Χορηγία Κατηγορίας Υπηρεσίες

Προγράμματα Μόνιμης Διαμονής: Τα συν, τα πλην και ακίνητα με περιεχόμενο

Η απόκτηση κατοικίας αποτελεί συχνά την μοναδική μεγαλύτερη επένδυση που κάνει ένα νοικοκυριό ή ένα άτομο στη ζωή του. Η απόφαση αγοράς κατοικίας έχει αντίκτυπο στην καταναλωτική συμπεριφορά, το εισόδημα, τον πλούτο και την οικονομική ευημερία.

Η ιδιοκτησία σπιτιού σηματοδοτεί μια σημαντική επένδυση και αποτελεί στόχο για πολλούς ανθρώπους σε διαφορετικά στάδια της ζωής τους. Για τους επενδυτές μπορεί επίσης να είναι ένα σημαντικό ορόσημο για την εξασφάλιση άδειας μόνιμης διαμονής σε χώρες της ΕΕ.

Τα συγκεκριμένα προγράμματα γνωστά σε όλους ως Residence by investment (RBI), εφαρμόζονται σε περισσότερα από τα μισά κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ωστόσο, καμία εμπειρική μελέτη δεν έχει ασχοληθεί με τις οικονομικές επιπτώσεις αυτών των προγραμμάτων.

Οι κυβερνήσεις σε όλο το πολιτικό φάσμα είναι πιο πιθανό να ξεκινήσουν προγράμματα RBI μετά από μια οικονομική κρίση ή όταν παρουσιάζονται οικονομικές αδυναμίες. Τα εν λόγω προγράμματα αντιπροσωπεύουν ένα μικρό ποσοστό ξένων επενδύσεων στις περισσότερες χώρες. Ο αντίκτυπος στις αγορές ακινήτων είναι ασήμαντος και η στροφή των κρατών προς τα προγράμματα RIB για να καλύψουν τα βραχυπρόθεσμα οικονομικά κενά έχουν αμελητέες οικονομικές επιπτώσεις σε εθνικό επίπεδο.

Οφέλη και ακίνητη περιουσία

Στο πλαίσιο του 15ου Συνεδρίου Ανάπτυξης Γης, η Αναστασία Γιάννη, CEO της Cyprus Sotheby’s International Realty, θα μιλήσει για τα Προγράμματα Διαμονής στην ΕΕ, για τις προϋποθέσεις του κάθε προγράμματος, τα οφέλη καθώς και το πώς επηρεάζεται ο τομέας των ακινήτων. Συγκεκριμένα θα εστιαστεί στα προγράμματα που υιοθετούν οι Πορτογαλία, Μάλτα, Ισπανία και Ελλάδα.

Το Συνέδριο Ανάπτυξης Γης διοργανώνεται στις 21 Σεπτεμβρίου 2021, στο ξενοδοχείο Hilton Nicosia και συγκαταλέγεται πλέον ανάμεσα στις πολυαναμενόμενες ετήσιες διοργανώσεις, προσελκύοντας όλους τους ενδιαφερόμενους φορείς, όπως και επαγγελματίες του κλάδου, για να συζητήσουν και να αξιολογήσουν τις πρόσφατες εξελίξεις και τάσεις της αγοράς, να αναλύσουν ζητήματα που απασχολούν τους παρεμφερείς κλάδους και να διερευνήσουν αναδυόμενες ευκαιρίες.

Πρόκειται για την παραδοσιακά μεγαλύτερη σύναξη επαγγελματιών από τους κλάδους  Ανάπτυξης Γης και Ακινήτων της Κύπρου, με στόχο να τους πληροφορήσει έγκαιρα κι  έγκυρα για τις εκτιμήσεις και προβλέψεις των επόμενων ετών.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα του Συνεδρίου, κάντε κλικ εδώ.

Το Συνέδριο απευθύνεται προς επαγγελματίες και πιο συγκεκριμένα, ανώτερα στελέχη από:

  • Εταιρείες ανάπτυξης γης
  • Εκτιμητές Ακινήτων
  • Κτηματομεσιτικά γραφεία
  • Εργολάβους και κατασκευαστικές εταιρείες
  • Τράπεζες και άλλα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα
  • Λογιστικά/ελεγκτικά/φοροτεχνικά γραφεία
  • Δικηγορικά γραφεία
  • Εταιρείες διαχείρισης κεφαλαίων και περιουσιακών στοιχείων
  • Επενδυτές
  • Σχετικοί κυβερνητικοί φορείς και ρυθμιστικές αρχές

 

Για να δηλώσετε συμμετοχή, κάντε κλικ .

