Δανιήλ Έλληνας: Τα ΜΙΕΕΚ μου έδωσαν τα εφόδια για ανέλιξη

Δεν αποτελεί ασφάλεια για εξασφάλιση αξιοπρεπούς θέσης εργασίας η απόκτηση πανεπιστημιακού πτυχίου. Μερικές φορές χρειάζονται και οι γνώσεις και οι εμπειρίες για την τοπική αγορά που ένας απόφοιτος επιλέγει να εργαστεί. Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο Δανιήλ Έλληνας ο οποίος επιλέγοντας να φοιτήσει στα ΜΙΕΕΚ όχι μόνο κατάφερε να εξασφαλίσει θέση εργασίας, αλλά και να αποκτήσει γνώσεις και εμπειρία μέσα από τις μοναδικές ευκαιρίες που προσφέρουν τα ΜΙΕΕΚ.

Συγκεκριμένα, επιστρέφοντας στην Κύπρο μετά τις σπουδές του στην Αγγλία λίγο μετά την κρίση του 2013, με ένα γενικό πτυχίο στο χέρι (Business Administration), οι προσδοκίες του Δανιήλ Έλληνα για αξιοπρεπή ένταξη στην αγορά εργασίας ήταν χαμηλές. «Οι δουλειές που υπήρχαν δεν απαιτούσαν ακαδημαϊκές γνώσεις. Μαθαίνοντας για τα ΜΙΕΕΚ, αμέσως με έλκυσε το πρόγραμμα Διαχείριση Αγορών και Προμηθειών – Ναυτιλιακά, ένα πρόγραμμα στοχευμένο με πολλαπλές ευκαιρίες εργοδότησης. Όταν έμαθα πως τα μαθήματα προσφέρονταν δωρεάν κατά τις απογευματινές ώρες, το οποίο σήμαινε ότι θα μπορούσα να συνεχίσω να εργάζομαι τη μέρα χωρίς κάποια οικονομική επιβάρυνση, γράφτηκα χωρίς δισταγμό.

Άμεση Απασχόληση

«Μόλις 2 μήνες μετά την έναρξη των σπουδών μου στα ΜΙΕΕΚ, εργοδοτήθηκα σε εταιρεία σχετική με την έως τότε εμπειρία μου ως σύμβουλος επιχειρήσεων στην IHE-Innovative Business Services, όπου και επέκτεινα τις γνώσεις και την εμπειρία μου σε θέματα συστημάτων διαχείρισης (ISO) και εσωτερικών επιθεωρήσεων σε πελατεία ποικίλων βιομηχανιών και τοποθεσιών στην Κύπρο το οποίο βρήκα πολύ ενδιαφέρων».

Καταξιωμένο ακαδημαϊκό προσωπικό

«Η εμπειρία κατά τη δίχρονη περίοδο φοίτησης στα ΜΙΕΕΚ ήταν πολύ ευχάριστη, παρόλη την κούραση των πολλών ωρών (μαθήματα μετά την εργασία). Οι καθηγητές και η συντονίστρια του κλάδου ήταν καταξιωμένοι επαγγελματίες στην ειδικότητά τους με χρόνια εμπειρίας το οποίο μας ώθησε να παρακολουθήσουμε τα μαθήματα με ακόμη περισσότερο ενδιαφέρον καθώς υπήρχαν πάντα πρακτικά παραδείγματα σε κάθε μας ερώτημα, είτε αυτό αφορούσε επιχειρησιακά ζητήματα γραφείου/στεριάς είτε περιπτώσεις εν πλω. Αξίζει να σημειωθεί πως οι καθηγητές στα ΜΙΕΕΚ έδειχναν μεγάλο ενδιαφέρον προς τους φοιτητές, τις γνώσεις που θα αποκόμιζαν, καθώς και την παρούσα και μελλοντική τους σταδιοδρομία όπου ήταν πρόθυμοι και διαθέσιμοι να απαντήσουν στην κάθε ερώτηση, και εκτός ωρών εργασίας, σε πιο προσωπικό επίπεδο, βοηθώντας σε θέματα εξεύρεσης/επιλογής εργασίας, συνέχισης σπουδών ή ό,τι άλλο χρειαζόμασταν. Το κλίμα ήταν γενικά πολύ θερμό και φιλικό καθώς τα τμήματα απαρτίζονταν από μικρό αριθμό φοιτητών οι οποίοι περνούν αρκετές ώρες τη μέρα μαζί, πέντε μέρες τη βδομάδα, αντιμετωπίζοντας παρόμοιες δυσκολίες. Αρκετές φορές συναντιόμασταν τόσο για ψυχαγωγικούς σκοπούς όσο και για σκοπούς διαβάσματος και επανάληψης».

