Χορηγία Κατηγορίας Υπηρεσίες

Η Μαρία Ιωάννου «πρέσβειρα» της πολυτελούς εκδοχής της Κύπρου

Πολυτέλεια, αλλά και παράδοση, island-life αλλά και υπερβολή είναι μερικά μόνο από τα χαρακτηριστικά των υπηρεσιών που προσφέρει η MI Concierge στους πελάτες της, με την ιδρύτρια και γενική διευθύντριά της, Μαρία Ιωάννου να θέλει να τους δείξει την καλύτερη εκδοχή της Κύπρου μέσα από τα δικά της μάτια.

Αυτό που θέλει εξάλλου είτε πρόκειται για τη διοργάνωση του ταξιδιού είτε για μια υψηλής αισθητικής εμπειρία για VIP, είναι να τους κάνει να νιώσουν πως τους φροντίζουν και τους περιποιούνται… 

Το προφίλ της MI Concierge

«Η MI Concierge είναι μια εταιρεία εξατομικευμένων υπηρεσιών πολυτελείας που δημιουργήθηκε το 2020 μετά από δική μου μακροχρόνια προσωπική εμπειρία με την αγορά πολυτελείας σε Κύπρο και εξωτερικό και απευθύνεται σε VIP πελάτες», εξηγεί η κ. Ιωάννου και προσθέτει:

«Με γνώμονα την πολυτέλεια ως τρόπο έκφρασης σε κάθε στιγμή της ημέρας, η MI Concierge δημιουργήθηκε για να ικανοποιήσει τις εκλεπτυσμένες ανάγκες των πελατών για μοναδικές εμπειρίες που ξεπερνούν κάθε προσδοκία. Επιπλέoν, η εξέλιξη της Κύπρου στον ξενοδοχειακό τομέα τα τελευταία χρόνια, στις υπηρεσίες εστίασης και πολυτελείας, και η αυξημένη  ζήτηση υπηρεσιών πολυτελείας στο νησί, με οδήγησαν στη σύσταση της εταιρείας».

Πώς εμπνευστήκατε τη δημιουργία της MI Concierge; Διακρίνατε κάποιο κενό στην αγορά της Κύπρου;

Μεγάλωσα σε ένα οικογενειακό περιβάλλον με μεγάλη αγάπη και εκτίμηση για τον τόπο μας. Αυτό το συναίσθημα κάνει την Κύπρο στα μάτια μου και στην ψυχή μου ακαταμάχητη. Αισθάνομαι τόσο οικεία σ’ αυτό τον τόπο, τον οποίο αγαπώ και θέλω να «φροντίσω» πραγματικά, σαν να είναι δικό μου σπίτι. Αγαπώ την αυθεντικότητα, τους ανθρώπους, τις παραδόσεις, τις φυσικές ομορφιές, τα προϊόντα μας. Το ίδιο συναίσθημα θέλω να βιώσει και ο επισκέπτης. Να νιώσει ευπρόσδεκτος και σημαντικός σε ένα περιβάλλον γαλήνης και αρμονίας, που τον φροντίζουν και τον περιποιούνται, ενώ συνάμα απολαμβάνει την καλύτερη πλευρά του νησιού μας.

Η MI Concierge γεννήθηκε κυρίως από τη δική μου επιθυμία να δείξω μια μοναδική, προσεγμένη, πολυτελή και αποκλειστική πλευρά του νησιού, όπως εγώ τη βλέπω και τη φαντάζομαι.

Tailor-made υπηρεσίες

Οι δικές σας υπηρεσίες concierge απευθύνονται μόνο σε VIP πελάτες ή παρέχονται και πιο προσιτές, όπως εύρεση εισιτηρίων για συναυλίες;

Οποιοσδήποτε επιθυμεί να απολαύσει μια μοναδική, εκλεκτή και εξατομικευμένη εμπειρία είτε ταξιδιού είτε μιας προσωπικής ή εταιρικής εκδήλωσης, ενός μοναδικού δείπνου σε ένα εξαιρετικό μέρος ή μιας ανεπανάληπτης εκδρομής, μπορεί να απολαύσει τις tailor-made υπηρεσίες μας. To έμπειρο και εξειδικευμένο προσωπικό μας και το προσεκτικά επιλεγμένο δίκτυο συνεργατών μας είναι σε θέση να προσφέρουν υπηρεσίες υψηλού επιπέδου ακόμα και στους πιο απαιτητικούς VIP πελάτες. Στόχος μας είναι η απόλυτη κάλυψη των προσωπικών και επαγγελματικών αναγκών και η άριστη εξυπηρέτησή τους.

