Πρόσκληση Ενδιαφέροντος για τα Προγράμματα Αρχιτεκτονικής του Πανεπιστημίου Λευκωσίας

Το Τμήμα Αρχιτεκτονικής του Πανεπιστημίου Λευκωσίας δέχεται αιτήσεις για είκοσι (20) νέες θέσεις για τα Προπτυχιακά Προγράμματά του στην Αρχιτεκτονική (Αρχιτεκτονική BAArch, 4 Έτη & Αρχιτεκτονική DipArch, 5 Έτη), για το Χειμερινό εξάμηνο 2021. Η καταληκτική ημερομηνία υποβολής αιτήσεων είναι η 10η Σεπτεμβρίου 2021.

Τα Προγράμματα Αρχιτεκτονικής του Πανεπιστημίου Λευκωσίας έχουν αποκτήσει ξεχωριστή ταυτότητα, σε τοπικό αλλά και διεθνές επίπεδο, αφού παρέχουν ολοκληρωμένη εκπαίδευση στην Αρχιτεκτονική, καθοδηγούμενη από μια πρωτοποριακή προσέγγιση σε ένα εμπνευσμένο πολυπολιτισμικό περιβάλλον. Σε αυτό το πλαίσιο,  τα Προγράμματα προσφέρουν στους φοιτητές ένα ολοκληρωμένο σύνολο δεξιοτήτων, ικανοτήτων και γνώσεων με σκοπό να τους προετοιμάσουν για μια επιτυχημένη καριέρα στην Αρχιτεκτονική.

Στόχος των Προγραμμάτων είναι να δημιουργήσουν επαγγελματίες με κριτική σκέψη, πνευματικά καλλιεργημένους, οι οποίοι να είναι κοινωνικά ευαισθητοποιημένοι και τεχνικά καταρτισμένοι, έτσι ώστε να μπορούν να συμβάλουν ουσιαστικά στα σύγχρονα αρχιτεκτονικά δρώμενα. Η υψηλού επιπέδου εκπαίδευση βασισμένη στον Σχεδιασμό, εξοπλίζει τους φοιτητές με την απαιτούμενη πρακτική κατάρτιση για κατανόηση των σύγχρονων ψηφιακών εργαλείων και τεχνολογιών.

Τα Προγράμματα επιτρέπουν στους φοιτητές να δημιουργούν πολύπλοκα σχέδια σε διαφορετικά πλαίσια και κλίμακες, αφού τους δίνεται η δυνατότητα χρήσης σύγχρονων θεωρητικών πηγών και δεξιοτήτων, μέσα από τις οποίες μπορούν να παρουσιάσουν μια ολοκληρωμένη αρχιτεκτονική πρόταση. 

Για περισσότερες πληροφορίες αναφορικά με το πρόγραμμα σπουδών, τα κριτήρια και τη διαδικασία εισδοχής και μετεγγραφής, καθώς και για την υποβολή αιτήσεων ηλεκτρονικά, επισκεφτείτε τη σελίδα: unic.ac.cy/el/cfa-arc-21

10 Λόγοι για να σπουδάσετε Αρχιτεκτονική στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας

 

1. Περισσότερα από 40 διεθνή βραβεία σε φοιτητές του Τμήματος

2. Περισσότερες από 50 διακρίσεις και αναγνωρίσεις στο ακαδημαϊκό προσωπικό του Τμήματος,

3.  Υψηλή αναλογία διδασκόντων - φοιτητών, στο πλαίσιο της εξατομικευμένης εκπαίδευσης

4. Προγράμματα σπουδών με έμφαση στον Αρχιτεκτονικό Σχεδιασμό, τα οποία ενδυναμώνουν την ικανότητα των αποφοίτων  για ανάπτυξη ενός δημιουργικού και καινοτόμου οράματος για το μέλλον της Αρχιτεκτονικής

5. Απόφοιτοι έχουν εργοδοτηθεί από φημισμένα αρχιτεκτονικά γραφεία σε Κύπρο αλλά και στο εξωτερικό ή/και συνεχίζουν τις σπουδές τους σε διεθνή πανεπιστήμια με κύρος

6. Το Τμήμα Αρχιτεκτονικής στεγάζεται σε ένα πολυβραβευμένο κτήριο

7. Σύγχρονες εγκαταστάσεις, προηγμένης τεχνολογίας εργαστήρια Ψηφιακού Σχεδιασμού, κατασκευής, επεξεργασίας ξύλου και άλλων υλικών

8. Εκπαιδευτικές επισκέψεις σε Κύπρο και εξωτερικό, ακαδημαϊκές συνεργασίες, συνεργασίες με τη βιομηχανία, συμμετοχή σε εργαστήρια σχεδιασμού και κατασκευής, συμμετοχή σε προγράμματα ανταλλαγής φοιτητών, κ.α.

9. Πολυπολιτισμική ακαδημαϊκή και φοιτητική κοινότητα

10. Πλήρης επαγγελματική πιστοποίηση από το Επιστημονικό και Τεχνικό Επιμελητήριο Κύπρου (ΕΤΕΚ) και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Δειτε Επισης

Χορηγός του αγώνα Duathlon η CNP ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ
Το ευ επιχειρείν στο βάθρο... Πραγματοποιήθηκαν τα 16α IN Business Awards(photos)
Πώς αξιολογούν τα ΚΕΠ οι πολίτες-Τα ευρήματα έρευνας του Υπουργείου Οικονομικών
Συνεργασία Ablebook-Buyway365 που προωθεί την προσβασιμότητα
Influencer marketing: Πώς λειτουργεί ως εργαλείο ενδυνάμωσης των brands
10 χρόνια προσφοράς Andrey & Julia Dashin’s Foundation
Αυτοί είναι οι βραβευθέντες των 16ων IN Business Awards
ΙΝ Business Awards: Tιμητικό βραβείο Lifetime Achievement Award στην Άρτεμις Αντωνιάδου
ΙΝ Business Awards: Τιμητικό βραβείο Editor’s Choice στην Τράπεζα Κύπρου
ΙΝ Business Awards: Τιμητικό βραβείο BMW Excellence Award στον Καθηγητή Κύπρο Νικολαΐδη