Τεχνολόγος Ακτινολόγος-Τεχνολόγος Ακτινοθεραπευτής: Ένα επάγγελμα με μεγάλη ζήτηση, χωρίς ανεργία και με άμεση εργοδότηση

Ο Τεχνολόγος Ακτινολόγος – Ακτινοθεραπευτής  είναι ένα σύγχρονο επάγγελμα, στενά συνυφασμένο με την τεχνολογική πρόοδο των τελευταίων ετών. Η χαλιναγώγηση της ραδιενεργούς ακτινοβολίας με την χρήση σύγχρονων υπολογιστικών συστημάτων έχει επιφέρει άλματα εξέλιξης στην ιατρική απεικόνιση και την ακτινοθεραπευτική ογκολογία και  έχει καταστήσει τον Τεχν. Ακτινολόγο – Ακτινοθεραπευτή αναπόσπαστο συνεργάτη των Ακτινολόγων και Ακτινοθεραπευτών ιατρών σε ένα Ακτινοδιαγνωστικό ή Ακτινοθεραπευτικό Κέντρο.

Αδιαμφισβήτητα και τεκμηριωμένα μέσα από στοιχεία των τελευταίων ετών, ο Τεχνολόγος Ακτινολόγος - Ακτινοθεραπευτής  είναι ένα από τα πιο εξελισσόμενα επαγγέλματα  του παραϊατρικού τομέα με δυνατότητα άμεσης εργοδότησης μετά τη ολοκλήρωση των απαιτούμενων, σύμφωνα με την τρέχουσα νομοθεσία[Ν.23(I)/2011] στην Κυπριακή Δημοκρατία, σπουδών σε αναγνωρισμένα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα τόσο της Κύπρου  όσο και του Εξωτερικού.

Στην προσφερόμενη εγχώρια ανώτατη εκπαίδευση, το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου  είναι το μόνο Ανώτατο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα στη Κύπρο το οποίο, έχει εναρμονιστεί πλήρως με την τρέχουσα νομοθεσία και προσφέρει πλήρως αναγνωρισμένο Πτυχίο Ακτινοδιαγνωστικής και Ακτινοθεραπείας και ιδιαίτερα με γλώσσα διδασκαλίας την Ελληνική.

Όπως έχει προαναφερθεί, την παρούσα χρονική περίοδο η εισαγωγή του ΓΕΣΥ έχει εκτοξεύσει την προσφορά εργασίας στο τομέα του Τεχνολόγου Ακτινολόγου και Τεχνολόγου Ακτινοθεραπευτή, δημιουργώντας σημαντικές ευκαιρίες άμεσης εργοδότησης στους απόφοιτους του κλάδου. Η πρόσκαιρη  και συνεχιζόμενη αυξημένη ζήτηση Τεχνολόγων έχει οδηγήσει σε απορρόφηση, σε μεγάλο βαθμό, του συνόλου τόσο των εγχώριων αποφοίτων όσο και των αποφοίτων εξωτερικού του κλάδου και έχει δημιουργήσει σημαντικό αριθμό κενών θέσεων εργασίας, γεγονός που δημιουργεί ευοίωνες συνθήκες εργοδότησης για τους υφιστάμενους και νεοεισερχόμενους φοιτητές.

ΘΑΣΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ

Πρόεδρος Παγκύπριου Συλλόγου Εγγεγραμμένων Τεχνολόγων Ακτινολόγων – Ακτινοθεραπευτών (ΠΣΕΤΑΑ)

Δειτε Επισης

Έρευνα CyEmployers: Διασύνδεση των δεξιοτήτων που αποκτούνται από την ανώτερη εκπαίδευση με τις ανάγκες της αγοράς εργασίας
Ανοίγει τις πύλες της η γκαλερί που έρχεται να κάνει την ανατροπή
Η επίδραση της ΤΝ στις επαγγελματικές υπηρεσίες
Ενδυνάμωση νέας γενιάς για καταπολέμηση της ρητορικής μίσους στο διαδίκτυο
Η ανακοίνωση της CNP για την πώληση στην Ελληνική- «Το επόμενο βήμα…»
16α IN Business Awards: Απόψε η μεγάλη γιορτή του κυπριακού επιχειρείν
Καρδιοχειρουργοί του Mediterranean Hospital παρακολούθησαν διάλεξη του διακεκριμένου καθηγητή Claus Preusse
Άνευ ανθυποψηφίου συνεχίζει στη θέση του γενικού γραμματέα της ΠΑΣΥΔΥ ο Στρατής Ματθαίου
Η Golden Gallery by Kapatays δίπλα στα Μωρά Θαύματα
Εκδήλωση Ασφάλειας και Υγείας 2024: «Δεν υπάρχει άλλος χρόνος-Εξασφαλίζουμε υγιή και ασφαλή εργασία τώρα»