Χορηγία Κατηγορίας Υπηρεσίες

Βιομηχανία που μεταβάλλεται με θετική ψήφο για Κύπρο τα funds

Ανταγωνιστικός προορισμός για την εγγραφή και ανάπτυξη επενδυτικών ταμείων έχει καταστεί πλέον η Κύπρος, ενώ στόχος μέσω την περαιτέρω ανάπτυξη του εν λόγω τομέα είναι η συνεισφορά σημαντικού εισοδήματος προς τον κρατικό προϋπολογισμό. Ήδη για την Κύπρο, ο τομέας τα τελευταία χρόνια αποτελεί πυλώνα ανάπτυξης και προσέλκυσης επενδυτικού ενδιαφέροντος. Σύμφωνα με τα τελευταία διαθέσιμα στατιστικά στοιχεία από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, το συνολικό ενεργητικό υπό διαχείριση των επενδυτικών ταμείων το 2020 ανήλθε στα €8,58 δις, με το 25% του συνόλου του ενεργητικού υπό διαχείριση να επενδύεται στην Κύπρο.

Μέσα σε αυτά τα πλαίσια και με το διεθνές βλέμμα του τομέα επενδυτικών ταμείων στραμμένο στην Κύπρο πραγματοποιείται το 7o International Funds Summit που αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα συνέδρια της Ευρώπης με συμμετέχοντες από πέραν των 30 χωρών. Το συνέδριο θα διεξαχθεί στις 1-2 Νοεμβρίου στη Λευκωσία στο ξενοδοχείο Hilton Nicosia και αναμένεται να το παρακολουθήσουν 600 + επαγγελματίες, από Κύπρο και εξωτερικό, που δραστηριοποιούνται στον τομέα των επενδύσεων, καθώς και διαχειριστές περιουσιακών στοιχείων από Ευρώπη, Μέση Ανατολή, Βόρεια Αφρική, Ασία, Ρωσία και ΗΠΑ.

 

7th International Funds Summit
Στο επίκεντρο του Συνεδρίου θα τεθεί το θέμα της διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων, καθώς και τα επενδυτικά οχήματα και οι κατηγορίες περιουσιακών στοιχείων που επικρατούν στην αγορά, ενώ θα συζητηθούν οι τελευταίες στάσεις δεδομένου του γεγονός ότι η βιομηχανία διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων βρίσκεται σε μια συνεχώς μεταβαλλόμενη πορεία ανάπτυξης.

Την ίδια ώρα, με τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα να χρειάζονται σωστό επίπεδο ρευστότητας για την επίτευξη Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, στο Συνέδριο θα διερευνηθούν οι τρόποι με τους οποίους οι διαφορετικές κατηγορίες περιουσιακών στοιχείων μπορούν να επηρεάσουν τη ρευστότητα και να επεκτείνουν τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα.

Καθώς η τεχνολογία έχει διεισδύσεις σε όλες τις εκφάνσεις οικονομικών δραστηριοτήτων, στο Συνέδριο δεν θα μπορούσε να τεθεί υπό το μικροσκόπιο για το πώς η χρήση της τεχνολογίας θα μπορούσε να βελτιώσει την αποτελεσματικότητα των διαχειριστών περιουσιακών στοιχείων, ενώ θα τονιστεί η σημασία του FinTech, οι τεχνικές μηχανικής μάθησης και Articifial Intelligence, καθώς και ο ρόλος του RegTech.

Παράλληλα, με τα κριτήρια ESG να κερδίζουν ολοένα και περισσότερο έδαφος στις αποφάσεις που λαμβάνουν οι επενδυτές, το Συνέδριο θα συζητήσει τα βήματα στα οποία προέβη η βιομηχανία των επενδυτικών ταμείων για την ενσωμάτων κριτηρίων βιωσιμότητας καθώς και το τι θα πρέπει να αναμένεται στο μέλλον.


Κορυφαίοι Ομιλητές
Στο πλαίσιο του 7ου International Funds Summit θα φιλοξενηθούν κορυφαίοι διαχειριστές κεφαλαίων και ειδικοί στον τομέα της διοίκησης προκειμένου να αξιολογήσουν το μεταβαλλόμενο ανταγωνιστικό τοπίο στον τομέα των υπηρεσιών διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων σε σχέση με τα διεθνή κριτήρια και τις προκλήσεις συμμόρφωσης με τη διεθνή τυποποίηση, τη ρύθμιση και τη νομική συμμόρφωση.

