Χορηγία Κατηγορίας Υπηρεσίες

Οι επενδυτικές προοπτικές στον τομέα της Υγείας

Η υγειονομική περίθαλψη περιλαμβάνει την πρόληψη, τη θεραπεία, την διαχείριση των ασθενειών, καθώς και την προστασία της ψυχικής και σωματικής ευεξίας μέσω των υπηρεσιών που προσφέρονται από το ιατρικό, νοσηλευτικό προσωπικό και γενικότερα από τους επαγγελματίες υγείας.

Η υγειονομική περίθαλψη αγκαλιάζει το σύνολο των αγαθών και των υπηρεσιών που αποσκοπούν στην προαγωγή της υγείας, συμπεριλαμβανομένης της πρόληψης, της θεραπευτικής και της παρηγορητικής παρέμβασης, είτε απευθύνονται σε άτομα είτε σε πληθυσμούς.

Η οργανωμένη παροχή των εν λόγω υπηρεσιών μπορεί να αποτελέσει ένα σύστημα υγειονομικής περίθαλψης.

Ως Δημόσια Υγεία ορίζεται το σύνολο των οργανωμένων δραστηριοτήτων της πολιτείας και της κοινωνίας, που είναι επιστημονικά τεκμηριωμένες και αποβλέπουν στην πρόληψη νοσημάτων, στην προστασία και την προαγωγή της υγείας του πληθυσμού, στην αύξηση του προσδόκιμου επιβίωσης και στη βελτίωση της ποιότητας ζωής.

Ο χάρτης της Υγείας στην Κύπρο

Το ΓΕΣΥ άλλαξε άρδην τα δεδομένα του Τομέα της Υγείας δημιουργώντας ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες οικονομικές προκλήσεις. Τα νέα δεδομένα αποτελούν πόλο έλξης για επενδυτές, τόσο του εσωτερικού όσο και του εξωτερικού, ανοίγοντας παράλληλα νέες ευκαιρίες για συνεργασίες. Ο Ιάκωβος Γαλανός, Υπεύθυνος Διοικητικός Σύμβουλος της KPMG Κύπρου θα «χαρτογραφήσει» και θα αναλύσει την αγορά του Τομέα της Υγείας στην Κύπρο και θα παρουσιάσει τις προβλέψεις του Τομέα για την επόμενη δεκαετία.

Επενδυτικές ευκαιρίες και ιατρικός τουρισμός

Το εύρωστο και εύκολα προσβάσιμο τοπικό σύστημα υγείας τόσο στον δημόσιο όσο και στον ιδιωτικό τομέα και η παρουσία πολυάριθμων ιδιωτικών εγκαταστάσεων υγείας έχουν διακρίνει την Κύπρο ως δημοφιλή προορισμό υγείας και έχουν ενθαρρύνει ξένες επενδύσεις όλα αυτά τα χρόνια. Αξίζει να σημειωθεί πως η Κύπρος διαθέτει μεγάλη αναλογία επαγγελματιών υγείας ανά κάτοικο, ενώ λόγω των υποδομών της και του καλού καιρού η Κύπρος μπορεί να προσελκύσει επαγγελματίες υγείας από το εξωτερικό για να εγκατασταθούν στην χώρα μας.

Την ίδια ώρα, η Κύπρος μπορεί να καταστεί Περιφερειακό Ιατρικό Κέντρο, κυρίως για χώρες της γύρω περιοχής που δεν έχουν ανεπτυγμένα συστήματα Υγείας. Σε ό,τι αφορά την προσέλκυση ασθενών από το εξωτερικό, το ποσοστό προσέλευσης από το εξωτερικό είναι χαμηλό, ενώ οι ασθενείς από το εξωτερικό προέρχονται κυρίως από Ισραήλ, Ελλάδα, ΗΠΑ και χώρες της ανατολικής Ευρώπης.

Συζήτηση Στρογγυλής Τραπέζης

Το εύρωστο και εύκολα προσβάσιμο τοπικό σύστημα υγείας τόσο στον δημόσιο όσο και στον ιδιωτικό τομέα και η παρουσία πολυάριθμων ιδιωτικών εγκαταστάσεων υγείας έχουν διακρίνει την Κύπρο ως δημοφιλή προορισμό υγείας και έχουν ενθαρρύνει ξένες επενδύσεις όλα αυτά τα χρόνια. Στο πλαίσιο συζήτησης στρογγυλής τραπέζης ενώπιον του 2ου Συνέδριου Επενδύσεων στον Τομέα της Υγείας, αναμένεται να τεθούν εισηγήσεις για ανάπτυξη της αγοράς παροχής υπηρεσιών υγείας, ενώ θα υπάρξει ανταλλαγή απόψεων για το πώς διαμορφώνεται ο τομέας της υγείας ως βασικός πυλώνας της οικονομίας, καθώς και για το ποιες είναι οι επενδυτικές ευκαιρίες στον τομέα της υγείας στην Κύπρο τα επόμενα χρόνια.

