Ασφάλεια από κυβερνοαπειλές και προστασία δεδομένων

Σε έναν κόσμο που είναι πλέον υπερσυνδεδεμένος, οι εγκληματίες του κυβερνοχώρου συνιστούν σοβαρή απειλή για την εσωτερική ασφάλεια των επιχειρήσεων, της Οικονομίας και την ασφάλεια των πολιτών στο διαδίκτυο. Η πανδημία COVID-19 ανέδειξε την ανάγκη για μεγαλύτερη ασφάλεια στον ψηφιακό κόσμο.

Οι άνθρωποι έχουν αυξήσει την παρουσία τους στο διαδίκτυο για να διατηρούν προσωπικές και επαγγελματικές σχέσεις, ενώ οι εγκληματίες του κυβερνοχώρου έχουν επωφεληθεί από την κατάσταση αυτή, στοχεύοντας ιδίως στο ηλεκτρονικό εμπόριο, τις επιχειρήσεις ηλεκτρονικών πληρωμών, καθώς και στο σύστημα υγειονομικής περίθαλψης.

Η ανάπτυξη ισχυρότερης δράσης στο πεδίο της κυβερνοασφάλειας, με στόχο να οικοδομηθεί ένας ανοικτός και ασφαλής κυβερνοχώρος, μπορεί να αυξήσει την εμπιστοσύνη των πολιτών στα ψηφιακά εργαλεία και υπηρεσίες.

Μέσα σε αυτά τα πλαίσια η BDO διοργανώνει την Τετάρτη, 15 Σεπτεμβρίου 2021, το «Information Security and Data Privacy Conference» όπου η εταιρεία θα παρουσιάσει την τεχνογνωσία που διαθέτει στους τομείς της ασφάλειας πληροφοριών και της προστασίας προσωπικών δεδομένων σε υφιστάμενους και δυνητικούς πελάτες, καθώς και σε συνεργάτες.

Προεδρεύων του συνεδρίου θα είναι η Χριστίνα Παναγή, Information Security Officer της BDO, με τον Δρ. Αλέξη Μιχαήλ, Head of Technology Risk Advisory της BDO να θέτει το δίλημμα που τίθεται ως προς την Ασφάλεια και του προσωπικού απορρήτου, δύο έννοιες που θεωρούνται ιδιαίτερα σημαντικές στις μέρες μας και υπάρχει προβληματισμός ως προς του που σταματάει ο σεβασμός του προσωπικού απορρήτου όταν διακυβεύονται θέματα ασφάλειας.

Ο Πάνος Παναγιώτου, Manager Information Security της Τράπεζας Κύπρου, θα μιλήσει για τους μύθους και πραγματικότητες που υπάρχουν γύρω από την κυβερνοασφάλεια σε χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, ενώ ο Κωνσταντίνος Τσιούρτος, Μanaging Director της C.T. KINEAS LLC, θα αναλύσει τον Γενικό Κανονισμό για την Προστασία Προσωπικών Δεδομένων.

Ο Damon Greber, Director Advisory Services της BDO θα παρουσιάσει την ROBUS, μια πλατφόρμα διαχείρισης πληροφοριών που βοηθά τις επιχειρήσεις να συμμορφώνονται με όλες τις πτυχές που σχετίζονται με την προστασία προσωπικών δεδομένων.

Το Συνέδριο θα φιλοξενήσει και άλλους διακεκριμένους ομιλητές από Κύπρο και εξωτερικό όπως οι:

  • Yianna Danidou, Lecturer in Cybersecurity, Department of Computer Science & Engineering, Director, CYBER.EUC Cybersecurity Competence Center Research Associate, CERIDES, European University Cyprus
  • Andreas Iacovou, Team Coordinator, Incident Management Supervisor, National CSIRT-CY
  • Phil Ruelle, Chief Digital Officer, BDO

οι οποίοι θα προσπαθήσουν να ρίξουν φως σε μια ποικιλία θεμάτων ασφάλειας και προστασίας προσωπικών δεδομένων. Από τις τελευταίες εξελίξεις στα συστήματα πιστοποίησης ασφάλειας και GDPR, μέχρι την ταχεία εξέλιξη του τοπίου απειλών που επικρατούν στον κυβερνοχώρο.

Παράλληλα, θα δοθεί η ευχέρεια ανταλλαγής γνώσεων και πληροφοριών, corporate branding & awareness, δικτύωση και συνεργασία.

Το συνέδριο απευθύνεται κυρίως σε Chief data Officers, Chief Privacy Officers, Chief Executive Officers, Chief Financial Officers, Chief Operating Officers, Chief Managing Directors, Marketing και HR Directors και άλλα ανώτερα στελέχη από επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται σε διάφορους τομείς της οικονομίας.

Για περισσότερες πληροφορίες, κάντε κλικ εδώ.

Για εγγραφή, κάντε κλικ εδώ.  

Οργανωτής: BDO

Συντονιστής: IMH

Για περισσότερες πληροφορίες, επικοινωνήστε με την ΙΜΗ, τηλ.: +357 22505555, φαξ: 22679820, ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: events@imhbusiness.com, ιστοσελίδα: www.imhbusiness.com

Δειτε Επισης

Σύντομα ο σχεδιασμός για Σχολή Θαλάσσιων Επιστημών ΤΕΠΑΚ στη Λάρνακα
«sCYence Fair 2024»: Με εκατοντάδες χαμόγελα πλημμύρισε η μεγαλύτερη γιορτή της επιστήμης
Οι νικητές των «Stelios Bi - Communal Awards for Business Co-operation 2024»
TELETHON και Κεραυνός Στροβόλου ενώνουν δυνάμεις
16α ΙΝ Business Awards: Ανακοινώνονται την ερχόμενη εβδομάδα οι βραβευθέντες
Στην ΟΕΒ ο Σύνδεσμος Συλλογικότητας Θεατρικών Δημιουργών-Το πρώτο Διοικητικό Συμβούλιο
Στις 16 Μαΐου η ετήσια εκδήλωση «Cisco Experience»
Oι content creators αλλάζουν την όψη της οικονομίας
Με διαδρομές ενθουσιασμού, επιτυχίας και επιδόσεων ο απολογισμός για τον ΟΠΑΠ Μαραθώνιο Λεμεσού
ΓεΣΥ: Πώς διατηρείται και ενισχύεται η ποιοτική εξυπηρέτηση ασθενών;