Τα μέλη τον οργανισμών που στηρίζουν το Συνέδριο, δικαιούνται 10% έκπτωση.

Πληροφορίες Συνεδρίου

 

  • IMH

Χορηγοί: Century21, KPMG Limited, Muskita Aluminium Industries

Legal Partner: Michael Kyprianou & Co LLC

Powered by: Invest Cyprus

Υποστηρικτής: Blackbook

Με τη Στήριξη: Παγκύπριος Σύνδεσμος Επιχειρηματιών Ανάπτυξης Γης και Οικοδομών, Σύνδεσμος Επιστημόνων Εκτιμητών Ακινήτων Κύπρου, Σύνδεσμος Μεγάλων Αναπτύξεων, Σύλλογος Αρχιτεκτόνων Κύπρου και RICS (Royal Institute of Charter Surveyors).

Conference Experience Sponsor: Conferience

Χορηγοί Επικοινωνίας: περιοδικό IN Business, πόρταλ REPORTER

 

Για περισσότερες πληροφορίες, επικοινωνήστε με την IMH:

  • : 22505555 │ Φαξ: 22679820

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: events@imhbusiness.com

 

*Το συνέδριο θα διεξαχθεί διά φυσικής παρουσίας, βάσει των υγειονομικών πρωτοκόλλων που θα ισχύουν τη δεδομένη χρονική περίοδο και σύμφωνα με την εξέλιξη του COVID-19. Μετά και την σχετική εγκύκλιο του Υπουργείου Υγείας, η συμμετοχή σε συνέδριο διά φυσικής παρουσίας προϋποθέτει την προσκόμιση SafePass: 1) Πιστοποιητικό εμβολιασμού, τουλάχιστον να έγινε η πρώτη δόση και να έχουν παρέλθει 3 εβδομάδες (κάρτα εμβολιασμού), ή 2) αποδεικτικό ότι το άτομο έχει νοσήσει με COVID-19 τους τελευταίους 6 μήνες (sms αποδέσμευσης ή ανάρρωσης που στάλθηκε από Υπουργείο Υγείας), ή 3) πιστοποιητικό αρνητικού τεστ, PCR ή rapid test, με ισχύ 72 ώρες πριν το συνέδριο. Παρακαλούμε όπως έχετε στην κατοχή σας σχετικό SafePass, σε περίπτωση που σας ζητηθεί, για έλεγχο.

Δειτε Επισης

Σε τροχιά απογείωσης η γραμμή πλεύσης της κυπριακής ναυτιλίας... Παγκοσμίου φήμης ναυτιλιακό σύμπλεγμα η Κύπρος
Συνεργασία U Travel-Capacitor Partners: Ρεκόρ στις online πωλήσεις των ταξιδιωτικών πακέτων του Tomorrowland
7ο Cyprus HealthCare Conference: Η πορεία προς ισότιμο και καθολικό σύστημα υγείας
Η νέα επιστημονική επιτροπή του ΠΑΣΥΚΑΦ
Φαίδωνας Φαίδωνος: Πάνω από 600 οι φοιτητές ΤΕΠΑΚ στην Πάφο τη νέα χρονιά
Τομείς συνεργασίας συζήτησαν Βαφεάδης και Χατζημανώλη με DP World στο Ντουμπάι
Επιχειρηματικό φόρουμ Κύπρου-Εσθονίας: Προώθηση διμερών συνεργασιών
Οι εποπτικές προτεραιότητες της ΕΚΚ για το 2024-Επικέντρωση σε ΚΕΠΕΥ με διασυνοριακές δραστηριότητες
Εργασιακή ευημερία: Βασικός παράγοντας για τη βιώσιμη επιτυχία των οργανισμών
Ανανέωση διεθνούς διαπίστευσης EFMD για το Πρόγραμμα ΜΒΑ του Πανεπιστημίου Κύπρου