Ο Invest Cyprus στηρίζει τις δύο ομάδες της Cyprus Seeds στον τελικό του ‘’MITEF Greece Startup Competition’’

Το Δεκέμβρη του 2020, η Cyprus Seeds και ο Invest Cyprus ανακοίνωσαν τους νικητές του βραβείου  «Invest Cyprus: Επένδυση στην Εμπορευματοποίηση Επιχειρηματικών Πρωτοβουλιών» που εμπίπτει  στους στόχους της εθνικής στρατηγικής της Κύπρου για ενίσχυση της  τεχνολογικής έρευνας και καινοτομίας. Μετά το πέρας της αξιολόγησης, οι δύο ερευνητικές ομάδες του Cyprus Seeds που επιλέγηκαν για το Βραβείο ήταν η AIRMOS: Artificially Intelligent Real-Time Drone Monitoring Tactics to Safeguard Sensitive Facilities του Κέντρου Αριστείας «ΚΟΙΟΣ» και η DIMEC: Direct In-vivo Monitoring of the Endometrial Cavity από το Πανεπιστήμιο Κύπρου.

Οι δύο ομάδες που κέρδισαν το Βραβείο, με χρηματοδότηση του Invest Cyprus, και οι 3 ομάδες από τον πρώτο κύκλο του προγράμματος της Cyprus Seeds, συμμετείχαν, σε πεντάμηνο accelerator program για Νεοφυείς Επιχειρήσεις που διοργανώνει στην Αθήνα το διακεκριμένο MIT Enterprise Forum Greece (MITEF). Το MITEF Greece, είναι θυγατρική του Τεχνολογικού Ινστιτούτου της Μασαχουσέτης (MIT) που βοηθά τους επιχειρηματίες της τεχνολογίας να μετατρέψουν γρήγορα τις ιδέες τους σε εταιρείες, οι οποίες αλλάζουν τον κόσμο προς το καλύτερο.

32 νεοσύστατες επιχειρήσεις έχουν συμμετάσχει στο Startup Competition με στόχο την ανάπτυξη των επιχειρηματικών τους δεξιοτήτων και του παγκόσμιου δικτύου τους, μέσω μιας σειράς σχεδιασμένων εργαστηρίων από τοπικούς και διεθνείς συνεργάτες, συνεδρίες καθοδήγησης και εκδηλώσεις δικτύωσης. Οι 2 ομάδες της Cyprus Seeds, που απονεμήθηκαν από τον Invest Cyprus, συγκαταλέγονται στους 12 φιναλίστ του διαγωνισμού.

Η συνεχής υποστήριξη του Invest Cyprus στη Cyprus Seeds υπογραμμίζει τις σημαντικές δυνατότητες της Κύπρου για προώθηση της καινοτομίας στην επιστημονική έρευνα.

 

 

 

Δειτε Επισης

Με επένδυση €180 εκατ. στα χέρια της Ελληνικής η CNP Cyprus-Αποκτά ηγετική θέση στην ασφαλιστική αγορά
Το παζλ της απασχόλησης στο Δημόσιο-Οι μόνιμοι, οι αορίστου και ορισμένου χρόνου και πόσοι οι ωρομίσθιοι
Blame game και...γεφύρι της Άρτας η ενιαία ανάπτυξη του λιμανιού και της μαρίνας-Το plan b της Kυβέρνησης
Αποκαλυπτήρια για EKO Energy-Και επίσημα στην προμήθεια πράσινης ηλεκτρικής ενέργειας
Οι νέοι κανόνες που ενέκρινε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για καταπολέμηση του ξεπλύματος
Σνόμπαρε τη Βουλή και εξόργισε τους βουλευτές η Kition-Η διαβεβαίωση Βαφεάδη που περιμένει τη Νομική Υπηρεσία
Αυξάνει την παρουσία της στην Τράπεζα Κύπρου η Helikon-Ποιοι οι μέτοχοι με πέραν του 5%
Καρδιοχειρουργοί του Mediterranean Hospital παρακολούθησαν διάλεξη του διακεκριμένου καθηγητή Claus Preusse
Άνευ ανθυποψηφίου συνεχίζει στη θέση του γενικού γραμματέα της ΠΑΣΥΔΥ ο Στρατής Ματθαίου
Η Golden Gallery by Kapatays δίπλα στα Μωρά Θαύματα