε πολλές από τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Οικονομία και επιχειρήσεις, ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια της κρίσης της COVID-19, δίνει όμως πρόσφορο έδαφος στους επιτήδειους να εκμεταλλευτούν την τεχνολογία πραγματοποιώντας κυβερνοεπιθέσεις και να εκτοξεύουν κυβερνοαπειλές.

Συγκεκριμένα, οι παραβιάσεις δεδομένων αποτελούν πλέον καθημερινό φαινόμενο με τις εταιρείες καταβάλλουν μεγάλη προσπάθεια να εφαρμόσουν δικλείδες ασφαλείας και να λάβουν μέτρα. Καθώς όλο και περισσότεροι εργαζόμενοι ακολουθούν το πρόγραμμα εργασίας από το σπίτι που επέβαλλε η πανδημία Covid-19, λαμβάνουν ελλιπή μέτρα κυβερνοασφάλειας. Ανεπαρκώς προστατευμένες προσωπικές συσκευές και οικιακά routers, χρησιμοποιούνται για την μεταφορά ευαίσθητων πληροφοριών μέσω μη ασφαλών ή εκτεθειμένων καναλιών επικοινωνίας αναμένεται να διαδραματίσουν βασικό ρόλο σε παραβιάσεις δεδομένων και διαρροές.

Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις είναι πιθανό να επηρεαστούν περισσότερο από παραβιάσεις δεδομένων, καθώς οι εσφαλμένες διαμορφώσεις της υποδομής, που προκύπτουν από την ταχεία μετάβαση των υπαλλήλων σε απομακρυσμένη εργασία, έχουν αφήσει πίσω τους τυφλά σημεία ασφαλείας που πιθανώς θα αποτελέσουν κερκόπορτες για τους εισβολείς.

Στόχος η εφοδιαστική αλυσίδα και η βιομηχανική κατασκοπεία
Οι επιθέσεις στην αλυσίδα εφοδιασμού γίνονται ολοένα και πιο δημοφιλείς. Είτε για πολιτικούς είτε για οικονομικούς λόγους, επηρεάζουν ακόμη και κλάδους που έχουν σπάνια πληγεί στο παρελθόν, όπως η αγορά ακινήτων. Αναμένεται να αυξηθούν οι στοχευμένες επιθέσεις σε κρίσιμους κλάδους της βιομηχανίας. Οι δράστες του κυβερνοχώρου αναμένεται να στοχεύουν όλο και περισσότερο την έρευνα, τη φαρμακευτική και την υγειονομική περίθαλψη, ενώ οι κατασκευαστές ransomware-as-a-service θα παραμείνουν οι κύριοι αντίπαλοι.


Phishing
Το ξέσπασμα του Covid-19 και η «νέα κανονικότητα» εργασίας από το σπίτι χρησίμευσαν ως καταλύτης για την εξέλιξη των μηνυμάτων ηλεκτρονικού ψαρέματος. Παραδοσιακά, τα ηλεκτρονικά μηνύματα ψαρέματος εντοπίζονταν εύκολα λόγω τυπογραφικών λαθών, κακής διατύπωσης και έλλειψης αυθεντικότητας. Μόνο τα μηνύματα ηλεκτρονικού ψαρέματος (spear phishing), τα οποία στοχεύουν άμεσα συγκεκριμένα άτομα και οργανισμούς, ήταν αρκετά εξελιγμένα για να δημιουργήσουν μια αίσθηση νομιμότητας. Όλα αυτά άλλαξαν με την εξέλιξη της πανδημίας, καθώς οι κυβερνοεγκληματίες άρχισαν να εστιάζουν στη δημιουργία μαζικών μηνυμάτων ηλεκτρονικού ψαρέματος που δεν έχουν τυπογραφικά λάθη, χρησιμοποιούν ορολογία για συγκεκριμένους αναγνώστες, ακόμη και κατάχρηση των νόμιμων λογότυπων των οργανισμών ή των εταιρειών που εκπροσωπούν. Επιπλέον, αυτές οι νέες επιθέσεις επηρεάζουν γρήγορα δημοφιλή θέματα στα μέσα ενημέρωσης και εκμεταλλεύονται τον τρόπο με τον οποίο οι χρήστες έχουν αρχίσει να αλληλοεπιδρούν με τις εταιρείες σε περιβάλλον εργασίας από σπίτι.

Μέσα σε αυτά τα πλαίσια η BDO διοργανώνει την Τετάρτη, 15 Σεπτεμβρίου 2021, το «Information Security and Data Privacy Conference»

Το Συνέδριο θα φιλοξενήσει διακεκριμένους ομιλητές από Κύπρο και εξωτερικό, οι οποίοι θα προσπαθήσουν να ρίξουν φως σε μια ποικιλία θεμάτων ασφάλειας και προστασίας προσωπικών δεδομένων. Από τις τελευταίες εξελίξεις στα συστήματα πιστοποίησης ασφάλειας και GDPR, μέχρι την ταχεία εξέλιξη του τοπίου απειλών που επικρατούν στον κυβερνοχώρο.

Παράλληλα, θα δοθεί η ευχέρεια ανταλλαγής γνώσεων και πληροφοριών, corporate branding & awareness, δικτύωση και συνεργασία.

Το συνέδριο απευθύνεται κυρίως σε Chief data Officers, Chief Privacy Officers, Chief Executive Officers, Chief Financial Officers, Chief Operating Officers, Chief Managing Directors, Marketing και HR Directors και άλλα ανώτερα στελέχη από επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται σε διάφορους τομείς της οικονομίας.

Για περισσότερες πληροφορίες, κάντε κλικ εδώ.

 

Για εγγραφή, κάντε κλικ εδώ.

 

Οργανωτής: BDO

 

Συντονιστής: IMH

 

Για περισσότερες πληροφορίες, επικοινωνήστε με την ΙΜΗ, τηλ.: +357 22505555, φαξ: 22679820, ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: events@imhbusiness.com, ιστοσελίδα: www.imhbusiness.com

Δειτε Επισης

Altius Insurance: Ανανέωσε για 18η συνεχή χρονιά τη συνεργασία της με την ΠΟΕΔ
Διάλεξη για την τεχνητή νοημοσύνη από ΤΕΠΑΚ και ΕΒΕ Αμμοχώστου
Μέχρι 31 Μαΐου η υποβολή αιτήσεων για το Κυπριακό Βραβείο Εξαγωγών
PwC Foundation: Γνώσεις σε μαθητές και μαθήτριες για τον χρηματοοικονομικό εγγραμματισμό
Αγκαλιάζουν τα βραβεία δικοινοτικής συνεργασίας του ιδρύματος Στέλιος Χατζηιωάννου
Αντίστροφη μέτρηση για 16α ΙΝ Βusiness Awards-Ολοκληρώνεται στις 4 Απριλίου η διαδικασία ψηφοφορίας
Μήνυμα από Αντικαρκινικό Σύνδεσμο Κύπρου και Τρ. Κύπρου για Πορεία Χριστοδούλας-«Να είσαι εκεί»
O Υπουργός Εσωτερικών για το μεταναστευτικό στο Nicosia Economic Congress
Πέραν κάθε προσδοκίας το ενδιαφέρον για το sCYence Fair 2024-Παρατείνονται μέχρι 10 Απριλίου οι εγγραφές
Κέντρο Κοινωνικής Καινοτομίας: Ενημερωτική συνάντηση με λειτουργούς των ΜΜΕ