Δίπλωμα αριστείας στο ΦΠΑ από την Chelco VAT

  18/06/2021 11:58
Δίπλωμα αριστείας στο ΦΠΑ από την Chelco VAT

Δίπλωμα αριστείας στο ΦΠΑ από την Chelco VAT

  18/06/2021 11:58

Το DiVE είναι ένα εξειδικευμένο πτυχίο υψηλού επιπέδου διάρκειας 10 μηνών, με έμφαση στην Κυπριακή νομοθεσία ΦΠΑ.

Τα μαθήματα θα ξεκινήσουν τον Σεπτέμβριο του 2021 με ολοκλήρωση τον Ιούνιο του 2022 και θα παραδοθούν από τους εκπαιδευτές της Ακαδημίας, Αλέξη Τσιελεπή και Παναγιώτη Παναγή, καθώς και από φιλοξενούμενους έμπειρους συμβούλους ΦΠΑ από την Κύπρο και το εξωτερικό.

«Προετοιμαζόμαστε για το DiVE εδώ και μήνες και τώρα είναι εδώ. Ανυπομονώ να καταδυθούμε με τους συμμετέχοντες στον απέραντο ωκεανό που είναι ο Φόρος Προστιθέμενης Αξίας! Το ταξίδι αρχίζει εδώ», είπε ο κ. Τσιελεπής, προσθέτοντας:

«Το ΦΠΑ απαιτεί αφοσίωση και εξειδικευμένες γνώσεις για να κατανοηθεί λόγω της πολυπλοκότητας της νομοθεσίας. Η επιτυχής ολοκλήρωση του DiVE θα διευρύνει και ενδυναμώσει την γνώση και την ικανότητα ενός σπουδαστή σε εκείνη ενός πραγματικού εξπέρ στο ΦΠΑ.»

Ο κ. Τσιελεπής ανέφερε ότι τα μαθήματα περιλαμβάνουν μια ενδελεχή και εις βάθος ανάλυση των κυρίων κεφαλαίων της Ευρωπαϊκής Οδηγίας ΦΠΑ και πως αυτά έχουν μεταφερθεί στην Κυπριακή νομοθεσία ΦΠΑ. Το DiVE θα εξετάσει επίσης περίπου 30 βασικές αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου που αφορούν στην ερμηνεία του ΦΠΑ. Τα μαθήματα θα ολοκληρωθούν με γραπτή και προφορική εξέταση.

Το δίπλωμα απευθύνεται σε επαγγελματίες του κλάδου που επιθυμούν να εντρίψουν στο ΦΠΑ, όπως οικονομικούς διευθυντές, υπεύθυνους λογιστηρίων, λογιστές, φορολογικούς συμβούλους και δικηγόρους.

Ο σκοπός του DiVE είναι να επιτρέψει σε άτομα και επιχειρήσεις να επενδύσουν σε μια σταθερή βάση πάνω στην οποία μπορούν στη συνέχεια να προσφέρουν ή να εφαρμόσουν τις γνώσεις που αποκτήθηκαν για την εξυπηρέτηση των δικών τους φορολογικών αναγκών ή εκείνων των πελατών τους.

Η μέθοδος διδασκαλίας περιλαμβάνει ομαδικές συνεδρίες, ατομικά εργαστήρια και διαδικτυακές ημερίδες. Για τους πρώτους έξι μήνες τα μαθήματα θα διεξάγονται για μια εβδομάδα κάθε μήνα από τις 9πμ μέχρι στις 5μμ καθημερινώς.

Το Δίπλωμα θα καλύψει έννοιες όπως υποκείμενο στο φόρο πρόσωπο, φορολογητέες συναλλαγές, τόπο παροχής, βάση επιβολής φόρου, χρόνο συναλλαγής, εξαιρέσεις, δικαίωμα έκπτωσης, τους διάφορους συντελεστές ΦΠΑ και την υποχρέωση απόδοσης φόρου.

Το DiVE θα καλύψει επίσης το Σχέδιο Περιθωρίου Οργανωτών Τουριστικών Περιηγήσεων (ΣΠΟΤΠ), το σχέδιο περιθωρίου για μεταχειρισμένα αγαθά (συμπεριλαμβανομένων των έργων τέχνης και των μεταφορικών μέσων), το σχέδιο κεφαλαιουχικών αγαθών, το One Stop Shop (OSS), το Import One Stop Shop (IOSS), κ.α.

Για περισσότερες πληροφορίες και εγγραφές, επισκεφθείτε τη διεύθυνση www.chelcovat.com.

RELATED ARTICLES

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
Πίσω στην αρχή της σελίδας