Χορηγία Κατηγορίας Υπηρεσίες

Ηγεσία και προκλήσεις στην ψηφιακή μεταμόρφωση

Ο ψηφιακός μετασχηματισμός των επιχειρήσεων και της κοινωνίας δημιουργεί νέες προκλήσεις για την ηγεσία. Η επιτυχής προσαρμογή στα νέα δεδομένα, οι "ψηφιακοί ηγέτες" θα πρέπει να διαθέτουν νέες ικανότητες: τεχνολογικές δεξιότητες για να ηγηθούν των επιχειρήσεων όπου η ψηφιακή τεχνολογία είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την καθημερινή δραστηριότητα, νέες οργανωτικές ικανότητες για τη δημιουργία και την καθοδήγηση ομάδων που μπορούν να χρησιμοποιήσουν νέες τεχνολογίες, καθώς και να εμπνεύσουν τους millennial εργαζόμενους που έχουν μεγαλώσει σε έναν ψηφιακά μετασχηματισμένο κόσμο, ενώ επιβάλλεται να διαθέτουν νέες ηθικές ικανότητες για την πλοήγηση στα ηθικά διλήμματα που δημιουργούνται από την εισαγωγή ψηφιακών τεχνολογιών στις επιχειρήσεις τους.

Επομένως, η ανάπτυξη "ψηφιακών ηγετών" αποτελεί βασικό μέρος του ψηφιακού μετασχηματισμού οποιασδήποτε επιχείρησης και η αποτυχία ανάπτυξης ψηφιακής ηγεσίας σε όλα τα επίπεδα θα περιορίσει τον θετικό αντίκτυπο ακόμη και των καλύτερων προγραμματισμένων προσπαθειών στο ψηφιακό μετασχηματισμό.

Ψηφιακή μεταμόρφωση και επιχειρήσεις

Ενώ ο ψηφιακός μετασχηματισμός είναι συναρπαστικός και παρουσιάζει πολλές ευκαιρίες για τις επιχειρήσεις, εμπερικλείει παράλληλα σειρά προκλήσεων. Πρώτον, ο ψηφιακός μετασχηματισμός είναι πάνω απ ' όλα, μια διαδικασία διακοπής, καθώς οι παραδοσιακές τεχνολογίες και τα επιχειρηματικά μοντέλα διαταράσσονται από νέα, ψηφιακά μοντέλα που συχνά φαίνονται χαμηλής ποιότητας σε σχέση με τις παραδοσιακές πρακτικές, αλλά διαθέτουν εκείνα τα χαρακτηριστικά που θεωρούνται ιδιαίτερα ελκυστικά για ομάδες πελατών των οποίων οι ανάγκες δεν εξυπηρετούνται από τις παραδοσιακές νόρμες. Ωστόσο, αυτή η νέα ψηφιακή νόρμα βελτιώνεται γρήγορα και προσαρμόζεται στα παραδοσιακά μέτρα ποιότητας και γίνεται μια βιώσιμη εναλλακτική λύση για τους βασικούς πελάτες, με νέα, πρόσθετα πλεονεκτήματα.

Δεύτερον, ενώ η ικανότητα διαχείρισης της διαφορετικότητας υπήρξε βασικός παράγοντας επιτυχίας στους περισσότερους οργανισμούς εδώ και δεκαετίες, η κοινωνική αλλαγή που οδηγείται από τον ψηφιακό μετασχηματισμό της κοινωνίας, σε συνδυασμό με την τάση να εργάζεται σε μεγαλύτερη ηλικία ή να επιστρέφει στην εργασία μετά από μια περίοδο συνταξιοδότησης, καθιστά τη διαχείριση της ποικιλομορφίας των γενεών σε οργανισμούς μια όλο και πιο σημαντική οργανωτική ικανότητα. Το χάσμα μεταξύ της γενιάς που γεννήθηκε σε έναν κόσμο όπου η ψηφιακή τεχνολογία είναι πανταχού παρούσα και των γενεών που γεννήθηκαν πριν από την άφιξη του Διαδικτύου, είναι ιδιαίτερα κρίσιμη και απαιτεί ευαισθησία στις διαφορές μεταξύ αυτών των ομάδων.

Τρίτον, για να καταστούν βιώσιμες οι επιχειρήσεις μετά τον ψηφιακό μετασχηματισμό θα πρέπει να αναπτύξουν κουλτούρα που να υποστηρίζει την αξία του πειραματισμού. Σε έναν κόσμο αυξανόμενης αβεβαιότητας που χαρακτηρίζεται από ολοένα και μεγαλύτερους ρυθμούς αλλαγής, ο πειραματισμός γίνεται ο πρωταρχικός τρόπος διερεύνησης επιλογών όπου οι πληροφορίες είναι είτε δαπανηρές είτε αδύνατες. Αυτό σημαίνει ότι οι επιχειρήσεις χρειάζονται μια κουλτούρα που υποστηρίζει τον πειραματισμό και ηγέτες με δεξιότητες που θα βοηθήσουν τα μέλη της ομάδας.

Τέταρτον, οι επιχειρήσεις θα πρέπει να γίνουν έμπειροι στη χρήση νέων ψηφιακών καναλιών επικοινωνίας για να συνεργαστούν αποτελεσματικά με τους ψηφιακούς ντόπιους και να αξιοποιήσουν τις δυνατότητες των διαθέσιμων ψηφιακών εργαλείων.