Ευκαιρίες σε όλα τα επίπεδα

«Δε θα μπορούσα να παραλείψω τις ενδιαφέρουσες ευκαιρίες που μας δόθηκαν και εκτός τάξης, όπως ξενάγηση πλοίου εντός λιμανιού, άλλες εκπαιδευτικές συναντήσεις σε εξωτερικούς χώρους και το αποκορύφωμα ήταν η ευκαιρία να επισκεφτούμε σχετικές επιχειρήσεις/εγκαταστάσεις στο εξωτερικό μέσω του Erasmus+. Άλλες χρονιές οι φοιτητές είχαν επισκεφτεί περιοχές Ιταλίας και Μάλτας, η δική μας χρονιά πήγε Αθήνα. Αυτό μας έδωσε την ευκαιρία να δούμε, υπό την καθοδήγηση υπεύθυνων σε κάθε εταιρία, τις εγκαταστάσεις, μηχανήματα, λογισμικά, προσωπικό καθώς και τη σημασία της επιλογής του κάθε προαναφερθέντος. Είχαμε την ευκαιρία να συνομιλήσουμε με διάφορα άτομα σε διάφορες θέσεις στην εταιρία όπου βρισκόμασταν και εν τέλη ήταν μια μοναδική ευκαιρία να γνωρίσουμε και να ζήσουμε την Αθήνα όπως δεν την είχαμε δει ποτέ.

Σημαντικό σημείο των ΜΙΕΕΚ είναι επίσης η δικτύωση, εκτός από τη βοήθεια των καθηγητών, υπάρχουν διάφορες ευκαιρίες υποτροφιών για συνεχής εκπαίδευση, κάποιες για όλους τους φοιτητές και ακόμη περισσότερες για το φοιτητή με την υψηλότερη απόδοση. Αυτό μου έδωσε την ευκαιρία να παρακολουθήσω το Understanding Shipping (ICS) με πλήρη υποτροφία και να συνεχίσω τις σπουδές μου σε μεταπτυχιακό επίπεδο με μερική υποτροφία στο Frederick University, του οποίου κλάδου σπουδών μας είχε παρουσιάσει ο Πρόεδρος του Τμήματος Ναυτιλίας και Εμπορίου, Δρ Άγγελος Μενελάου, γεγονός το οποίο με βοήθησε επίσης να εργοδοτηθώ εκεί ως Συντονιστής Έρευνας και Ανάπτυξης του Τμήματος, όπου και εργάζομαι τα τελευταία 3 χρόνια».

Πληροφορίες Εγγραφών

Φοίτησε στα προγράμματα σπουδών της Δημόσιας Σχολής ΜΙΕΕΚ του Υπουργείου Παιδείας και απόκτησε πιστοποιημένο και αναγνωρισμένο Δίπλωμα Ανώτερης Εκπαίδευσης εντελώς δωρεάν. Οι εγγραφές άρχισαν και συνεχίζονται μέχρι και τις 6 Αυγούστου 2021.

Οι ενδιαφερόμενοι θα υποβάλλουν την αίτηση τους ηλεκτρονικά, μέσω της ιστοσελίδας https://enimerosi.moec.gov.cy/ypp12475 του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας. Οι αιτήσεις εισδοχής θα μπορούν να υποβληθούν ηλεκτρονικά μέχρι και την Παρασκευή, 6 Αυγούστου 2021 και ώρα 12 μ., ενώ η προσκόμιση του φακέλου με τα απαραίτητα έγγραφα θα γίνεται στις Τεχνικές Σχολές από τις 8:30 μέχρι τις 13:30 καθημερινά μέχρι τις 13:30 της 6ης Αυγούστου 2021.

Περισσότερες πληροφορίες για τα Προγράμματα Σπουδών, αλλά και τις σχετικές οδηγίες για τις εγγραφές μπορείτε να βρείτε στον Ιστότοπο των ΜΙΕΕΚ στο www.mieek.ac.cy ή στα τηλέφωνα 22 800651/ 22800652/ 22800653

 

Η Δημόσια Σχολή ΜΙΕΕΚ είναι ένα συγχρηματοδοτούμενο έργο από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο και την Κυπριακή Δημοκρατία και υλοποιούν τη συνεχή σχέση του Ευρωπαίου πολίτη με τον χώρο της εκπαίδευσης και κατάρτισης, η οποία αποτελεί μέρος της Ευρωπαϊκής Πολιτικής.

 

Δειτε Επισης

Στο τεύχος Απριλίου του περιοδικού GOLD: Living the American Dream
Fooderloo: Ένα καινοτόμο app που μειώνει το food waste και εξοικονομεί χρήματα στις επιχειρήσεις
Και εγένετω Σύνδεσμος Κανονιστικής Συμμόρφωσης Κύπρου(CCA)-Ποια η αποστολή του
Σημαντικές πρωτοβουλίες ΕΚΚ για ενίσχυση του χρηματοοικονομικού αλφαβητισμού των νέων
Century Travel Group και Goget Retail Microfinance σε μια συνεργασία προς όφελος του Κύπριου ταξιδιώτη
Διοικητικό πρόστιμο συνολικού ύψους €360,000 στην ΚΕΠΕΥ MCA Intelifunds από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς
Ενισχύει τη συνεργασία του με το Υφυπουργείο Κοινωνικής Πρόνοιας το ΚΕΒΕ
Επιτυχής επαναπιστοποίηση Διεθνών Προτύπων της Kition Ocean Port
Το «Ποδηλατώ για ένα ευρώ με τη Μαρίνα Θεοδώρου 2024» συμπλήρωσε 600 χλμ προσφοράς
Ξεπέρασε κάθε προσδοκία ο ΟΠΑΠ Μαραθώνιος Λεμεσού με χρυσό χορηγό τα Holland & Barrett