Επικύρωσε τους περιβαλλοντικούς της στόχους η PwC

Τη δέσμευσή της για την επίτευξη μηδενικού ισοζυγίου εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου μέχρι το 2030, επαναβεβαιώνει η PwC, με την ευκαιρία της επικύρωσης των επιστημονικά τεκμηριωμένων στόχων της.

Η Πρωτοβουλία «Science Based Targets» (SBTi) έχει επικυρώσει τους στόχους της PwC για μείωση, μέχρι το 2030, των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου κατά 50% σε απόλυτους όρους, συγκριτικά με τα επίπεδα του 2019, σύμφωνα και με το σενάριο του περιορισμού της αύξησης της θερμοκρασίας του πλανήτη μέχρι 1,5 βαθμό. Συγκεκριμένα, η PwC δεσμεύεται να μειώσει τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου που προκύπτουν από τις επιχειρηματικές της δραστηριότητες και να αποσυνδέσει την επιχειρηματική της ανάπτυξη από τις συναφείς εκπομπές.

Σύμφωνα με τη νέα, παγκόσμια στρατηγική της με τίτλο «The New Equation», η PwC έχει δεσμευτεί να μετασχηματίσει το επιχειρηματικό της μοντέλο ώστε να απαλλαγεί από τις εκπομπές ρύπων, να ενισχύσει τη διαφάνεια και να στηρίξει την ανάπτυξη ισχυρού πλαισίου και προτύπων αναφοράς που να βασίζονται στο τρίπτυχο Περιβάλλον, Κοινωνία, Διακυβέρνηση. Παράλληλα, η PwC θα συνεργαστεί με τους πελάτες και τους προμηθευτές της, στηρίζοντας τους στη διαχείριση του κλιματικού τους αποτυπώματος.

Η δέσμευση της PwC εκτείνεται σε τέσσερις βασικούς τομείς:

  • Eργασίες: H PwC θα μειώσει τις εκπομπές της κατά 50% (scope 1 and 2 emissions), ευθυγραμμιζόμενη με το σενάριο του περιορισμού της αύξησης της θερμοκρασίας του πλανήτη μέχρι 1,5 βαθμό. Απόλυτη μείωση της τάξης του 50% θα υπάρξει και στις εκπομπές που προκύπτουν από τα επιχειρηματικά ταξίδια του οργανισμού μέχρι το 2030, με έτος αναφοράς το 2019. Επιπλέον, η PwC θα επιταχύνει τη μετάβασή της σε 100% ανανεώσιμες πηγές ηλεκτρικής ενέργειας, ενώ για να μετριάσει τον σημερινό αντίκτυπο των εργασιών της στο περιβάλλον, θα συνεχίσει να αντισταθμίζει τις εκπομπές της μέσω της αγοράς πιστώσεων άνθρακα (carbon credits).
  • Πελάτες: Η PwC θα συνεργαστεί με τους πελάτες της, στηρίζοντας τις προσπάθειές τους για ένα μέλλον με μηδενικό ισοζύγιο εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου και ενισχύοντας το υφιστάμενο έργο τους στους τομείς της βιωσιμότητας και του μετασχηματισμού των εργασιών τους προς την επίτευξη του συγκεκριμένου στόχου.
  • Προμηθευτές: H PwC θα εγκαινιάσει διάλογο με τους βασικούς προμηθευτές της, ενθαρρύνοντας και υποστηρίζοντάς τους να επιτύχουν μηδενικό ισοζύγιο εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου. Στόχος είναι μέχρι το 2025, το 50% των προμηθευτών των αγαθών και υπηρεσιών που αγοράζει ο οργανισμός ανα το παγκόσμιο, να έχουν καθορίσει τους δικούς τους επιστημονικά τεκμηριωμένους στόχους για μείωση του κλιματικού τους αποτυπώματος.
  • Κλιματική ατζέντα: H PwC θα συνεχίσει το μακροχρόνιο πρόγραμμα έρευνας και συνεργασίας της με επιχειρήσεις, υπεύθυνους χάραξης πολιτικής και ΜΚΟ, με στόχο την επιτάχυνση της εκπλήρωσης του στόχου που αφορά τη δημιουργία μιας οικονομίας με μηδενικό ισοζύγιο εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου.

Με έτος αναφοράς το 2019, η PwC θα δημοσιεύει ανά τακτά διαστήματα και με διαφανείς διαδικασίες την πρόοδο που επιτυγχάνεται σε σχέση με τους στόχους που έχουν καθοριστεί. Παράλληλα, από το 2023 θα ενισχυθούν οι αναφορές για τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου, καταγράφωντας πιο λεπτομερή στοιχεία στη βάση των δεικτών μέτρησης του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ / του Διεθνούς Επιχειρηματικού Συμβουλίου (IBC), καθώς και των συστάσεων του Παγκόσμιου Επιχειρηματικού Συμβουλίου για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη.

Μάθετε περισσότερα για τη δέσμευση της PwC για μηδενικό ισοζύγιο εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου εδώ.

Δειτε Επισης

Στο τεύχος Απριλίου του περιοδικού GOLD: Living the American Dream
Fooderloo: Ένα καινοτόμο app που μειώνει το food waste και εξοικονομεί χρήματα στις επιχειρήσεις
Σημαντικές πρωτοβουλίες ΕΚΚ για ενίσχυση του χρηματοοικονομικού αλφαβητισμού των νέων
Century Travel Group και Goget Retail Microfinance σε μια συνεργασία προς όφελος του Κύπριου ταξιδιώτη
Διοικητικό πρόστιμο συνολικού ύψους €360,000 στην ΚΕΠΕΥ MCA Intelifunds από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς
Ενισχύει τη συνεργασία του με το Υφυπουργείο Κοινωνικής Πρόνοιας το ΚΕΒΕ
Επιτυχής επαναπιστοποίηση Διεθνών Προτύπων της Kition Ocean Port
Το «Ποδηλατώ για ένα ευρώ με τη Μαρίνα Θεοδώρου 2024» συμπλήρωσε 600 χλμ προσφοράς
Ξεπέρασε κάθε προσδοκία ο ΟΠΑΠ Μαραθώνιος Λεμεσού με χρυσό χορηγό τα Holland & Barrett
25 χρόνια για το Ογκολογικό Κέντρο Τράπεζας Κύπρου-Τι έλεγε κατά τα εγκαίνια ο Μιχαλάκης Α. Τριανταφυλλίδης