Στρατηγική για τη Μακροπρόθεσμη Βιώσιμη Ανάπτυξη της Κυπριακής Οικονομίας

InBusinessNews  15/07/2021 09:49
Στρατηγική για τη Μακροπρόθεσμη Βιώσιμη Ανάπτυξη της Κυπριακής Οικονομίας

Στρατηγική για τη Μακροπρόθεσμη Βιώσιμη Ανάπτυξη της Κυπριακής Οικονομίας

InBusinessNews  15/07/2021 09:49

Στο πλαίσιο των εργασιών του Συμβουλίου Οικονομίας και Ανταγωνιστικότητας Κύπρου, βρίσκεται στο τελικό στάδιο διαμόρφωσής της η νέα Μακροπρόθεσμη Στρατηγική για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη της Κυπριακής Οικονομίας, με τίτλο «Όραμα 2035».

Η ανάγκη θέσπισης μιας μακροπρόθεσμης στρατηγικής και ενίσχυσης της ανθεκτικότητας και της βιωσιμότητας της οικονομίας της Κύπρου διαπιστώθηκε από το Συμβούλιο Οικονομίας και Ανταγωνιστικότητας της Κύπρου, ιδιαίτερα μετά και την ανάλυση της πρώτης Έκθεσης Ανταγωνιστικότητας για την Κύπρο που δημοσιεύτηκε το 2019.

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, το Συμβούλιο Οικονομίας και Ανταγωνιστικότητας Κύπρου, με τη σύμφωνο γνώμη του Υπουργού Οικονομικών και τη χρηματοδότηση που εξασφαλίστηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, προχώρησε στον καταρτισμό της Μακροπρόθεσμης Στρατηγικής για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη της Κυπριακής Οικονομίας.

Βασική επιδίωξη της νέας Μακροπρόθεσμης Στρατηγικής είναι η διαμόρφωση μιας ολοκληρωμένης Στρατηγικής για τη χάραξη της αναπτυξιακής πορείας της Κύπρου για τα επόμενα 15 χρόνια. Η μετάβαση σε ένα νέο, σύγχρονο οικονομικό μοντέλο, στοχεύει στη μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα, ανταγωνιστικότητα και ανθεκτικότητα της οικονομίας και στη μεγιστοποίηση της ευημερίας των πολιτών της Κύπρου. Η νέα Στρατηγική εμπεριέχει πέραν των 200 πρακτικών εισηγήσεων, οι οποίες θα σηματοδοτήσουν την επίτευξη των στόχων και επιδιώξεων του «Οράματος 2035».

Για την οριστικοποίηση της Έκθεσης, το Συμβούλιο Οικονομίας και Ανταγωνιστικότητας Κύπρου διοργανώνει διαδικτυακή εκδήλωση για την παρουσίαση και διαβούλευση σχετικά με την Μακροπρόθεσμη Στρατηγική για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη της Κυπριακής Οικονομίας την Τετάρτη, 21 Ιουλίου 2021 στις 9:00 - 11:00 π.μ.

Για περισσότερες πληροφορίες και εγγραφή κάντε κλικ εδώ.

RELATED ARTICLES

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
Πίσω στην αρχή της σελίδας