Χορηγία Κατηγορίας Υπηρεσίες

Πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του Αμερικάνικου Πανεπιστημίου Κύπρου (AUCY)

Πραγματοποιήθηκαν σε εορταστικό κλίμα τα εγκαίνια του Αμερικάνικου Πανεπιστημίου Κύπρου, την Πέμπτη, 27 Μαΐου 2021, υπό την αιγίδα του Υπουργού Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας, κ. Πρόδρομου Προδρόμου. Το πανεπιστήμιο φιλοξένησε στην αυλή του αυτήν την ειδική περίσταση και την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κιτίου, ο Αρχιεπίσκοπος Μαρωνιτών, πρέσβεις, βουλευτές από Κύπρο και Λίβανο, οι δημάρχοι Λάρνακας, Λειβαδιών και Αγίας Νάπας, εκπρόσωποι της Εθνικής Φρουράς, της Αστυνομίας Κύπρου και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, διευθυντές σχολείων, σύμβουλοι σπουδών, καθώς και άλλοι εκλεκτοί καλεσμένοι και αξιωματούχοι.

Ο κ. Farid Haikal, Διευθυντής Εισδοχών και Μάρκετινγκ, τόνισε τη μακροχρόνια δέσμευση του AUCY να εξαλείψει τις ανισότητες και τις ανισορροπίες στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, παρέχοντας μια σειρά από υποτροφίες και προγράμματα οικονομικής βοήθειας στους φοιτητές, ώστε να έχουν μια μοναδική ευκαιρία να επενδύσουν στο ακαδημαϊκό τους μέλλον, αποτελεσματικά και με ασφάλεια. Ο κ. Haikal αναφέρθηκε, επίσης, στην επίσημη συμφωνία και συνεργασία του AUCY με ένα από τα πιο αξιόλογα πανεπιστήμια στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής και την Ευρώπη, με παγκοσμίου επιπέδου ακαδημαϊκά προγράμματα, ανταλλαγές φοιτητών, ανταλλαγές καθηγητών και ερευνητικά προγράμματα ανταλλαγής: το Πανεπιστήμιο της Μασαχουσέτης (UMass Dartmouth) στις Ηνωμένες Πολιτείες. Κατά τη διάρκεια της παρουσίασής του, ο επικεφαλής του UMass Dartmouth, Michael Goodman, απευθύνθηκε στην οικογένεια του AUCY συγχαίροντάς τους για τα επίσημα εγκαίνια. Έδωσε, επίσης, έμφαση στη σημασία αυτής της σχέσης και για τις δύο χώρες.

Στην ομιλία του, ο κ. Χρίστος Καράς, μέλος του διοικητικού συμβουλίου, τόνισε την ευθύνη του πανεπιστημίου να προσφέρει προγράμματα σπουδών με πολύ ισχυρές προοπτικές για άμεση επαγγελματική αποκατάσταση σε διάφορους τομείς. Ο κ. Καράς έδωσε, επίσης, έμφαση στη συμμετοχή της κοινότητας, ως ζωτικό κομμάτι της αποστολής και του οράματος του AUCY. Συγκεκριμένα, δήλωσε ότι όλες οι εγκαταστάσεις του AUCY είναι τώρα διαθέσιμες και δωρεάν, όχι μόνο για τους φοιτητές του Πανεπιστημίου, αλλά και για την κοινότητα της Λάρνακας, ώστε να βελτιωθεί ποικιλοτρόπως η ζωή των κατοίκων. Απευθυνόμενος στον υπουργό, ο κ. Κάρας προέτρεψε το κράτος να δημιουργήσει και να οργανώσει μια κοινή προσπάθεια δημόσιων και ιδιωτικών πανεπιστημίων, για την προώθηση της Κύπρου ως διεθνούς εκπαιδευτικού κόμβου. Σε αυτό το σημείο, ο κ. Κάρας έκανε αναφορά σε μια άλλη σημαντική, επίσημη συμφωνία μεταξύ του AUCY και του Cass European Institute of Management Studies (Cass Europe), ενός σύγχρονου ιδρύματος με πάνω από 40 χρόνια στην κορυφή της εκπαίδευσης των επιχειρήσεων.

