Συνέδριο Ναυτιλιακή Κύπρος 2021

Το Υφυπουργείο Ναυτιλίας της Κυπριακής Δημοκρατίας ανακοινώνει τη διεξαγωγή του Συνεδρίου “Maritime Cyprus 2021” στη Λεμεσό μεταξύ 10-13 Οκτωβρίου με φυσική παρουσία.

Embracing Change: A choice or necessity”  είναι ο τίτλος του φετινού συνεδρίου,  που ετοιμάζεται να ανοίξει τις πόρτες του για να δεχθεί συνέδρους από όλο τον κόσμο.

Το Συνέδριο, το οποίο θα πραγματοποιηθεί από τις 10 έως τις 13 Οκτωβρίου στη Λεμεσό, θα αναλύσει τα  σημαντικότερα θέματα που απασχολούν τη διεθνή ναυτιλία   όπως η ευημερία των ναυτικών, ο ψηφιακός μετασχηματισμός, η πράσινη χρηματοδότηση και ο μεταβαλλόμενος ρόλος των πλοιοκτητών.

Αυτή θα είναι η πρώτη ευκαιρία για τη ναυτιλιακή κοινότητα να συναντηθεί μετά από ενάμιση χρόνο πανδημίας.   Το φετινό  συνέδριο αναμένεται να προσελκύσει για ακόμα μία φορά  την ελίτ της παγκόσμιας ναυτιλιακής βιομηχανίας, συμπεριλαμβανομένων μερικών από τα πιο σημαντικά ονόματα  με την μεγαλύτερη επιρροή στη ναυτιλία.  Οι   ομιλητές του Συνεδρίου έχουν επιλεγεί από τους διοργανωτές με ιδιαίτερη προσοχή και μεταξύ αυτών περιλαμβάνονται,   ο Γενικός  Γραμματέας του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού κ. Kitack Lim, η Ευρωπαία Επίτροπος Μεταφορών κα Adina Valean, οι Προέδροι του Διεθνούς Ναυτιλιακού Επιμελητηρίου (ICS), της ESCA και BIMCO, καθώς επίσης διακεκριμένοι πλοιοκτήτες και προσωπικότητες  παγκόσμιας εμβέλειας στον τομέα της ναυτιλίας.

Ο Υφυπουργός Ναυτιλίας παρά τω Προέδρω, κ. Βασίλης Δημητριάδης, ανέφερε:

«Το 2020 ήταν μια εξαιρετικά σημαντική χρονιά τόσο για την ναυτιλία όσο και για τον κόσμο γενικότερα. Οι αντιξοότητες συχνά προάγουν καινοτομία και ευελιξία και- ως βιομηχανία- θα πρέπει να αισθανόμαστε υπερήφανοι για όσα έχουμε επιτύχει σε τόσο πρωτοφανείς συνθήκες. Υπάρχουν όμως ακόμη πολλά που πρέπει να γίνουν και αυτό απαιτεί συνεργασία και συνέργεια. Φέτος τον Οκτώβριο, είμαστε στην ευχάριστη θέση να υποδεχτούμε  για μια ακόμη φορά  και να καλωσορίσουμε μερικά από τα πιο σημαντικά ονόματα της ναυτιλίας,  στην ιστορική πόλη- λιμάνι της Κύπρου, την Λεμεσό, όπου θα συζητήσουμε το μέλλον της ναυτιλίας.

Ανυπομονούμε να καλωσορίσουμε συναδέλφους και φίλους της βιομηχανίας σε δημόσια συζήτηση σε βασικά θέματα. Επιπλέον, θα μοιραστούμε το νέο στρατηγικό όραμα μας για την Κυπριακή Ναυτιλία».

Το συνέδριο προσφέρει την ευκαιρία στους συμμετέχοντες να συναντήσουν πλοιοκτήτες και στελέχη της ναυτιλίας από όλο τον κόσμο, καθώς επίσης ανώτερους εκπροσώπους του Υφυπουργείου Ναυτιλίας, της Κυπριακής Ένωσης Πλοιοκτητών, του Κυπριακού Ναυτικού Επιμελητηρίου και του ευρύτερου ναυτιλιακού συμπλέγματος της Κυπριακής Δημοκρατίας, έτσι ώστε να  ενημερωθούν για τη  ναυτιλιακή παράδοση της Κύπρου.

Τα επίσημα εγκαίνια του συνεδρίου θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 10 Οκτωβρίου, 2021, στο Ξενοδοχείο Amathus Beach Hotel, στη Λεμεσό.

Το Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στο Συνεδριακό Κέντρο «Χαρουπόμυλος», μεταξύ 11 και 13 Οκτωβρίου, 2021.

Η επίσημη έναρξη του εργασιακού μέρους θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα, 11 Οκτωβρίου 2021, από τον  Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Για να δείτε το πρόγραμμα του Συνεδρίου πατήστε εδώ: "Maritime Cyprus 2021" Conference - Programme .

Για εγγραφή  στο φετινό συνέδριο, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα  Maritime Cyprus Conference.

Δειτε Επισης

Στο τεύχος Απριλίου του περιοδικού GOLD: Living the American Dream
Fooderloo: Ένα καινοτόμο app που μειώνει το food waste και εξοικονομεί χρήματα στις επιχειρήσεις
Και εγένετω Σύνδεσμος Κανονιστικής Συμμόρφωσης Κύπρου(CCA)-Ποια η αποστολή του
Σημαντικές πρωτοβουλίες ΕΚΚ για ενίσχυση του χρηματοοικονομικού αλφαβητισμού των νέων
Century Travel Group και Goget Retail Microfinance σε μια συνεργασία προς όφελος του Κύπριου ταξιδιώτη
Διοικητικό πρόστιμο συνολικού ύψους €360,000 στην ΚΕΠΕΥ MCA Intelifunds από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς
Ενισχύει τη συνεργασία του με το Υφυπουργείο Κοινωνικής Πρόνοιας το ΚΕΒΕ
Επιτυχής επαναπιστοποίηση Διεθνών Προτύπων της Kition Ocean Port
Το «Ποδηλατώ για ένα ευρώ με τη Μαρίνα Θεοδώρου 2024» συμπλήρωσε 600 χλμ προσφοράς
Ξεπέρασε κάθε προσδοκία ο ΟΠΑΠ Μαραθώνιος Λεμεσού με χρυσό χορηγό τα Holland & Barrett