Στη συζήτηση συμμετέχουν οι:

  • Δρ. Πέτρος Αγαθαγγέλου, Πρόεδρος, Παγκύπριος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ)
  • Ανδρέας Αθανασιάδης, Γενικός Διευθυντής, Σύνδεσμος Ασφαλιστικών Εταιρειών Κύπρου
  • Γιώργος Καμπανέλλας, Γενικός Διευθυντής, Κυπριακός Οργανισμός Προώθησης Επενδύσεων (Invest Cyprus)
  • Δρ. Μάριος Καραϊσκάκης, Πρόεδρος, Παγκύπριος Σύνδεσμος Ιδιωτικών Νοσηλευτηρίων (ΠΑΣΙΝ)
  • Δρ. Μιχάλης Νεοπτολέμου, Ανώτατος Εκτελεστικός Διευθυντής, Όμιλος Εταιρειών Remedica

 

Ο ρόλος των τραπεζών

Πιστωτικά ιδρύματα παρουσιάζονται έτοιμα να στηρίξουν έργα ανάπτυξης που προσθέτουν αξία στον τομέα της Υγείας ώστε η Κύπρος να καταστεί πιο ανταγωνιστική διεθνώς, ενώ με την ένταξη του ΓεΣΥ ο τομέας της υγείας συγκαταλέγεται ανάμεσα στους βασικότερους πυλώνες για την ανάπτυξη της οικονομίας. Για την στήριξη των τραπεζικών ιδρυμάτων προς τον τομέα της Υγείας μέσω χρηματοδότησης θα μιλήσει ο Διευθυντής Κέντρου Επιχειρήσεων της Ελληνικής Τράπεζας, Ανδρέας Παπαδόπουλος.

Προκλήσεις και ευκαιρίες για ιδιωτικά νοσηλευτήρια

Ο CEO του Αρεταίειου Νοσοκομείου, Μιχάλης Παπαδόπουλος θα αναλύσει ενώπιον του Συνεδρίου το σημερινό περιβάλλον στον τομέα της Υγείας, καθώς επίσης και το όραμα της Κύπρου για τον τομέα της Υγείας και η προσέλκυση εστιασμένων επενδύσεων. Παράλληλα, θα αναφερθεί στην ανάγκη για συνεργασία/ενοποίηση του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα προς όφελος της κοινωνίας, καθώς και στις προκλήσεις και ευκαιρίες που προκύπτουν για τα ιδιωτικά νοσηλευτήρια. Τέλος, θα παρουσιάσει τις σκέψεις του για τη δημιουργία νέου επιχειρηματικού μοντέλου λειτουργίας των ιδιωτικών νοσηλευτηρίων.

Ο Δρ. Μαρίνος Σωτηρίου, Θωρακοκαρδιοχειρουργός και Director του American Medical Center, θα παρουσιάσει το μέλλον των Ιδιωτικών επενδύσεων στον τομέα της Υγείας. Ο Δρ. Σωτηρίου θα αναφερθεί στους τομείς που θα αναπτυχθούν τα επόμενα χρόνια στον τομέα της Υγείας στην Κύπρο και τις επιχειρηματικές ευκαιρίες στον τομέα, όπως επίσης και στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι δυνητικοί επενδυτές.

Το 2ο Συνέδριο Επενδύσεων στον Τομέα της Υγείας που παρουσιάζει η Ελληνική Τράπεζα θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 24 Ιουνίου 2021, στο ξενοδοχείο Hilton Nicosia.

Το συνέδριο θα διεξαχθεί στην ελληνική γλώσσα, με κάποιες ομιλίες στην αγγλική. Για το πρόγραμμα του συνεδρίου, κάντε κλικ εδώ.

Η είσοδος είναι ελεύθερη, ενώ απαραίτητη είναι η δήλωση συμμετοχής. Για ηλεκτρονικές εγγραφές, κάντε κλικ εδώ.

Πληροφορίες Συνεδρίου

Κύριος Χορηγός: Ελληνική Τράπεζα

Χορηγοί: Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου, IBM, KPMG Κύπρου και Remedica

Υποστηρικτής: Invest Cyprus

Οργανωτής: ΙΜΗ

Χορηγοί Επικοινωνίας: Περιοδικό IN Βusiness, περιοδικό GOLD και πόρταλ REPORTER

 

Για περισσότερες πληροφορίες: IMH, Τηλέφωνο: 22505555

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: events@imhbusiness.com

Ιστοσελίδα: www.imhbusiness.com

 

Δειτε Επισης

Αντίστροφη μέτρηση για 16α ΙΝ Βusiness Awards-Ολοκληρώνεται στις 4 Απριλίου η διαδικασία ψηφοφορίας
O Υπουργός Εσωτερικών για το μεταναστευτικό στο Nicosia Economic Congress
Πέραν κάθε προσδοκίας το ενδιαφέρον για το sCYence Fair 2024-Παρατείνονται μέχρι 10 Απριλίου οι εγγραφές
Κέντρο Κοινωνικής Καινοτομίας: Ενημερωτική συνάντηση με λειτουργούς των ΜΜΕ
ECR Case Study: Πρόληψη ελλείψεων και διαθεσιμότητα στο ράφι
Σε τροχιά απογείωσης η γραμμή πλεύσης της κυπριακής ναυτιλίας... Παγκοσμίου φήμης ναυτιλιακό σύμπλεγμα η Κύπρος
Συνεργασία U Travel-Capacitor Partners: Ρεκόρ στις online πωλήσεις των ταξιδιωτικών πακέτων του Tomorrowland
7ο Cyprus HealthCare Conference: Η πορεία προς ισότιμο και καθολικό σύστημα υγείας
Η νέα επιστημονική επιτροπή του ΠΑΣΥΚΑΦ
Φαίδωνας Φαίδωνος: Πάνω από 600 οι φοιτητές ΤΕΠΑΚ στην Πάφο τη νέα χρονιά