Δωρεάν Διαδικτυακό Σεμινάριο: Τι είναι ο κανονισμός eIDAS και πώς επηρεάζει τις επιχειρήσεις

Δελτίο Τύπου  05/08/2021 13:02
Δωρεάν Διαδικτυακό Σεμινάριο: Τι είναι ο κανονισμός eIDAS και πώς επηρεάζει τις επιχειρήσεις

Δωρεάν Διαδικτυακό Σεμινάριο: Τι είναι ο κανονισμός eIDAS και πώς επηρεάζει τις επιχειρήσεις

Δελτίο Τύπου  05/08/2021 13:02

Γνωρίζετε τι είναι ο κανονισμός eIDAS, και πόσο επηρεάζει την επιχείρησή σας;

Αν όχι αφιερώστε δύο λεπτά διαβάζοντας τις πιο κάτω πολύ σημαντικές πληροφορίες.

O κανονισμός eIDAS (Electronic Identification and Trust Services) της ΕΕ αναφέρεται στις υπηρεσίες ηλεκτρονικής αναγνώρισης και εμπιστοσύνης για ηλεκτρονικές συναλλαγές στην εσωτερική αγορά της ΕΕ. Ουσιαστικά ρυθμίζει τις ηλεκτρονικές υπογραφές/συναλλαγές με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς (δημόσιο/ιδιωτικό τομέας) παρέχοντας στους χρήστες (επιχειρήσεις και πολίτες) έναν ασφαλή τρόπο επιχειρηματικής δραστηριότητας μέσα από το διαδίκτυο.

Ο κανονισμός eIDAS έχει δημιουργήσει πρότυπα όπου οι ηλεκτρονικές υπογραφές, τα κατάλληλα ψηφιακά πιστοποιητικά, οι ηλεκτρονικές σφραγίδες, οι χρονικές σφραγίδες και άλλα αποδεικτικά στοιχεία των μηχανισμών ελέγχου ταυτότητας επιτρέπουν τις ηλεκτρονικές συναλλαγές δίνοντας ισάξια νομική αξία με εκείνες που εκτελούνται σε χαρτί.

Ο κανονισμός eIDAS αποτελεί σημαντικό βήμα προς την ευρωπαϊκή ενιαία ψηφιακή αγορά, καθώς στηρίζει και αναβαθμίζει την ηλεκτρονική διακυβέρνηση. Επιδίωξή του είναι να ενισχυθεί η εμπιστοσύνη στις ηλεκτρονικές συναλλαγές με την παροχή κοινής βάσης για ασφαλείς ηλεκτρονικές αλληλεπιδράσεις αυξάνοντας έτσι την αποτελεσματικότητα των δημόσιων και ιδιωτικών υπηρεσιών, του ηλεκτρονικού επιχειρείν και του ηλεκτρονικού εμπορίου στην ΕΕ. Τα κράτη μέλη της ΕΕ υποχρεούνται να αναγνωρίζουν ηλεκτρονικές υπογραφές που πληρούν τα πρότυπα eIDAS.

Αντιλαμβανόμενη τις ανάγκες τις αγοράς για καλύτερη ενημέρωση και κατανόηση του κανονισμού, η εταιρεία Infocredit Group διοργανώνει δωρεάν διαδικτυακό σεμινάριο στις 23 Σεπτεμβρίου, 16.00-17:00 με γενικό θέμα ‘Understanding the eIDAS Regulation’.

Το διαδικτυακό σεμινάριο απευθύνεται σε όλους όσους επιθυμούν να μάθουν για την αναγκαιότητα και σημαντικότητα του Κανονισμού eIDAS. Συγκεκριμένα αναλύει:

  • Τι είναι ο κανονισμός eIDAS
  • Τι αλλαγές έχουν γίνει στον υφιστάμενο κανονισμό
  • Ποιο το εθνικό σύστημα ηλεκτρονικής ταυτοποίησης (σύστημα eID).
  • Τι καλύπτει το Eidas, τις υπηρεσίες εμπιστοσύνης κλτ  
  • Τα οφέλη για την σας επιχείρηση
  • Την αξία της ηλεκτρονικής υπογραφής (e-signature).

Ομιλήτρια στο σεμιναρίου η Χριστιάνα Αριστείδου, Partner στην εταιρεία στην Christiana Aristidou LLC. Η κυρία Αριστίδου διαθέτει εμπειρία πέραν των 20 χρόνων στην τεχνολογία και Επιχειρηματικό Δικαίο ενώ στο παρελθόν υπήρξε συνεργάτης σε δικηγορικό γραφείο με δραστηριότητα πέραν των 50 χρόνων.

Για εγγραφή στο σεμινάριο κάντε κλικ εδώ.

Δεν υπάρχει κόστος συμμετοχής. Η εγγραφή είναι απαραίτητη.

Για περισσότερες πληροφορίες, επικοινωνήστε με την Infocredit Group στο +357 22 238 000 ή μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο marketing@infocreditgroup.com.

H Infocredit Group είναι αναγνωρισμένος Πάροχος Υπηρεσιών Εμπιστοσύνης που λαμβάνει και επικυρώνει τις αιτήσεις και εκδίδει τα ψηφιακά πιστοποιητικά μέσα από την JCC Payment Systems LtdJCC»). Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την έκδοση ηλεκτρονικού πιστοποιητικού και υπογραφής κάντε κλίκ εδώ.

RELATED ARTICLES

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
Πίσω στην αρχή της σελίδας