Ευκαιρία για οικονομική μεταμόρφωση

Η συνεχιζόμενη πανδημία και η τελευταία οικονομική κρίση αναμόρφωσαν και επιτάχυναν την ανάγκη για ψηφιακό μετασχηματισμό. Ο οικονομικός μετασχηματισμός των επιχειρήσεων αποτελεί σημαντικό πυλώνα για την επίτευξη του ψηφιακού μετασχηματισμού. Ο Γιώργος Καμτσιώρας, Business Development Executive της SAP Hellas –Κύπρου – Μάλτας, ενώπιον του 17ου CFO Management Forum & Awards, που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου 2021 στις 3.30μ.μ., θα συνοψίσει τα διδάγματα και θα παρουσιάσει το όραμα του για την μετατροπή σε έξυπνες επιχειρήσεις. Θα επικεντρωθεί επίσης στο πώς το ταξίδι μετασχηματισμού, μπορεί να υποστηρίξει και να επιτρέψει στους CFOs και άλλους επαγγελματίες χρηματοδότησης, να συγκεντρώσουν ό, τι χρειάζεται, για να μεταμορφώσουν την επιχείρησή τους με τρόπο που να λειτουργεί καλύτερα – ανεξαρτήτως από το στάδιο στο οποίο βρίσκονται και πόσο γρήγορα θέλουν να μεταμορφωθούν.

Management Forum & Awards

Το Συνέδριο που παρουσιάζει η ΕΥ, έχει καθιερωθεί ως ετήσιος θεσμός για τους οικονομικούς διευθυντές και τους διευθυντές λογιστηρίου στην Κύπρο, έχει ως στόχο να παρουσιάσει όλες τις τελευταίες εξελίξεις και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν σήμερα οι οικονομικοί διευθυντές. Πόσο σημαντικός ήταν, λοιπόν, ο ρόλος του οικονομικού διευθυντή  εν μέσω πανδημίας για τη σωστή αντιμετώπιση της κρίσης και ποια είναι η επόμενη μέρα; 

Το Φόρουμ αναμένεται να συγκεντρώσει το ενδιαφέρον οικονομικών διευθυντών και άλλων βασικών παραγόντων απ’ όλες τις μεγάλες εταιρείες με έδρα ή χώρα δραστηριοποίησής τους την Κύπρο. Κατά τη διάρκεια του Φόρουμ θα διεξαχθούν τα «5α Cyprus CFO Awards», τελετή που σκοπό έχει τη βράβευση σημαντικών CFOs για τη συνεισφορά τους ή τα επιτεύγματά τους στον τομέα των οικονομικών και των επιχειρήσεων.

Το συνέδριο θα διεξαχθεί στην αγγλική γλώσσα. Για περισσότερες πληροφορίες για το περιεχόμενο του φετινού συνεδρίου, πατήστε εδώ.

Η συμμετοχή στο συνέδριο είναι χωρίς κόστος, ωστόσο, η εγγραφή των συμμετεχόντων είναι απαραίτητη. Για online εγγραφές, πατήστε εδώ.

Το Φόρουμ απευθύνεται προς: Finance directors, οικονομικούς διευθυντές επιχειρήσεων όλων των μεγεθών και κλάδων, διευθυντές και στελέχη λογιστηρίου όλων των μεγεθών και κλάδων, CEOs και μέλη διοικητικών συμβουλευτικών επιχειρήσεων, στελέχη Accounting, Audit και Tax firms, σύμβουλους επιχειρήσεων και στελέχη τραπεζών.

 

Πληροφορίες

Οργανωτής: ΙΜΗ

Κύριος Χορηγός: EY

Χορηγός: SAP  

Με τη στήριξη: Εθνική Αρχή Στοιχημάτων και ΣΕΛΚ

Χορηγοί Επικοινωνίας: περιοδικό GOLD και περιοδικό IN Business

 

Για περισσότερες πληροφορίες - ΙΜΗ, τηλέφωνο: 22505555, ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: events@imhbusiness.com, ιστοσελίδα: www.imhbusiness.com

Δειτε Επισης

7ο Cyprus HealthCare Conference: Η πορεία προς ισότιμο και καθολικό σύστημα υγείας
Η νέα επιστημονική επιτροπή του ΠΑΣΥΚΑΦ
Φαίδωνας Φαίδωνος: Πάνω από 600 οι φοιτητές ΤΕΠΑΚ στην Πάφο τη νέα χρονιά
Τομείς συνεργασίας συζήτησαν Βαφεάδης και Χατζημανώλη με DP World στο Ντουμπάι
Επιχειρηματικό φόρουμ Κύπρου-Εσθονίας: Προώθηση διμερών συνεργασιών
Οι εποπτικές προτεραιότητες της ΕΚΚ για το 2024-Επικέντρωση σε ΚΕΠΕΥ με διασυνοριακές δραστηριότητες
Εργασιακή ευημερία: Βασικός παράγοντας για τη βιώσιμη επιτυχία των οργανισμών
Ανανέωση διεθνούς διαπίστευσης EFMD για το Πρόγραμμα ΜΒΑ του Πανεπιστημίου Κύπρου
Η Freedom24 Super Grand Χορηγός για τον πρώτο Ολυμπιονίκη της Κύπρου Παύλο Κοντίδη
Η Πετρολίνα σύμμαχος ζωής του Συνδέσμου «Ένα Όνειρο Μια Ευχή»