Invest Cyprus: Προώθηση της Κύπρου στο «International Hospitality Investment Forum»

Τα συγκριτικά πλεονεκτήματα που διαθέτει η Κύπρος ως επενδυτικός προορισμός και ως ανταγωνιστικό επιχειρηματικό κέντρο, αλλά και τις σημαντικές επενδυτικές ευκαιρίες που προσφέρει παρουσίασε ο Κυπριακός Οργανισμός Προώθησης Επενδύσεων (Invest Cyprus) στο κορυφαίο διεθνές συνέδριο «International Hospitality Investment Forum».

Το συνέδριο που πραγματοποιήθηκε στο Βερολίνο μεταξύ 1-3 Σεπτεμβρίου 2021 και επικεντρώθηκε στον τομέα των επενδύσεων στον κλάδο του Τουρισμού και της Φιλοξενίας, προσέλκυσε συνολικά πέραν των 1200 συμμετεχόντων από 80 χώρες. Ανάμεσα στους σύνεδρους βρίσκονταν θεσμικοί επενδυτές, εκπρόσωποι μεγάλων ξενοδοχειακών αλυσίδων του εξωτερικού καθώς και κορυφαίοι εμπειρογνώμονες.

Στο πλαίσιο των εργασιών του Συνεδρίου, ο Γενικός Διευθυντής του Invest Cyprus, Γιώργος Καμπανέλλας, ηγήθηκε διαδραστικής συζήτησης στρογγυλής τραπέζης στη διάρκεια της οποίας είχε την ευκαιρία να αναδείξει το μεγάλο φάσμα των επενδυτικών ευκαιριών που προσφέρει η Κύπρος στον τομέα του Τουρισμού και της Φιλοξενίας, καθώς και τα πλεονεκτήματα που διαθέτει και τα οποία την τοποθετούν σε πρωταγωνιστική θέση στον περιφερειακό χάρτη επενδύσεων. Στη συζήτηση συμμετείχαν ο Christophe de Bruyn, CEO της THR Tourism Industry Advisors και ο Mattias Innocenti, Director Development της ACCOR στη περιοχή της Νότιας Ευρώπης.

Ο κ. Καμπανέλλας παρουσίασε στους συμμετέχοντες την εξειδικευμένη μονάδα TourInvest Cyprus μέσω της οποίας ο Οργανισμός παρέχει καθοδήγηση και στήριξη σε ξένους επενδυτές, καθώς και την πλατφόρμα “Project Bank”. Πρόκειται για μία νέα πρωτοβουλία του Invest Cyprus, η οποία περιλαμβάνει αναπτυξιακά έργα μεγάλης κλίμακας σε στρατηγικούς τομείς της κυπριακής οικονομίας τα οποία προωθούνται στο εξωτερικό για προσέλκυση επενδύσεων.

 

Όπως εξήγησε, «αυτό που διαφοροποιεί την Κύπρο από άλλες χώρες στον τουριστικό τομέα είναι το γεγονός ότι αποτελεί παράλληλα, σημαντικό επιχειρηματικό κέντρο της περιοχής, με σημαντικό αριθμό ξένων εταιρειών να δραστηριοποιούνται στο νησί». «Η Κύπρος παραμένει μία από τις πιο ασφαλείς χώρες στην Μεσόγειο και αποτελεί ένα ποιοτικό προορισμό παρέχοντας μεγάλες ευκαιρίες επένδυσης», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Μας χαροποιεί ιδιαίτερα το γεγονός ότι παρά τις δυσκολίες που δημιουργεί η πανδημία ανά το παγκόσμιο, υλοποιούνται με εντατικούς ρυθμούς στη χώρα μας, μεγάλες ξένες επενδύσεις στον τομέα του τουρισμού και της φιλοξενίας», εξήγησε, περιγράφοντας μεταξύ άλλων την πρόοδο που σημειώνεται όσον αφορά την μεγάλη ανάπτυξη στη Μαρίνα Λάρνακας, το πολυθεματικό καζίνο-θέρετρο στη Λεμεσό, τις μαρίνες Αγίας Νάπας και Παραλιμνίου, τις αναπτύξεις των Invel Real Estate και NCH Capital, καθώς και την κάθοδο μεγάλων ξενοδοχειακών αλυσίδων όπως η Radisson και το Grand Hyatt.

Σε τοποθέτησή του, ο κ. de Bruyn ανέφερε ότι «ως αποτέλεσμα της στενής συνεργασίας με τον Invest Cyprus, στο πλαίσιο της εκπόνησης μιας εθνικής στρατηγικής προσέλκυσης επενδύσεων στον τομέα, ξεκάθαρα προκύπτει ότι η Κύπρος μπορεί να αποτελέσει ελκυστικό προορισμό για σημαντικές ξένες επενδύσεις, οι οποίες θα συνεισφέρουν στους εθνικούς στόχους που έχουν τεθεί από την πολιτεία και που θα αποτελέσουν ταυτόχρονα την κινητήρια δύναμη της ανάκαμψης και περαιτέρω ανάπτυξης του κλάδου».

Δειτε Επισης

Και εγένετω Σύνδεσμος Κανονιστικής Συμμόρφωσης Κύπρου(CCA)-Ποια η αποστολή του
Σημαντικές πρωτοβουλίες ΕΚΚ για ενίσχυση του χρηματοοικονομικού αλφαβητισμού των νέων
Century Travel Group και Goget Retail Microfinance σε μια συνεργασία προς όφελος του Κύπριου ταξιδιώτη
Διοικητικό πρόστιμο συνολικού ύψους €360,000 στην ΚΕΠΕΥ MCA Intelifunds από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς
Ενισχύει τη συνεργασία του με το Υφυπουργείο Κοινωνικής Πρόνοιας το ΚΕΒΕ
Επιτυχής επαναπιστοποίηση Διεθνών Προτύπων της Kition Ocean Port
Το «Ποδηλατώ για ένα ευρώ με τη Μαρίνα Θεοδώρου 2024» συμπλήρωσε 600 χλμ προσφοράς
Ξεπέρασε κάθε προσδοκία ο ΟΠΑΠ Μαραθώνιος Λεμεσού με χρυσό χορηγό τα Holland & Barrett
25 χρόνια για το Ογκολογικό Κέντρο Τράπεζας Κύπρου-Τι έλεγε κατά τα εγκαίνια ο Μιχαλάκης Α. Τριανταφυλλίδης
H γαλλική AXERIA εισέρχεται στην κυπριακή ασφαλιστική αγορά