Χορηγία Κατηγορίας Υπηρεσίες

Μετατρέποντας την Κύπρο σε Healthcare Hub

Σημαντικές αλλαγές έχει υποστεί ο εγχώριος τομέας υγειονομικής περίθαλψης τα τελευταία χρόνια, ιδίως με την εισαγωγή του ΓεΣΥ, μετά από δεκαετίες συζητήσεων, ενώ τα συστήματα υγείας σε όλο τον κόσμο έχουν αμφισβητηθεί όσο ποτέ πριν, από την πανδημία COVID-19.

Την ίδια ώρα, τα θέματα υγείας έχουν αποκτήσει εξέχουσα θέση, τα τελευταία χρόνια, στο πλαίσιο των συζητήσεων για τις δημόσιες δαπάνες και για τα κατάλληλα επίπεδα κοινωνικής προστασίας κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης. Tα συστήματα υγείας κάθε χώρας ανάλογα με το κοινωνικοοικονομικό περιβάλλον και τις συνθήκες στις οποίες αναπτύχθηκαν ανταποκρίνονται διαφορετικά και διαφορετικά χαράσσουν τις στρατηγικές επενδύσεων στον τομέα της υγείας.

Παράλληλα, η επιταχυνόμενη αύξηση των χρόνιων παθήσεων και του σημαντικού κοινωνικοοικονομικού φορτίου που τις συνοδεύει, ο προσανατολισμός του τομέα μετατοπίζεται από τη βραχυπρόθεσμη θεραπεία στην πρόληψη και τη διαχείριση. Θα πρέπει να αναγνωριστεί ότι η πρόληψη και η διαχείριση των ασθενειών αλλά και η ευημερία επεκτείνονται πέραν των νοσοκομείων, κοινωνικοί παράγοντες όπως είναι η εκπαίδευση, η ψυχική υγεία, το εισόδημα, η διατροφή, ο τρόπος ζωής και η στέγαση έχουν σημαντικό αντίκτυπο στην έκβαση της υγείας. Συνεπώς, η υγεία θα πρέπει να ορίζεται υπό την ευρύτερη της έννοια, ώστε να λαμβάνει υπόψη τους κοινωνικούς αυτούς καθοριστικούς παράγοντες.

Ιατρικός τουρισμός
Τα τελευταία χρόνια γίνεται λόγος για προώθηση του ιατρικού τουρισμού στην Κύπρο. Όμως, για να μπορέσει η Κύπρος να καταστεί ένας ανταγωνιστικός προορισμός ιατρικού τουρισμού για ορισμένες ειδικότητες που προσφέρονται για τον σκοπό αυτό θα πρέπει να αναλάβει και το κράτος ηγετικό ρόλο, δημιουργώντας την κατάλληλη υποβοηθητική υποδομή, όπως η παροχή οικονομικών/φορολογικών κινήτρων σε ξένους γιατρούς, η ενεργή προώθηση του τομέα της υγείας της Κύπρου διεθνώς, η σύναψη στρατηγικών συνεργασιών με διεθνείς εταιρείες που ειδικεύονται στη διαμεσολάβηση στον τομέα των ιατρικών υπηρεσιών και με ταξιδιωτικούς πράκτορες, η επένδυση σε επιχειρηματικές σχέσεις με επιλεγμένα κορυφαία πανεπιστημιακά νοσοκομεία και η επιχορήγηση  πτήσεων για τη βελτίωση της συνδεσιμότητας. 

