Έρχονται τα «έξυπνα» πάρκινγκ στην Πάφο

Η Δήμος Πάφου γίνεται η πρώτη Τοπική Αρχή της Κύπρου που προχωρεί στην ολιστική εφαρμογή έξυπνου συστήματος διαχείρισης  χώρων και θέσεων στάθμευσης, με τη δημιουργία 3.100 έξυπνων θέσεων στάθμευσης  σε ολόκληρη την πόλη. Οι εργασίες για την τοποθέτηση των αισθητήρων του συστήματος άρχισαν από χθες στους Χώρους Στάθμευσης στο κέντρο της πόλης και συνεχίζονται με γοργούς ρυθμούς.

Σε δηλώσεις του, ο Δήμαρχος Πάφου Φαίδωνας Φαίδωνος σημείωσε ότι ο Δήμος επέλεξε να ενταχθούν στο σύστημα της έξυπνης διαχείρισης  όλοι οι χώροι στάθμευσης της πόλης και σημείωσε ότι το έργο, συνολικής δαπάνης 916.000 ευρώ θα ολοκληρωθεί σε 4 μήνες. Επεσήμανε ότι τα οφέλη που θα προκύψουν για τους πολίτες και την πόλη θα είναι ιδιαίτερα σημαντικά, αφού μέσω  εφαρμογής για κινητά τηλέφωνα το κοινό θα μπορεί να ενημερώνεται για τις διαθέσιμες θέσεις στάθμευσης στα σημεία ενδιαφέροντός του, καθώς  και για  την καταβολή των τελών στάθμευσης είτε μέσω της εφαρμογής είτε με απλό SMS. Με τον τρόπο αυτό, τόνισε ο κύριο Φαίδωνος, οι πολίτες θα πληρώνουν για όσον ακριβώς χρόνο διαρκεί η στάθμευσή τους, ενώ η εφαρμογή του έξυπνου συστήματος θα συμβάλει  την μείωση των άσκοπων μετακινήσεων των οχημάτων, την διευκόλυνση της διακίνησης των πολιτών και επισκεπτών, καθώς και στη μείωση των ρύπων, ενώ η εφαρμογή των έξυπνων συστημάτων θα συμβάλει και στη μείωση των τελών.

Πρόσθεσε ότι σήμερα βρίσκονται σε εξέλιξη ακόμη μια σειρά  έργων της ψηφιακής και έξυπνης πόλης, όπως η εγκατάσταση του Δικτύου LoRaWAN, το Σύστημα Γεωγραφικών Πληροφοριών (GIS), η εγκατάσταση των έξυπνων πυλώνων και του έξυπνου οδικού φωτισμού, η έξυπνη διαχείριση νερού, η ψηφιοποίηση των Αρχείων της Δημοτικής Υπηρεσίας, η  πλατφόρμα έξυπνης πόλης κ.α.  Στόχος του Δήμου Πάφου, επεσήμανε ο κ. Φαίδωνος είναι να προχωρήσουμε και να ολοκληρώσουμε τα απαιτούμενα έργα ώστε  σε 18 μήνες να ενταχθεί η Πάφος στον ευρωπαϊκό κατάλογο των έξυπνων και ψηφιακών πόλεων. Επενδυτές και τουρίστες, σημείωσε ο Δήμαρχος Πάφου, βλέπουν ποιες πόλεις έχουν χαρακτηριστεί ως ψηφιακές και έξυπνες προκειμένου να κάνουν τις επιλογές τους.

Το έργο τω Έξυπνων Χώρων Στάθμευσης υλοποιείται σε πλήρη συντονισμό με το Υφυπουργείο Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής και  έχει επιλεγεί για χρηματοδότηση από τα Ευρωπαϊκά Ταμεία.

Δειτε Επισης

Διάλεξη για τον εργασιακό εκφοβισμό από το Πανεπιστήμιο Νεάπολις Πάφος
Εβδομάδα Πυρασφάλειας από CNP ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ και Πυροσβεστική Υπηρεσία για 23η χρονιά
Ενεργή συμμετοχή MUSKITA στον ΟΠΑΠ Μαραθώνιο Λεμεσού
Συναντήσεις έμπνευσης #ΆκουΤοΣώμαΣου από τον Αντικαρκινικό Σύνδεσμο Κύπρου
Η Action Global Communications αναδείχθηκε Mediterranean Consultancy of the Year
16α ΙΝ Business Awards: Αντίστροφη μέτρηση για την μεγάλη γιορτή του επιχειρείν-Την Πέμπτη η απονομή των βραβείων
Στις 18 Ιουνίου το 7ο Παγκύπριο Συνέδριο Γάλακτος, Γεωργίας και Κτηνοτροφίας
Στην Κίνα για σειρά συναντήσεων και την... βάφτιση πλοίου της ΑAL Shipping η Μαρίνα Χατζημανώλη
Παρουσία Σκουρίδη η συμμετοχή Πανεπιστημίου Νεάπολις στον 47ο Διεθνή Διαγωνισμό ICPC
Yo2: Πρωτοπορία στην παγκόσμια σχεδιαστική συνεργασία από την Κύπρο με το «Touch of Dutch»