Ανταλλαγή ιδεών για την Eυρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία και Ψηφιακή Ατζέντα

Το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας, σε συνεργασία με την Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Κύπρο, δίνουν την ευκαιρία  σε φοιτητές και φοιτήτριες να λάβουν μέρος στο  διαγωνισμό: «Συνοπτικές παρουσιάσεις για το Μέλλον της ΕΕ»

Η Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία και η Ψηφιακή Ατζέντα τίθενται επί τάπητος σε διαδικτυακή συζήτηση και διαγωνισμό ανάμεσα σε φοιτητές και φοιτήτριες του Πανεπιστημίου Λευκωσίας στις 7 Ιουνίου, ώρα 10:00-12:00. Η συζήτηση θα είναι  ανοικτή  και για το ευρύ κοινό.

Ο διαγωνισμός διοργανώνεται από το Κέντρο Ευρωπαϊκής Τεκμηρίωσης του Πανεπιστημίου Λευκωσίας (EDC-UNIC), το Γραφείο του Ανώτερου Αντιπρύτανη του Πανεπιστημίου Λευκωσίας και την Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Κύπρο.

Τα μέλη της κριτικής επιτροπής είναι οι κ. Ιερόθεος Παπαδόπουλος, Επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Κύπρο και ο Καθηγητής Κωνσταντίνος Ν. Φελλάς, Ανώτερος Αντιπρύτανης του Πανεπιστημίου Λευκωσίας.

Η ιδέα για τον διαγωνισμό προήλθε με αφορμή την ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τη δημιουργία μίας πλατφόρμας ως κεντρικού κόμβου για τη Διάσκεψη για το Μέλλον της Ευρώπης. Σε αυτήν μπορούν οι πολίτες της ΕΕ να συνομιλήσουν για τις προκλήσεις και τις προτεραιότητες του μέλλοντος, να εκφράσουν τις απόψεις τους σχετικά με το είδος της Ευρώπης στην οποία θέλουν να ζήσουν και να συμβάλουν στη διαμόρφωση ενός κοινού ευρωπαϊκού μέλλοντος.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να παρακολουθήσουν και να συμμετέχουν στην διαδικτυακή συζήτηση μέσω του συνδέσμου WebEx: https://bit.ly/3u1JlhG

Επιπλέον, το κοινό μπορεί να συμμετέχει στη διαδικτυακή δημόσια διαβούλευση για το Μέλλον της Ευρώπης, αφήνοντας σχόλια και υποβάλλοντας ερωτήσεις στη σελίδα της εκδήλωσης: https://futureu.europa.eu/processes/GreenDeal/f/2/meetings/9143 

Δειτε Επισης

ΙΝ Business Awards: Στην Bioland Energy Group το βραβείο στην κατηγορία «Επιχείρηση»
ΙΝ Business Awards: Στην Ειρήνη Χριστοδούλου το βραβείο Μάνατζερ-CEO εις μνήμην Άντη Χατζηκωστή
ΙΝ Business Awards: Στην Multimarine Services το βραβείο στην κατηγορία «Επιχειρηματική Καινοτομία»
ΙΝ Business Awards: Στην ΙΚΕΑ το βραβείο στην κατηγορία «Εταιρική Βιωσιμότητα και Υπευθυνότητα (ESG-ΕΚΕ)»
ΙΝ Business Awards: Στην Ν.Psaras Construction Co το βραβείο στην κατηγορία «Ανάπτυξη Γης-Κατασκευές»
ΙΝ Business Awards: Στην ECOMMBX το βραβείο στην κατηγορία «Best Workplace/Εργοδότης Προτίμησης»
ΙΝ Business Awards: Βραβείο στο City of Dreams Mediterranean στην κατηγορία «Τουρισμός-Ξενοδοχεία-Αναψυχή-Εστίαση»
ΙΝ Business Awards: Στην Chrysostomides Advocates & Legal Consultants το βραβείο στην κατηγορία «Υπηρεσίες»
ΙΝ Business Awards: Στην Cyprus Millers by Hadjigiorkis το βραβείο στην κατηγορία «Εμπόριο-Βιομηχανία»
ΙΝ Business Awards: Στο Smoothie Factory το βραβείο στην κατηγορία «Μικρομεσαία Επιχείρηση»