Στο Συνέδριο θα συμμετέχουν και θα απευθύνουν χαιρετισμό ο πρόεδρος του CIFA, Ανδρέας Γιασεμίδης και o CEO του  Invest Cyprus, Γιώργος Καμπανέλλας.

Σημειώνεται πως το Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί σε υβριδική μορφή στις 1-2 Νοεμβρίου 2021 και θα φιλοξενήσει στην Κύπρο ομιλητές και εκπροσώπους που θα είναι σε θέση να ταξιδέψουν, ενώ διαδικτυακή παρουσία στο Συνέδριο θα έχουν όσοι δεν θα μπορούν να ταξιδέψουν λόγω των περιοριστικών μέτρων. Το Συνέδριο διοργανώνεται διαχρονικά από τον CIFA και τον Invest Cyprus.

Για περισσότερες πληροφορίες αναφορικά με το Συνέδριο, κάντε κλικ εδώ.

Για εγγραφές στο συνέδριο κάντε κλικ εδώ. Αξίζει να σημειωθεί ότι τα μέλη του CIFA θα επωφεληθούν ειδικές τιμές.  

 

Για περισσότερες πληροφορίες για το πώς μπορείτε να γίνεται χορηγός του συνεδρίου, επικοινωνήστε με τον Νεόφυτο Κωνσταντίνου τηλεφωνικώς στο 22505536, ή μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο neofytos@imhbusiness.com.

 

Πληροφορίες Συνεδρίου

Πότε: 1-2 Νοεμβρίου 2021

Που: ξενοδοχείο Hilton Nicosia, στη Λευκωσία (πρώην Hilton Park), και διαδικτυακά

Οργανωτές: Κυπριακός Οργανισμός Επενδυτικών Ταμείων (CIFA), και Invest Cyprus

Συντονιστής: IMH

Υπό την Αιγίδα: του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, και της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς Κύπρου

Υποστηρικτές: Chartered Institute for Securities & Investment (CISI), Institute of Chartered Accountants in England and Wales (ICAEW), International Capital Markets Association (ICMA)

Χορηγοί Επικοινωνίας: περιοδικό IN Business, περιοδικό GOLD, και Savvy Investor

 

Για περισσότερες πληροφορίες, επικοινωνήστε με την ΙΜΗ:

Τηλ.: 22505555

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: events@imhbusiness.com

Ιστοσελίδα: www.imhbusiness.com

Δειτε Επισης

«Αυτή η Κυβέρνηση δεν θα ακολουθήσει πολιτικές που οδήγησαν την Κύπρο στα κοινωνικά παντοπωλεία»
Σε τροχιά απογείωσης η γραμμή πλεύσης της κυπριακής ναυτιλίας... Παγκοσμίου φήμης ναυτιλιακό σύμπλεγμα η Κύπρος
Κεραυνός... on fire: «Πολιτικές που άφησαν καμένη γη και κούρεμα-Δεν είναι κανείς σε θέση να μας δώσει μαθήματα»
Βάζει πίεση για τον φορολογικό μετασχηματισμό ο Χριστοδουλίδης-Η πρόοδος του έργου και τα επόμενα βήματα
Πέντε μέτρα στήριξης με κόστος 35,3 εκατομμύρια ευρώ-Πόσοι και ποιοι επωφελούνται
Η μεγαλύτερη τριμηνιαία καταβολή σε μετρητά από την ΚΕΔΙΠΕΣ στο κράτος-€140 εκατ. για το α’ τρίμηνο 2024
Συνεργασία U Travel-Capacitor Partners: Ρεκόρ στις online πωλήσεις των ταξιδιωτικών πακέτων του Tomorrowland
Νίκος Χριστοδουλίδης: Ακούω πολλές ανέξοδες εξαγγελίες... Κάποια οριζόντια και κάποια στοχευμένα τα μέτρα
7ο Cyprus HealthCare Conference: Η πορεία προς ισότιμο και καθολικό σύστημα υγείας
Η νέα επιστημονική επιτροπή του ΠΑΣΥΚΑΦ