Έρχονται τα «έξυπνα» πάρκινγκ στην Πάφο

  31/08/2021 16:55
Έρχονται τα «έξυπνα» πάρκινγκ στην Πάφο

Έρχονται τα «έξυπνα» πάρκινγκ στην Πάφο

  31/08/2021 16:55

Η Δήμος Πάφου γίνεται η πρώτη Τοπική Αρχή της Κύπρου που προχωρεί στην ολιστική εφαρμογή έξυπνου συστήματος διαχείρισης  χώρων και θέσεων στάθμευσης, με τη δημιουργία 3.100 έξυπνων θέσεων στάθμευσης  σε ολόκληρη την πόλη. Οι εργασίες για την τοποθέτηση των αισθητήρων του συστήματος άρχισαν από χθες στους Χώρους Στάθμευσης στο κέντρο της πόλης και συνεχίζονται με γοργούς ρυθμούς.

Σε δηλώσεις του, ο Δήμαρχος Πάφου Φαίδωνας Φαίδωνος σημείωσε ότι ο Δήμος επέλεξε να ενταχθούν στο σύστημα της έξυπνης διαχείρισης  όλοι οι χώροι στάθμευσης της πόλης και σημείωσε ότι το έργο, συνολικής δαπάνης 916.000 ευρώ θα ολοκληρωθεί σε 4 μήνες. Επεσήμανε ότι τα οφέλη που θα προκύψουν για τους πολίτες και την πόλη θα είναι ιδιαίτερα σημαντικά, αφού μέσω  εφαρμογής για κινητά τηλέφωνα το κοινό θα μπορεί να ενημερώνεται για τις διαθέσιμες θέσεις στάθμευσης στα σημεία ενδιαφέροντός του, καθώς  και για  την καταβολή των τελών στάθμευσης είτε μέσω της εφαρμογής είτε με απλό SMS. Με τον τρόπο αυτό, τόνισε ο κύριο Φαίδωνος, οι πολίτες θα πληρώνουν για όσον ακριβώς χρόνο διαρκεί η στάθμευσή τους, ενώ η εφαρμογή του έξυπνου συστήματος θα συμβάλει  την μείωση των άσκοπων μετακινήσεων των οχημάτων, την διευκόλυνση της διακίνησης των πολιτών και επισκεπτών, καθώς και στη μείωση των ρύπων, ενώ η εφαρμογή των έξυπνων συστημάτων θα συμβάλει και στη μείωση των τελών.

Πρόσθεσε ότι σήμερα βρίσκονται σε εξέλιξη ακόμη μια σειρά  έργων της ψηφιακής και έξυπνης πόλης, όπως η εγκατάσταση του Δικτύου LoRaWAN, το Σύστημα Γεωγραφικών Πληροφοριών (GIS), η εγκατάσταση των έξυπνων πυλώνων και του έξυπνου οδικού φωτισμού, η έξυπνη διαχείριση νερού, η ψηφιοποίηση των Αρχείων της Δημοτικής Υπηρεσίας, η  πλατφόρμα έξυπνης πόλης κ.α.  Στόχος του Δήμου Πάφου, επεσήμανε ο κ. Φαίδωνος είναι να προχωρήσουμε και να ολοκληρώσουμε τα απαιτούμενα έργα ώστε  σε 18 μήνες να ενταχθεί η Πάφος στον ευρωπαϊκό κατάλογο των έξυπνων και ψηφιακών πόλεων. Επενδυτές και τουρίστες, σημείωσε ο Δήμαρχος Πάφου, βλέπουν ποιες πόλεις έχουν χαρακτηριστεί ως ψηφιακές και έξυπνες προκειμένου να κάνουν τις επιλογές τους.

Το έργο τω Έξυπνων Χώρων Στάθμευσης υλοποιείται σε πλήρη συντονισμό με το Υφυπουργείο Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής και  έχει επιλεγεί για χρηματοδότηση από τα Ευρωπαϊκά Ταμεία.

RELATED ARTICLES

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
Πίσω στην αρχή της σελίδας