Στην τελετή, ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου, Δρ. Marc Antoine Zabbal, καλωσόρισε όλους και εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του και τον σεβασμό του σε όλους όσοι εργάστηκαν σκληρά για τη δημιουργία του AUCY, ειδικά τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου και τους συνεργάτες κ. Νικόλα Κάρουλλα, Dr. Tarek Sadek, Dr. George Φυλαχτού, κ. Χρίστο Καρά, κ. Farid Haikal και κ. Joe Ibrahim. Τόνισε, επίσης, ότι οι φοιτητές θα είναι οι ηγέτες του πανεπιστημίου και η οικογένεια του AUCY είναι έτοιμη και πρόθυμη να τους ακούσει, να αναπτυχθεί και να ευδοκιμήσει με τη συμβολή τους.

Ο Υπουργός Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας, κ. Πρόδρομος Πρόδρομου, δήλωσε ότι η ίδρυση νέων πανεπιστημίων, όπως το Αμερικάνικο Πανεπιστήμιο Κύπρου, με υψηλές προσδοκίες στην παροχή ποιοτικής τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και δέσμευση για αριστεία είναι ένα σημαντικό βήμα προς την επίτευξη του στρατηγικού στόχου της κυβέρνησης, να καταστήσει τη χώρα μας περιφερειακό και διεθνές κέντρο τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και έρευνας: «Η συμβολή των ιδρυμάτων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στην επίτευξη του παραπάνω στόχου χαιρετίζεται και ενθαρρύνεται από το Υπουργείο Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας, το οποίο είναι έτοιμο να προσφέρει οποιαδήποτε υποστήριξη χρειάζεται».

Συγκεράζοντας, συνεχάρη όλους για τη μεγάλη προσπάθεια για την ίδρυση ενός νέου ιδιωτικού πανεπιστημίου και ευχήθηκε κάθε επιτυχία στον πολύ υποσχόμενο τομέα της Ανώτατης Εκπαίδευσης. «Η εκπαίδευση των νέων γενεών, ο εξοπλισμός τους με τις απαραίτητες γνώσεις και δεξιότητες ώστε να εκπληρώσουν τα όνειρά τους και επομένως να συνεισφέρουν στην κοινωνικοοικονομική ζωή αυτής της χώρας είναι ένα δύσκολο και σημαντικό έργο. Σας εύχομαι τα καλύτερα τώρα που αρχίζετε αυτή την προσπάθεια και είμαι πεπεισμένος ότι το Αμερικάνικο Πανεπιστήμιο Κύπρου θα υπηρετήσει τον τομέα της Ανώτατης Εκπαίδευσης με ζήλο και αφοσίωση στην ακαδημαϊκή ποιότητα και αριστεία».

Το αποκορύφωμα της τελετής ήταν η επίσημη ανακήρυξη του κ. Προδρόμου ως Επίτιμου μέλους του AUCY, από το Διοικητικό Συμβούλιο.

Δειτε Επισης

Σε τροχιά απογείωσης η γραμμή πλεύσης της κυπριακής ναυτιλίας... Παγκοσμίου φήμης ναυτιλιακό σύμπλεγμα η Κύπρος
Συνεργασία U Travel-Capacitor Partners: Ρεκόρ στις online πωλήσεις των ταξιδιωτικών πακέτων του Tomorrowland
7ο Cyprus HealthCare Conference: Η πορεία προς ισότιμο και καθολικό σύστημα υγείας
Η νέα επιστημονική επιτροπή του ΠΑΣΥΚΑΦ
Φαίδωνας Φαίδωνος: Πάνω από 600 οι φοιτητές ΤΕΠΑΚ στην Πάφο τη νέα χρονιά
Τομείς συνεργασίας συζήτησαν Βαφεάδης και Χατζημανώλη με DP World στο Ντουμπάι
Επιχειρηματικό φόρουμ Κύπρου-Εσθονίας: Προώθηση διμερών συνεργασιών
Οι εποπτικές προτεραιότητες της ΕΚΚ για το 2024-Επικέντρωση σε ΚΕΠΕΥ με διασυνοριακές δραστηριότητες
Εργασιακή ευημερία: Βασικός παράγοντας για τη βιώσιμη επιτυχία των οργανισμών
Ανανέωση διεθνούς διαπίστευσης EFMD για το Πρόγραμμα ΜΒΑ του Πανεπιστημίου Κύπρου