Χορηγία Κατηγορίας Υπηρεσίες

Καταλύτης για restart in the right way η Κανονιστική Συμμόρφωση

Το 2020 θα το θυμόμαστε για αρκετά χρόνια καθώς αποτέλεσε το έτος που άλλαξε τις ζωές μας τόσο σε προσωπικό όσο και σε επαγγελματικό επίπεδο. Μέσα στα πλαίσια των αλλαγών που επιβάλλει η «συμβίωση» με την πανδημία, η Κανονιστική Συμμόρφωση πρέπει να προσαρμόζεται συνεχώς ώστε να συνδράμει ελεγκτικά, αλλά και συμβουλευτικά σχετικά με τη διαχείριση των αλλαγών που έρχονται. Όπως έχει αποδειχθεί και στο παρελθόν, οργανισμοί οι οποίοι δεν θα προσαρμοστούν στις νέες απαιτήσεις και τους αυξημένους κινδύνους δε θα έχουν μέλλον στη νέα εποχή.

Για έβδομη συνεχή χρονιά η ΙΜΗ διοργανώνει στις 15 Οκτωβρίου 2021, στο ξενοδοχείο Hilton Nicosia, το International Compliance Forum με τίτλο «Restarting the Global Economy… the Right Way!» Στόχος του συνεδρίου, το οποίο έχει πλέον καταστεί ένα από τα σημαντικότερα συνέδρια που ασχολείται με θέματα Συμμόρφωσης στην Ευρώπη, είναι να λειτουργήσει ως πλατφόρμα συζητήσεων σχετικά με τα οφέλη της διαχείρισης της συμμόρφωσης στις επιχειρήσεις και το πιο σημαντικό, την απόδοση της επένδυσης της συμμόρφωσης. Το συνέδριο θα καλωσορίσει αριθμό διεθνών ομιλητών υψηλού επιπέδου που θα συζητήσουν τον μεταβαλλόμενο ρόλο της συμμόρφωσης με την πάροδο των χρόνων, καθώς και το πώς η αποτελεσματική διαχείριση της συμμόρφωσης μπορεί να οδηγήσει τις επιχειρήσεις στο μέλλον.

O προεδρεύων του Συνεδρίου ο Μάριος Σκανδάλης, Πρόεδρος του Cyprus Integrity Forum και Διευθυντής Διεύθυνσης Συμμόρφωσης της Τράπεζας Κύπρου θα αναλύσει διεξοδικά για το πώς η πανδημία έδωσε παράλληλα την ευκαιρία στον επιχειρηματικό κόσμο έχει να αξιολογήσει και να επανεκτιμήσει τη στρατηγική του, να επαναφέρει τις προτεραιότητες και τις αξίες του και να επανεκκινήσει την παγκόσμια οικονομία κατά τον σωστό τρόπο.

Στο πλαίσιο αυτό, η λειτουργία της Κανονιστικής Συμμόρφωσης έχει να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην αντιμετώπιση των προκλήσεων και θα είναι ο καταλύτης για την επιτυχή έκβαση της εν λόγω προσπάθειας. Η αποτελεσματική αντιμετώπιση των νέων τάσεων Κανονιστικής Συμμόρφωσης και η ένταξη της στον πυλώνα του επιχειρηματικού ήθους, συνιστά την μοναδική οδό για να οδηγηθούμε προς τα εμπρός.

Who is Who

O Μάριος Σκανδάλης που για ακόμα μια χρονιά θα προεδρεύσει και θα συντονίσει το International Compliance Forum είναι ο Διευθυντής Διεύθυνσης Συμμόρφωσης του Συγκροτήματος της Τράπεζας Κύπρου. Η επαγγελματική του καριέρα ξεκίνησε το 1995 ως Προϊστάμενος Ελέγχου και Ανώτερος Διοικητικός Σύμβουλος του ελεγκτικού οίκου Ernst & Young καλύπτοντας την περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης. Το έτος 2000 μετακινήθηκε στο Συγκρότημα της Τράπεζας Κύπρου αναλαμβάνοντας τη θέση του Οικονομικού Διευθυντή των Γενικών Ασφαλειών Κύπρου για περισσότερο από μια δεκαετία.  Ακολούθως ανέλαβε τη θέση του Διευθυντή Οργάνωσης Εργασιών Εξωτερικού του Συγκροτήματος μέχρι το 2013 οπόταν και διορίστηκε Νόμιμος Εκπρόσωπος και επικεφαλής των εργασιών της Τράπεζας Κύπρου στην Ελλάδα.

Είναι Πρόεδρος του Cyprus Integrity Forum (CIF) και Αντιπρόεδρος και ιδρυτικό μέλος του Association of Certified Fraud Examiners (ACFE) στην Κύπρο.  Είναι επίσης μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του International Advisory Board  του International Compliance Association (ICA - UK).

Ο Μάριος είναι πρώην Πρόεδρος του Συνδέσμου Εγκεκριμένων Λογιστών Κύπρου (ΣΕΛΚ) και ο πρώην Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος και ιδρυτικό μέλος της Διεθνούς Διαφάνειας (Κύπρος).  Είναι ενεργός επαγγελματίας στον τομέα καταπολέμησης της απάτης / διαφθοράς,  συμμόρφωσης και εταιρικής διακυβέρνησης και προεδρεύει ή συμμετέχει ως ομιλητής σε συναφή διεθνή συνέδρια/φόρουμ στην Ευρώπη.

