Χορηγία Κατηγορίας Υπηρεσίες

Απογειώνοντας το επιχειρηματικό περιβάλλον της Λεμεσού

Επιχειρηματικότητα, ένα όρος που δεν περιορίζεται στα σουβλατζίδικα, τις καφετέριες και τα κομμωτήρια. Δεν αποτελεί αποκλειστικό δικαίωμα των αποφοίτων management, των βιομηχάνων, των οικογενειακών επιχειρήσεων ή των τεχνολογικών startups. Δεν συνιστά ούτε «ομάδα», ούτε «ηγεσία», ούτε startup, ούτε «κοινωνική εταιρική ευθύνη», ούτε «δίκτυο».

Σύμφωνα με τον Peter Drucker, η επιχειρηματικότητα είναι μια συμπεριφορά. Και γιατί είναι συμπεριφορά; Επειδή απαιτεί παρατηρητικότητα και αίσθηση της αλλαγής, ανατροπή και αποδιοργάνωση. Επειδή απαιτεί παρεμβατικότητα και αντοχή στο ρίσκο και τις δυσκολίες. Επειδή μπορεί να το κάνει οποιοσδήποτε αρκεί να μάθει, να καταλάβει και να αποδεχθεί τους όρους και τις βασικές της έννοιες. Είτε είσαι εσωστρεφής είτε εξωστρεφής άνθρωπος μπορείς να την μάθεις και να την εξασκήσεις. Είτε έχεις κεφάλαιο να επενδύσεις είτε παλεύεις με τα κύματα για να ορθοποδήσεις. Είτε είσαι απόφοιτος πανεπιστημίου είτε απόφοιτος δημοτικού.

Η επιχειρηματικότητα είναι πράξη παρεμβατική. Δεν επαναλαμβάνει συνεχώς το ίδιο μοντέλο παραγωγής/εξυπηρέτησης αλλά ψάχνει πως θα εκμεταλλευθεί την παραμικρή αλλαγή ώστε να δημιουργήσει νέο σημείο επαφής με τον πελάτη ή νέα ωφέλεια ή νέους πελάτες ή μια νέα αγορά ή μια νέα διαδικασία εξυπηρέτησης. Ο επιχειρηματικός άνθρωπος όχι μόνο δεν φοβάται την αλλαγή αλλά την επιδιώκει. Την εκμεταλλεύεται και την μεταλλάσσει σε νέα προϊόντα, νέες υπηρεσίες, νέες μεθόδους και διαδικασίες παραγωγής, νέο marketing, νέους τρόπους διανομής.

Η επιχειρηματικότητα είναι συνώνυμη με το ρίσκο και την αβεβαιότητα και εξοικειωμένη με την αποτυχία. Όσο και να προσπαθούν πολλοί να το αρνηθούν ή να το μετασκευάσουν, αλλαγή, επιχειρηματικότητα και «σιγουριά» δεν πάνε μαζί.

Επιχειρηματικότητα Λεμεσού

Δεκαετία ορόσημο για την ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας και επιχειρηματικότητας στη Λεμεσό χαρακτηρίζεται η δεκαετία που διανύουμε, καθώς η πόλη της Λεμεσού τα τελευταία χρόνια γνώρισε μια πρωτοφανή ανάπτυξη, με το Limassol Business & Investment Summit να αποτελεί την πλατφόρμα για επαγγελματίες σε κάθε τομέα να εκθέσουν το όραμά τους και να υποβάλουν πρακτικές προτάσεις για το νέο μοντέλο ανάπτυξης της Λεμεσού.

Η Λεμεσός διαθέτει όλα τα ποιοτικά χαρακτηριστικά για να μετατραπεί στο επιχειρηματικό αστέρι της ανατολικής Μεσογείου, μια πόλη που θα προσελκύει ξένες επενδύσεις και να καθιερώνεται ως έδρα παγκόσμιων πολυεθνικών εταιρειών.

Ενώπιον του συνεδρίου οι Μιχάλης Χαραλάμπους (CFO της Remedica), Μάριος Κασάπης (Γενικός Διευθυντής της ΚΕΑΝ) και ο Χαράλαμπος Παναγιώτου (CEO της ΚΕΟ) θα παραθέσουν τις απόψεις τους για το πώς μπορεί να βελτιωθεί το επιχειρηματικό περιβάλλον και πώς μπορεί να ενισχυθεί η επιχειρηματικότητα στην περιοχή.

