Χορηγία Κατηγορίας Υπηρεσίες

Το G-spot του ESG και η σχέση με την Κανονιστική Συμμόρφωση

Προκειμένου οι επενδυτές, καταναλωτές, φορείς χάραξης πολιτικής, μη κυβερνητικές οργανώσεις, εργαζόμενοι, προμηθευτές, ανταγωνιστές, ασφαλιστές και αντισυμβαλλόμενοι να είναι σε θέση να αξιολογήσουν τους κινδύνους και τις ευκαιρίες που θα επηρεάσουν σημαντικά την μακροπρόθεσμη λειτουργική και χρηματοοικονομική απόδοση της εταιρείας, ολοένα και περισσότερες επιχειρήσεις άρχισαν να δημοσιοποιούν μη χρηματοοικονομικές πληροφορίες που σχετίζονται με περιβαλλοντικά, κοινωνικά κριτήρια και κριτήρια εταιρικής διακυβέρνησης (ESG) αναφορικά με την επιχείρηση.

Οι επενδυτές συνήθως «κλείνουν» το μάτι σε εταιρείες με υψηλές βαθμολογίες ESG, καθώς μελέτες έχουν δείξει ότι οι εταιρείες με υψηλότερες βαθμολογίες καταγράφουν καλύτερες αποδόσεις στις χρηματαγορές. Την ίδια ώρα, οι Millennial εργαζόμενοι παρουσιάζονται περισσότερο πρόθυμοι να ενταχθούν στο δυναμικό μια εταιρεία που διαθέτει καλύτερη απόδοση σε ό,τι αφορά κριτήρια βιωσιμότητας και κοινωνικής ευθύνης, ενώ θα παραμείνουν στη θέση εργασίας τους εάν τα κριτήρια ESG συγκαταλέγονται στην στρατηγική της εταιρείας.

 

Αναφορά ESG και αξιολόγηση ESG

Με την εφαρμογή της σχετικής κοινοτικής οδηγίας, οι μεγάλες πολυεθνικές (εισηγμένες στο χρηματιστήριο, τράπεζες, ασφαλιστές και άλλες επιχειρήσεις που ορίζονται από τις εθνικές αρχές ως εταιρείες δημοσίου συμφέροντος με περισσότερους από 500 υπαλλήλους) υποχρεούνται να συμπεριλαμβάνουν μη οικονομικές καταστάσεις στις ετήσιες εκθέσεις τους.

Οι περισσότερες επιχειρήσεις δημιουργούν μια ξεχωριστή έκθεση βιωσιμότητας, ενώ άλλες δημιουργούν μια ολοκληρωμένη ετήσια έκθεση που περιλαμβάνει οικονομικές και μη χρηματοοικονομικές πληροφορίες. Οι αναφορές μη χρηματοοικονομικής φύσεως περιλαμβάνουν συνήθως λεπτομερείς πληροφορίες σχετικά με την απόδοση ESG μιας εταιρείας:

Οι περιβαλλοντικές επιδόσεις επικεντρώνονται στη συμβολή μιας εταιρείας στην αλλαγή του κλίματος μέσω των εκπομπών ρύπων, της διαχείρισης αποβλήτων, της ενεργειακής απόδοσης, της διατήρησης των φυσικών πόρων και της ανθρώπινης μεταχείρισης των ζώων.

Οι κοινωνικές επιδόσεις αφορούν τα ανθρώπινα δικαιώματα, τα πρότυπα εργασίας της εφοδιαστικής αλυσίδας, την έκθεση σε παράνομη παιδική εργασία, την υγεία και την ασφάλεια στο χώρο εργασίας, την ανάπτυξη ανθρώπινου κεφαλαίου και τις σχέσεις με τις τοπικές κοινωνικές συνδυασμένες με εθελοντικές δραστηριότητες.

Η διακυβέρνηση αφορά την χρήση λογιστικών μεθόδων με ακρίβεια και διαφάνεια, φορολογικές γνωστοποιήσεις ανά χώρα δραστηριοποίησης, επιχειρηματική ηθική, πρακτικές για πάταξη της δωροδοκίας και της διαφθοράς, στόχοι απόδοσης του Διοικητικού Συμβουλίου ESG, διαφάνεια σε ό,τι αφορά τις αμοιβές στελεχών, εισφορές σε πολιτικές κόμματα και lobbying.

