Χορηγία Κατηγορίας Υπηρεσίες

Έπεσαν οι υπογραφές, επανήλθε η ομαλότητα στο λιμάνι

Σε κανονικούς ρυθμούς επέστρεψε το λιμάνι της Λεμεσού μετά την υπογραφή της συλλογικής σύμβασης και την άρση των απεργιακών μέτρων των εργαζομένων στην DP World Limassol, με τις συντεχνίες να εκφράζουν ικανοποίηση για το αποτέλεσμα.

Σε δηλώσεις του έξω από το λιμάνι, μετά την υπογραφή της συλλογικής σύμβασης, ο Επαρχιακός Γραμματέας της ΟΜΕΠΕΓΕ ΣΕΚ Λεμεσού, Γιάννης Τσουρής, ανέφερε ότι η προσπάθεια άρσης των απεργιακών μέτρων ξεκίνησε χθες το μεσημέρι, όμως μέχρι το τέλος της μέρας δεν κατέστη δυνατόν να επέλθει συμφωνία, παρά τις συζητήσεις που έγιναν τηλεφωνικά αργά το βράδυ.

Τελικά η λύση βρέθηκε σήμερα το πρωί σε κατ’ ιδίαν συνάντηση συντεχνιών και εταιρείας, αφού συμφωνήθηκε και το τελευταίο σημείο, που εκκρεμούσε για την υπογραφή της πρώτης συλλογικής σύμβασης στο τερματικό γενικού φορτίου και κρουαζιέρων.

Αυτό έγινε κατορθωτό, είπε ο κ. Τσουρής, «με τη συμβολή και των δυο πλευρών, μπορώ να πω - και η εταιρεία υπέδειξε ωριμότητα και η δική μας η πλευρά – καθώς με εκατέρωθεν υποχωρήσεις επήλθε μια τελική συμφωνία, η οποία σήμανε και το τέλος των απεργιακών μέτρων».

Σε σχέση με το επίμαχο σημείο της διαφοράς, ο συντεχνιακός της ΣΕΚ είπε ότι «βρέθηκε μια νέα ρύθμιση, η οποία ήταν αποδεκτή και από τους εργαζόμενους και από την εταιρεία, μέσα από το διάλογο».

Από την πλευρά του, ο Επαρχιακός Γραμματέας της ΣΕΓΔΑΜΕΛΙΝ ΠΕΟ, Χρίστος Χριστοφή εξέφρασε την ικανοποίηση των συντεχνιών από την εξέλιξη αυτή «γιατί στόχος από την αρχή ήταν να υπογραφεί η πρώτη συλλογική σύμβαση».

«Έστω και με δυσκολίες αυτό έχει επιτευχθεί, οπότε νομίζουμε ότι με αυτήν την εξέλιξη θα υπάρξει μια ηρεμία, τόσο στους εργαζόμενους αλλά και στην ίδια την εταιρεία και θα έχουν όλοι ένα γραπτό κείμενο, συμφωνημένο πλέον, που θα αποφεύγονται αρκετά προβλήματα», συμπλήρωσε.

Δειτε Επισης

Σε τροχιά απογείωσης η γραμμή πλεύσης της κυπριακής ναυτιλίας... Παγκοσμίου φήμης ναυτιλιακό σύμπλεγμα η Κύπρος
Συνεργασία U Travel-Capacitor Partners: Ρεκόρ στις online πωλήσεις των ταξιδιωτικών πακέτων του Tomorrowland
7ο Cyprus HealthCare Conference: Η πορεία προς ισότιμο και καθολικό σύστημα υγείας
Η νέα επιστημονική επιτροπή του ΠΑΣΥΚΑΦ
Φαίδωνας Φαίδωνος: Πάνω από 600 οι φοιτητές ΤΕΠΑΚ στην Πάφο τη νέα χρονιά
Τομείς συνεργασίας συζήτησαν Βαφεάδης και Χατζημανώλη με DP World στο Ντουμπάι
Επιχειρηματικό φόρουμ Κύπρου-Εσθονίας: Προώθηση διμερών συνεργασιών
Οι εποπτικές προτεραιότητες της ΕΚΚ για το 2024-Επικέντρωση σε ΚΕΠΕΥ με διασυνοριακές δραστηριότητες
Εργασιακή ευημερία: Βασικός παράγοντας για τη βιώσιμη επιτυχία των οργανισμών
Ανανέωση διεθνούς διαπίστευσης EFMD για το Πρόγραμμα ΜΒΑ του Πανεπιστημίου Κύπρου