Συζήτηση Στρογγυλής Τραπέζης
Το εύρωστο και εύκολα προσβάσιμο τοπικό σύστημα υγείας τόσο στον δημόσιο όσο και στον ιδιωτικό τομέα και η παρουσία πολυάριθμων ιδιωτικών εγκαταστάσεων υγείας έχουν διακρίνει την Κύπρο ως δημοφιλή προορισμό υγείας και έχουν ενθαρρύνει ξένες επενδύσεις όλα αυτά τα χρόνια. Στο πλαίσιο συζήτησης στρογγυλής τραπέζης ενώπιον του 2ου Συνέδριο Επενδύσεων στον Τομέα της Υγείας που παρουσιάζει η Ελληνική Τράπεζα και θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 24 Ιουνίου 2021, στο ξενοδοχείο Hilton Nicosia, αναμένεται να τεθούν εισηγήσεις για ανάπτυξη της αγοράς παροχής υπηρεσιών υγείας, ενώ θα υπάρξει ανταλλαγή απόψεων για το πώς διαμορφώνεται ο τομέας της υγείας ως βασικός πυλώνας της οικονομίας, καθώς και για το ποιες είναι οι επενδυτικές ευκαιρίες στον τομέα της υγείας στην Κύπρο τα επόμενα χρόνια.

Στη συζήτηση συμμετέχουν οι:

  • Δρ. Πέτρος Αγαθαγγέλου, Πρόεδρος, Παγκύπριος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ)
  • Ανδρέας Αθανασιάδης, Γενικός Διευθυντής, Σύνδεσμος Ασφαλιστικών Εταιρειών Κύπρου
  • Γιώργος Καμπανέλλας, Γενικός Διευθυντής, Κυπριακός Οργανισμός Προώθησης Επενδύσεων (Invest Cyprus)
  • Δρ. Μάριος Καραϊσκάκης, Πρόεδρος, Παγκύπριος Σύνδεσμος Ιδιωτικών Νοσηλευτηρίων (ΠΑΣΙΝ)

Το συνέδριο θα διεξαχθεί στην ελληνική γλώσσα. Για το πρόγραμμα του συνεδρίου, κάντε κλικ εδώ.

Η είσοδος είναι ελεύθερη, ενώ απαραίτητη είναι η δήλωση συμμετοχής. Για ηλεκτρονικές εγγραφές, κάντε κλικ εδώ.

Πληροφορίες Συνεδρίου

Κύριος Χορηγός: Ελληνική Τράπεζα

Χορηγοί (μέχρι σήμερα): IBM και KPMG Κύπρου

Υποστηρικτής: Invest Cyprus

Οργανωτής: ΙΜΗ

Χορηγοί Επικοινωνίας: Περιοδικό IN Βusiness, περιοδικό GOLD και πόρταλ REPORTER

Για περισσότερες πληροφορίες: IMH, Τηλέφωνο: 22505555

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: events@imhbusiness.com

Ιστοσελίδα: www.imhbusiness.com

Δειτε Επισης

7ο Cyprus HealthCare Conference: Η πορεία προς ισότιμο και καθολικό σύστημα υγείας
Η νέα επιστημονική επιτροπή του ΠΑΣΥΚΑΦ
Φαίδωνας Φαίδωνος: Πάνω από 600 οι φοιτητές ΤΕΠΑΚ στην Πάφο τη νέα χρονιά
Τομείς συνεργασίας συζήτησαν Βαφεάδης και Χατζημανώλη με DP World στο Ντουμπάι
Επιχειρηματικό φόρουμ Κύπρου-Εσθονίας: Προώθηση διμερών συνεργασιών
Οι εποπτικές προτεραιότητες της ΕΚΚ για το 2024-Επικέντρωση σε ΚΕΠΕΥ με διασυνοριακές δραστηριότητες
Εργασιακή ευημερία: Βασικός παράγοντας για τη βιώσιμη επιτυχία των οργανισμών
Ανανέωση διεθνούς διαπίστευσης EFMD για το Πρόγραμμα ΜΒΑ του Πανεπιστημίου Κύπρου
Η Freedom24 Super Grand Χορηγός για τον πρώτο Ολυμπιονίκη της Κύπρου Παύλο Κοντίδη
Η Πετρολίνα σύμμαχος ζωής του Συνδέσμου «Ένα Όνειρο Μια Ευχή»