Compliance & ESG

O Adam Benjamin Turteltaub, Chief Engagement and Strategy Officer του SCCE (Society of Corporate Compliance and Ethics, αναμένεται να μιλήσει ενώπιον του 7th International Compliance Forum με τίτλο «Restarting the Global Economy… the Right Way!», που διοργανώνει η ΙΜΗ στις 15 Οκτωβρίου 2021, στο ξενοδοχείο Hilton Nicosia, για το γεγονός ότι αρκετά προγράμματα ESG αλληλοκαλύπτουν τα προγράμματα Συμμόρφωσης, καθώς και τα δύο επικεντρώνονται στις δεσμεύσεις μιας εταιρεία να ανταποκριθεί στις αξίες της. Ταυτόχρονα, υπάρχουν πολλές διαφορές, συμπεριλαμβανομένης της ανάγκης όπως οι ομάδες συμμόρφωσης παραμείνουν στην κορυφή του ευρέος ομολογουμένως φάσματος νομικών και κανονιστικών προκλήσεων. Ποιες οι συγκλήσεις μεταξύ των δύο προγραμμάτων και ποιο ρόλο διαδραματίζουν οι πρακτικές συμμόρφωσης στην διασφάλιση των πρωτοβουλιών ESG;

Το συνέδριο θα διεξαχθεί στην αγγλική. Ολοκληρωμένη συμμετοχή αναλογεί σε 5 μονάδες Συνεχούς Επαγγελματικής Ανάπτυξης (CPD units). Για περισσότερες πληροφορίες αναφορικά με το συνέδριο, κάντε κλικ εδώ.

Το συνέδριο απευθύνεται σε επαγγελματίες και συγκεκριμένα, σε ανώτερα στελέχη από τον ευρύτερο τομέα Κανονιστικής Συμμόρφωσης. Ειδικότερα, το συνέδριο θα παρακολουθήσουν στελέχη από τραπεζικές, ασφαλιστικές, φοροτεχνικές, χρηματοπιστωτικές, καταπιστευματικές, λογιστικές, ελεγκτικές και νομικές εταιρείες, καθώς και από εμπλεκόμενους ρυθμιστικούς φορείς. Επίσης, το συνέδριο θα φιλοξενήσει εμπειρογνώμονες και σύμβουλους σε θέματα διασφάλισης ποιότητας, διαχείρισης κεφαλαίων, κτλ.

 

Για ηλεκτρονικές εγγραφές, κάντε κλικ εδώ. Τα μέλη των οργανισμών που στηρίζουν το συνέδριο δικαιούνται 15% έκπτωση.

 

Οργανωτής: IMH

Κύριος Χορηγός: Τράπεζα Κύπρου

Χορηγοί (μέχρι στιγμής): eBOS Technologies Ltd, ECOMMBX, Infocredit Group, iSPIRAL, MAP S.Platis Group

Conference Experience Sponsor: Conferience

Υποστηρικτές: Association of Chartered Certified Accountants, Chartered Governance Institute UK & Ireland, International Compliance Association, International Compliance Professionals Association, Institute of Business Ethics, Institute of Chartered Accountants in England and Wales,  International Lawyers Network, Society of Corporate Compliance and Ethics

Με τη Στήριξη: Association of Certified Fraud Examiners – Cyprus Chapter, Σύνδεσμος Τραπεζών Κύπρου, Παγκύπριος Δικηγορικός Σύλλογος, CFA Society Cyprus, Cyprus Fiduciary Association, Cyprus Integrity Forum, Σύνδεσμος Εγκεκριμένων Λογιστών Κύπρου, Σύνδεσμος Εσωτερικών Ελεγκτών Κύπρου, Invest Cyprus, ISACA Cyprus Chapter

Χορηγοί Επικοινωνίας: περιοδικό GOLD, περιοδικό IN Business

 

Για περισσότερες πληροφορίες, επικοινωνήστε με την IMH:

Τηλέφωνο: 22505555 │ Φαξ: 22679820

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: events@imhbusiness.com

Ιστοσελίδα: www.imhbusiness.com

 

Δειτε Επισης

Altius Insurance: Ανανέωσε για 18η συνεχή χρονιά τη συνεργασία της με την ΠΟΕΔ
Διάλεξη για την τεχνητή νοημοσύνη από ΤΕΠΑΚ και ΕΒΕ Αμμοχώστου
Μέχρι 31 Μαΐου η υποβολή αιτήσεων για το Κυπριακό Βραβείο Εξαγωγών
PwC Foundation: Γνώσεις σε μαθητές και μαθήτριες για τον χρηματοοικονομικό εγγραμματισμό
Αγκαλιάζουν τα βραβεία δικοινοτικής συνεργασίας του ιδρύματος Στέλιος Χατζηιωάννου
Αντίστροφη μέτρηση για 16α ΙΝ Βusiness Awards-Ολοκληρώνεται στις 4 Απριλίου η διαδικασία ψηφοφορίας
Μήνυμα από Αντικαρκινικό Σύνδεσμο Κύπρου και Τρ. Κύπρου για Πορεία Χριστοδούλας-«Να είσαι εκεί»
O Υπουργός Εσωτερικών για το μεταναστευτικό στο Nicosia Economic Congress
Πέραν κάθε προσδοκίας το ενδιαφέρον για το sCYence Fair 2024-Παρατείνονται μέχρι 10 Απριλίου οι εγγραφές
Κέντρο Κοινωνικής Καινοτομίας: Ενημερωτική συνάντηση με λειτουργούς των ΜΜΕ