Ο Μάριος είναι Fellow member του Association of Chartered Certified Accountants (UK), αδειούχο μέλος του Association of Certified Fraud Examiners (US), Fellow member του The Chartered Governance Institute - ICSA και Certified Financial Consultant.  Είναι επίσης Fellow member του International Compliance Association - ICA (UK) και professional member του Society of Corporate Compliance and Ethics (US).

Ο Μάριος είναι ο νικητής του 2016 Banker of the Year Award – Cyprus από το διεθνές περιοδικό AI του Ηνωμένου Βασιλείου.  Είναι επίσης νικητής του 2017 American Academy Alumni Achievement Award προς αναγνώριση των επιτυχιών και επιτευγμάτων του στον τομέα της συμμόρφωσης, εταιρικής διακυβέρνησης και πάταξης του οικονομικού εγκλήματος.

Το συνέδριο θα διεξαχθεί στην αγγλική. Ολοκληρωμένη συμμετοχή αναλογεί σε 5 μονάδες Συνεχούς Επαγγελματικής Ανάπτυξης (CPD units). Για περισσότερες πληροφορίες αναφορικά με το συνέδριο, κάντε κλικ εδώ.

Το συνέδριο απευθύνεται σε επαγγελματίες και συγκεκριμένα, σε ανώτερα στελέχη από τον ευρύτερο τομέα Κανονιστικής Συμμόρφωσης. Ειδικότερα, το συνέδριο θα παρακολουθήσουν στελέχη από τραπεζικές, ασφαλιστικές, φοροτεχνικές, χρηματοπιστωτικές, καταπιστευματικές, λογιστικές, ελεγκτικές και νομικές εταιρείες, καθώς και από εμπλεκόμενους ρυθμιστικούς φορείς. Επίσης, το συνέδριο θα φιλοξενήσει εμπειρογνώμονες και σύμβουλους σε θέματα διασφάλισης ποιότητας, διαχείρισης κεφαλαίων, κτλ.

Για ηλεκτρονικές εγγραφές, κάντε κλικ εδώ. Τα μέλη των οργανισμών που στηρίζουν το συνέδριο δικαιούνται 15% έκπτωση.

 

Οργανωτής: IMH

Κύριος Χορηγός: Τράπεζα Κύπρου

Χορηγοί (μέχρι στιγμής): eBOS Technologies Ltd, ECOMMBX, Infocredit Group, iSPIRAL, MAP S.Platis Group

Υποστηρικτές: Association of Chartered Certified Accountants, Chartered Governance Institute UK & Ireland, Institute of Business Ethics, Institute of Chartered Accountants in England and Wales, International Compliance Association, International Compliance Professionals Association, International Lawyers Network, Society of Corporate Compliance and Ethics

Με τη Στήριξη: Association of Certified Fraud Examiners – Cyprus Chapter, Σύνδεσμος Τραπεζών Κύπρου, Παγκύπριος Δικηγορικός Σύλλογος, CFA Society Cyprus, Cyprus Fiduciary Association, Cyprus Integrity Forum, Σύνδεσμος Εγκεκριμένων Λογιστών Κύπρου, Invest Cyprus, ISACA Cyprus Chapter

 

Χορηγοί Επικοινωνίας: περιοδικό GOLD, περιοδικό IN Business

 

Για περισσότερες πληροφορίες, επικοινωνήστε με την IMH:

Τηλέφωνο: 22505555 │ Φαξ: 22679820

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: events@imhbusiness.com

Ιστοσελίδα: www.imhbusiness.com

Δειτε Επισης

Σε τροχιά απογείωσης η γραμμή πλεύσης της κυπριακής ναυτιλίας... Παγκοσμίου φήμης ναυτιλιακό σύμπλεγμα η Κύπρος
Συνεργασία U Travel-Capacitor Partners: Ρεκόρ στις online πωλήσεις των ταξιδιωτικών πακέτων του Tomorrowland
7ο Cyprus HealthCare Conference: Η πορεία προς ισότιμο και καθολικό σύστημα υγείας
Η νέα επιστημονική επιτροπή του ΠΑΣΥΚΑΦ
Φαίδωνας Φαίδωνος: Πάνω από 600 οι φοιτητές ΤΕΠΑΚ στην Πάφο τη νέα χρονιά
Τομείς συνεργασίας συζήτησαν Βαφεάδης και Χατζημανώλη με DP World στο Ντουμπάι
Επιχειρηματικό φόρουμ Κύπρου-Εσθονίας: Προώθηση διμερών συνεργασιών
Οι εποπτικές προτεραιότητες της ΕΚΚ για το 2024-Επικέντρωση σε ΚΕΠΕΥ με διασυνοριακές δραστηριότητες
Εργασιακή ευημερία: Βασικός παράγοντας για τη βιώσιμη επιτυχία των οργανισμών
Ανανέωση διεθνούς διαπίστευσης EFMD για το Πρόγραμμα ΜΒΑ του Πανεπιστημίου Κύπρου