Τα μικρά λεωφορεία Λευκωσίας κάτω από την ομπρέλα της Cyprus Public Transport

Μετά από μια περίοδο σχεδόν ενός χρόνου από τότε που η Cyprus Public Transport έχει επιτυχώς αναλάβει τη διεκπεραίωση δρομολογίων με λεωφορείο στις Επαρχίες Λευκωσίας και Λάρνακας, η εταιρεία πρόσθεσε στην γκάμα των υπηρεσιών της τις διαδρομές των Μικρών Λεωφορείων Λευκωσίας, οι οποίες μέχρι τώρα πραγματοποιούνταν από τον Δήμο Λευκωσίας.

Χρησιμοποιώντας την εμπειρία της, η CPT φιλοδοξεί να διευρύνει τη μοναδική εμπειρία μετακίνησης που προσφέρει, δίνοντας σε περισσότερους επιβάτες την ευκαιρία να απολαύσουν αναβαθμισμένες υπηρεσίες λεωφορείων. Όλες οι διαδρομές θα συμπεριληφθούν στην υφιστάμενη εφαρμογή Pame-App για κινητά τηλέφωνα.

Τα μικρά λεωφορεία πραγματοποιούν δρομολόγια στο κέντρο της Λευκωσίας από νωρίς το πρωί έως αργά το απόγευμα και συνδέουν την εντός των τειχών πόλη με επιλεγμένες στάσεις εκτός των τειχών, αλλά και με ολόκληρο το δίκτυο της CPT. Οι διαδρομές καλύπτουν διάφορα σημεία ενδιαφέροντος, ενώ το ολοκληρωμένο ωράριό τους με συχνές διαδρομές ανταποκρίνεται στις ανάγκες όλων των επισκεπτών του κέντρου της πόλης.

Η νέα υπηρεσία της Cyprus Public Transport εμπίπτει στην τρέχουσα πολιτική εισιτηρίων της Motion Bus Card. Το κόστος του εισιτηρίου θα είναι €1,50, επιτρέποντας στους επιβάτες να μετακινούνται δωρεάν στο υπόλοιπο δίκτυο της CPT στη Λευκωσία για 60 λεπτά, με τη χρήση του Ηλεκτρονικού Πορτοφολιού της Πλαστικής Κάρτας Motion ή της Χάρτινης Κάρτας Motion των τεσσάρων (4) διαδρομών.

Κύριος στόχος της λειτουργίας των μικρών λεωφορείων είναι η αποσυμφόρηση του ιστορικού κέντρου της Λευκωσίας, η μείωση των ιδιωτικών οχημάτων και η διάθεση ενός εναλλακτικού τρόπου πρόσβασης σε αυτό το κομμάτι της πόλης. Η CPT ευελπιστεί ότι θα ενισχύσει τις προσπάθειες του Υπουργείου Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων ως προς ένα από τα πιο σημαντικά του έργα, στο πλαίσιο του Ολοκληρωμένου Σχεδίου Κινητικότητας Λευκωσίας.

Το όραμα της CPT για μια φιλικότερη και περισσότερο βιώσιμη πόλη φαίνεται να βρίσκει αντίκρισμα σε αυτό το έργο και γι’ αυτό η εταιρεία και οι άνθρωποί της υπόσχονται να συνεχίσουν να δουλεύουν σκληρά, ώστε η Λευκωσία να μετατραπεί σε μία πιο «πράσινη» και με λιγότερη συμφόρηση πόλη. Είναι όλοι σίγουροι ότι, σύντομα, περισσότεροι οδηγοί θα σταθμεύουν τα αυτοκίνητά τους στα πάρκινγκ και θα χρησιμοποιούν τα μικρά λεωφορεία για τις σύντομες καθημερινές μετακινήσεις τους στην πόλη ή για τις βραδινές τους εξόδους στο κέντρο.

Δειτε Επισης

Σύντομα ο σχεδιασμός για Σχολή Θαλάσσιων Επιστημών ΤΕΠΑΚ στη Λάρνακα
«sCYence Fair 2024»: Με εκατοντάδες χαμόγελα πλημμύρισε η μεγαλύτερη γιορτή της επιστήμης
Οι νικητές των «Stelios Bi - Communal Awards for Business Co-operation 2024»
TELETHON και Κεραυνός Στροβόλου ενώνουν δυνάμεις
16α ΙΝ Business Awards: Ανακοινώνονται την ερχόμενη εβδομάδα οι βραβευθέντες
Στην ΟΕΒ ο Σύνδεσμος Συλλογικότητας Θεατρικών Δημιουργών-Το πρώτο Διοικητικό Συμβούλιο
Στις 16 Μαΐου η ετήσια εκδήλωση «Cisco Experience»
Oι content creators αλλάζουν την όψη της οικονομίας
Με διαδρομές ενθουσιασμού, επιτυχίας και επιδόσεων ο απολογισμός για τον ΟΠΑΠ Μαραθώνιο Λεμεσού
ΓεΣΥ: Πώς διατηρείται και ενισχύεται η ποιοτική εξυπηρέτηση ασθενών;