Αλήθεια, υπάρχει ενδιαφέρον από high net worth individuals για την Κύπρο;

Φυσικά! Πάντοτε υπήρχε και το ενδιαφέρον αυτό όλο και αυξάνεται, όπως αυξάνονται και εξελίσσονται οι επιλογές και η ποιότητα των υπηρεσιών που προσφέρει πια η Κύπρος. Μην ξεχνάμε πως ο τόπος μας είναι πραγματικά ένας παράδεισος τόσο από άποψη φυσικών ομορφιών όσο και από υπερπολυτελείς εγκαταστάσεις, όπως ξενοδοχειακές μονάδες, χώρους εστίασης, state of the art μαρίνες και όλων των ειδών προϊόντα και υπηρεσίες. Το μόνο που χρειάζεται να κάνουμε είναι να αναδείξουμε και να προωθήσουμε όλα αυτά τα ωραία που έχουμε να προσφέρουμε σε ξένους επισκέπτες και επενδυτές, με τον πιο σωστό δυνατό τρόπο προς όφελος όλων των ενδιαφερομένων, αλλά κυρίως του τόπου μας.

Υπάρχουν ανταγωνιστικές εταιρείες στο νησί;

Υπάρχουν ακόμα μερικές εταιρείες αντίστοιχων υπηρεσιών στην Κύπρο, και αυτές νέες, καθώς το concierge service είναι μια καινούργια έννοια για το νησί μας. Δεν θα έλεγα, ωστόσο, πως τις βλέπω ανταγωνιστικά. Υπάρχει χώρος για όλους και η κάθε εταιρεία έχει μια δική της φιλοσοφία που την κάνει να διαφέρει από τις άλλες και να προφέρει κάτι μοναδικό.

Ποια είναι τα δικά σας ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα;

Στη MI Concierge η εξατομίκευση των υπηρεσιών και η προσοχή στην παραμικρή λεπτομέρεια, με γνώμονα πάντα την ανάδειξη του νησιού μας, μας κάνει μοναδικούς.

Προσφέρουμε το κορυφαίο

Πόσο μεγάλο είναι το δίκτυο συνεργατών σας και ποιοι είναι αυτοί;

Συνεργαζόμαστε με ένα μεγάλο δίκτυο υπηρεσιών τόσο στο νησί όσο και στο εξωτερικό, μετά από μακροχρόνια και εξονυχιστική έρευνα. Φροντίζουμε οι συνεργάτες μας να είναι κορυφαίοι στον τομέα του ο κάθε ένας, ώστε να εξασφαλίζουμε τη μέγιστη ποιότητα και αποτελεσματικότητα στις αποκλειστικές υπηρεσίες που προφέρουμε. Δεν θέλουμε ο πελάτης μας να φύγει απλώς ικανοποιημένος. Θέλουμε να φύγει κατενθουσιασμένος, κουβαλώντας μαζί του αξέχαστες αναμνήσεις και τις καλύτερες εντυπώσεις για την Κύπρο. Από τους καλύτερους σεφ μέχρι τους άριστους τοπικούς παραγωγούς προϊόντων, τους προσωπικούς οδηγούς, τα γιοτ, τα ιδιωτικά jet, τις υπηρεσίες προσωπικής φύλακσης και τις τοποθεσίες που επιλέγουμε για την κάθε εμπειρία, θέλουμε πάντα να προσφέρουμε το κορυφαίο και όχι απλώς το καλό.

Η πανδημία επηρέασε τις εργασίες της εταιρείας σας; Είναι γεγονός πως έπληξε ιδιαίτερα τα πολυτελή προϊόντα και υπηρεσίες…

Σαφώς και μας επηρέασε, εφόσον μειώθηκαν οι ταξιδιώτες. Αυτό δεν ισχύει μόνο για την αγορά ειδών πολυτελείας αλλά και για όλες τις υπηρεσίες και βιομηχανίες. Παρόλα αυτά, η περίοδος της πανδημίας ήταν πολύτιμη γιατί μας έδωσε την ευκαιρία για καλύτερη οργάνωση, ανασυγκρότηση και τον αφουγκρασμό των νέων αναγκών της αγοράς

Η ψηφιακή τεχνολογία διευκολύνει το έργο σας;

