Χορηγία Κατηγορίας Υπηρεσίες

Εθελοντικές αιμοδοσίες σε Στρατόπεδα της Εθνικής Φρουράς

Η Τράπεζα Κύπρου με την υποστήριξη του SupportCY στο πλαίσιο των εορτασμών της φετινής Παγκόσμιας Ημέρας Αιμοδότη, συνδιοργάνωσαν σήμερα Δευτέρα 14 Ιουνίου, με το Κέντρο Αίματος του Υπουργείου Υγείας, το ΓΕΕΦ και την Αστυνομία Κύπρου, εθελοντικές αιμοδοσίες σε στρατόπεδα της Εθνικής Φρουράς.

Αιμοδοσίες πραγματοποιήθηκαν στο Στρατόπεδο «Σταύρου Στυλιανίδη» στον Κόρνο, στο ΚΕΝ Λάρνακας, στο Στρατόπεδο «Υποστράτηγου Τάσου Μάρκου» στην Κλήρου, στο Στρατόπεδο «Δημητράκη Χριστοδούλου και Φώτη Πίττα» στη Σωτήρα, στο Στρατόπεδο «Λοχία Σοφρωνίου Αβήβου» στη Λεμεσό και στο Στρατόπεδο «Χρήστου Κκέλη και Μιλτιάδη Στυλιανού» στην Πάφο.  

Κατά τη διάρκεια της αιμοδοσίας στο Στρατόπεδο «Σταύρου Στυλιανίδη» στον Κόρνο, διοργανώθηκε σύντομη συμβολική εκδήλωση στην οποία παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων, ο Υπουργός Υγείας, ο Αρχηγός της Εθνικής Φρουράς και ο Αρχηγός Αστυνομίας.

Για την διαχρονική συμβολή και προσφορά τους στις εθελοντικές αιμοδοσίες, τιμήθηκαν από το κέντρο αίματος, ο Αρχηγός της Εθνικής Φρουράς, ο Αρχηγός της Αστυνομίας και άλλα μέλη των δύο Σωμάτων καθώς και η Τράπεζα Κύπρου.

Ακόμα, βραβεύθηκε αριθμός εθελοντών, στο πρόσωπο των οποίων τιμήθηκαν όλοι οι ανώνυμοι εθελοντές αιμοδότες.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, η Διευθύντρια Εταιρικής Υπευθυνότητας Τράπεζα Κύπρου - Επικεφαλής SupportCY Έλλη Ιωαννίδου, τόνισε τη διαχρονική παρουσία της Τράπεζας Κύπρου στο Κέντρο Αίματος στηρίζοντας με διάφορους τρόπους τις προσπάθειες ευαισθητοποίησης, ενημέρωσης αλλά και διοργάνωσης και συμμετοχής του προσωπικού σε αιμοδοσίες. «Η φετινή εκστρατεία που πραγματοποιείται σε 6 στρατόπεδα της Κύπρου, έχει ως κεντρικό μήνυμα το ‘νέο αίμα’. Τα στρατευμένα παιδιά μας και η Διοίκηση της Εθνικής Φρουράς ανταποκρίνονται πάντα σε κάθε κάλεσμα του Κέντρου Αίματος και σήμερα, συμβολικά, βρισκόμαστε στο στρατόπεδο ‘Σταύρου Στυλιανίδη’ στον Κόρνο για να γιορτάσουμε την Παγκόσμια Μέρα Αιμοδότη. Θα συνεχίσουμε να βρισκόμαστε στο πλευρό του Κέντρου Αίματος αλλά και του Παγκύπριου Αντιαναιμικού Συνδέσμου για στήριξη όσων έχουν ανάγκη το πολυτιμότερο δώρο ζωής».

Η κα Ιωαννίδου ευχαρίστησε επίσης τα μέλη του Δικτύου SupportCY, Οργανισμό Reaction, Παγκύπριο Αντιαναιμικό Σύνδεσμο, Όμιλο Φώτος Φωτιάδης, Οργάνωση ABR και εταιρεία Arnold’s Digital Printers, που μαζί με την Τράπεζα Κύπρου συμμετείχαν και στήριξαν την εκδήλωση και αιμοδοσία.

Η εκδήλωση και οι αιμοδοσίες πραγματοποιήθηκαν υπό την υψηλή προστασία της συζύγου του Πρόεδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Άντρης Αναστασιάδη.

Δειτε Επισης

Altius Insurance: Ανανέωσε για 18η συνεχή χρονιά τη συνεργασία της με την ΠΟΕΔ
Διάλεξη για την τεχνητή νοημοσύνη από ΤΕΠΑΚ και ΕΒΕ Αμμοχώστου
Μέχρι 31 Μαΐου η υποβολή αιτήσεων για το Κυπριακό Βραβείο Εξαγωγών
PwC Foundation: Γνώσεις σε μαθητές και μαθήτριες για τον χρηματοοικονομικό εγγραμματισμό
Αγκαλιάζουν τα βραβεία δικοινοτικής συνεργασίας του ιδρύματος Στέλιος Χατζηιωάννου
Αντίστροφη μέτρηση για 16α ΙΝ Βusiness Awards-Ολοκληρώνεται στις 4 Απριλίου η διαδικασία ψηφοφορίας
Μήνυμα από Αντικαρκινικό Σύνδεσμο Κύπρου και Τρ. Κύπρου για Πορεία Χριστοδούλας-«Να είσαι εκεί»
O Υπουργός Εσωτερικών για το μεταναστευτικό στο Nicosia Economic Congress
Πέραν κάθε προσδοκίας το ενδιαφέρον για το sCYence Fair 2024-Παρατείνονται μέχρι 10 Απριλίου οι εγγραφές
Κέντρο Κοινωνικής Καινοτομίας: Ενημερωτική συνάντηση με λειτουργούς των ΜΜΕ