Ειδικά στην αγορά πολυτελείας, όπου όλα καθορίζονται από την εικόνα και το branding, τα κοινωνικά δίκτυα και η ψηφιακή τεχνολογία δεν είναι μόνο ένα μέσο επικοινωνίας, αλλά ένα μέσο ανάδειξης των προϊόντων και των υπηρεσιών που προβάλλονται.  Όσον αφορά το πρακτικό κομμάτι, μπορεί πλέον εύκολα κανείς να κλείσει μια δουλειά μέσω ενός zoom call, να κάνει κρατήσεις αποκλειστικά και μόνο διαδικτυακά και να χρησιμοποιήσει διάφορες πλατφόρμες που διευκολύνουν το έργο του. Είναι σίγουρα μια ευπρόσδεκτη εξέλιξη, της οποίας την αξία όλοι εκτιμήσαμε ακόμα παραπάνω το διάστημα της πανδημίας.

Υπάρχει κάποιο περιστατικό που θυμάστε στο πλαίσιο της διεκπεραίωσης των εργασιών σας;

Είναι τόσα πολλά! Μην ξεχνάτε πως γι’ αυτά ακριβώς τα περιστατικά είμαστε εδώ και προετοιμασμένοι. Στόχος μας είναι να προσφέρουμε στον κάθε πελάτη το πιο δυσεύρετο προϊόν που μπορεί να ζητήσει ή την πιο εξωπραγματική εμπειρία που επιθυμεί να βιώσει. Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει από το πιο δυσεύρετο σπορ, δείπνο ή πικνικ στην πιο απίθανη τοποθεσία, ένα παλιό σπάνιο κρασί και ό,τι άλλο φανταστείτε...

Η έννοια του concierge

Τι ακριβώς σημαίνει concierge και τι περιλαμβάνει;

Είναι ένας δικός σας προσωπικός βοηθός σε ό,τι μπορείτε να φανταστείτε, από ενοικίαση αεροπλάνου μέχρι καθημερινά ζητήματα.  Ο concierge είναι ο επαγγελματίας που θα αναλάβει όλες τις λεπτομέρειες ενός ταξιδιού σε μια χώρα την οποία επισκέπτεσαι είτε για επαγγελματικούς λόγους είτε για αναψυχή. Θα φροντίσει τον προγραμματισμό του ταξιδιού, τον χώρο διαμονής σε κορυφαίες μονάδες υψηλής αισθητικής, το πρόγραμμά του ταξιδιού, όλες τις κρατήσεις σε εισιτήρια, εστιατόρια, μουσεία, πριβέ γεύματα/δείπνα, ξεναγήσεις με προσωπικό οδηγό, shopping ή ό,τι άλλο χρειαστεί και επιθυμεί ο ταξιδιώτης, ώστε να απολαύσει μια tailor-made εμπειρία πολυτελείας χωρίς καμιά απολύτως έγνοια.

Πέραν των ταξιδιών, ο concierge είναι ο επαγγελματίας εκείνος που μπορεί να αναλάβει να ικανοποιήσει και τις πιο υψηλές απαιτήσεις των VIP πελατών του, ανεξαρτήτως προορισμού, από εισιτήρια στον τελικό του Roland Garros, μέχρι και στο Monaco Grand Prix, σε μια συναυλία αγαπημένου του καλλιτέχνη σε οποιαδήποτε χώρα του κόσμου, σε δείπνο σε πολυβραβευμένο με αστέρια Michelin κορυφαίο εστιατόριο στο Παρίσι. Η λίστα δεν έχει τέλος!

Δειτε Επισης

Στο τεύχος Μαρτίου του περιοδικού GOLD: Hail to the Chief Financial Officer
MyPetrolina app: Δίνει την ευκαιρία διεκδίκησης δύο Nissan X-Trail e-POWER αξίας €46,100 το καθένα
Πώς μπορώ να πάρω Εγγυητική Επιστολή μέσω Ασφαλιστικής Εταιρείας;
Το έργο EU Heyday και Δήμος Πάφου σε καλούν στον γύρο της Πάφου
Όμιλος Εταιρειών UW Group: Πλέοντας προς το μέλλον
Kyriakides Mushrooms: Μια So Mush Better υποψηφιότητα στα In Business Awards
Ενδυνάμωση σχέσεων με Δήμο Τρίπολης συζήτησε ο Δήμαρχος Παραλιμνίου
ΓΕΡΗΕΤ: Εννέα στους δέκα πολίτες χρησιμοποιούν τις ταχυδρομικές υπηρεσίες
Τα Beauty Line τιμούν την Ημέρα της Γυναίκας
Παγκόσμια Ημέρα Νεφρού 2024: Υγεία των νεφρών για όλους