Το «Limassol Business & Investment Summit» διοργανώνει η  ΙΜΗ σε συνεργασία με το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Λεμεσού (ΕΒΕΛ) και θα πραγματοποιηθεί στις 2 Ιουλίου 2021 στο ξενοδοχείο Four Seasons στη Λεμεσό*.

Tο Συνέδριο θα διεξαχθεί στην αγγλική. Για περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα, κάντε κλικ εδώ

Το Συνέδριο απευθύνεται προς όλο τον επιχειρηματικό κόσμο της Λεμεσού. Ιδιοκτήτες, διευθύνοντες σύμβουλοι και άλλα ανώτερα διευθυντικά στελέχη από επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στη Λεμεσό -ανεξαρτήτως κλάδου και μεγέθους- θα παρευρεθούν για να συζητήσουν πρακτικές εισηγήσεις για ένα νέο επιχειρηματικό μοντέλο ανάπτυξης, με όραμα την μετατροπή της Λεμεσού σε μια πόλη παγκόσμιας φήμης και ικανής να προσελκύει διεθνείς επενδυτές και επιχειρήσεις, ικανοποιώντας τις επαγγελματικές τους φιλοδοξίες και προσφέροντάς τους υψηλής ποιότητας τρόπο ζωής. 

 

Για ηλεκτρονικές εγγραφές, κάντε κλικ εδώ.

Οργανωτής: IMH

Σε συνεργασία με: Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Λεμεσού

Κύριος Χορηγός: Safe Bulkers, Inc.

Χορηγοί (μέχρι στιγμής): CIIM - The Cyprus International Institute of Management, Constantinou Panayiotou & Co LLC – GCP Law, NetU Consultants Ltd, Remedica

Με τη στήριξη: Invest Cyprus

Χορηγοί Επικοινωνίας: περιοδικό GOLD, περιοδικό ΙNBusiness, ΡΕΠΟΡΤΕΡ

 

Για περισσότερες πληροφορίες, κόστος συμμετοχής και εγγραφές, επικοινωνήστε με την ΙΜΗ: Τηλ: 22505555│ email: events@imhbusiness.com

Iστοσελίδα: www.imhbusiness.com

 

* Το συνέδριο θα διεξαχθεί διά φυσικής παρουσίας, βάσει των υγειονομικών πρωτοκόλλων που θα ισχύουν τη δεδομένη χρονική περίοδο και σύμφωνα με την εξέλιξη του COVID-19. Μετά και την σχετική εγκύκλιο του Υπουργείου Υγείας, η συμμετοχή σε συνέδριο διά φυσικής παρουσίας προϋποθέτει την προσκόμιση SafePass: 1) Πιστοποιητικό εμβολιασμού, τουλάχιστον να έγινε η πρώτη δόση και να έχουν παρέλθει 3 εβδομάδες (κάρτα εμβολιασμού), ή 2) αποδεικτικό ότι το άτομο έχει νοσήσει με COVID-19 τους τελευταίους 6 μήνες (sms αποδέσμευσης ή ανάρρωσης που στάλθηκε από Υπουργείο Υγείας), ή 3) πιστοποιητικό αρνητικού τεστ, PCR ή rapid test, με ισχύ 72 ώρες πριν το συνέδριο. Παρακαλούμε όπως έχετε στην κατοχή σας σχετικό SafePass, σε περίπτωση που σας ζητηθεί, για έλεγχο.

Δειτε Επισης

Συνεργασία U Travel-Capacitor Partners: Ρεκόρ στις online πωλήσεις των ταξιδιωτικών πακέτων του Tomorrowland
Η νέα επιστημονική επιτροπή του ΠΑΣΥΚΑΦ
Φαίδωνας Φαίδωνος: Πάνω από 600 οι φοιτητές ΤΕΠΑΚ στην Πάφο τη νέα χρονιά
Τομείς συνεργασίας συζήτησαν Βαφεάδης και Χατζημανώλη με DP World στο Ντουμπάι
Επιχειρηματικό φόρουμ Κύπρου-Εσθονίας: Προώθηση διμερών συνεργασιών
Οι εποπτικές προτεραιότητες της ΕΚΚ για το 2024-Επικέντρωση σε ΚΕΠΕΥ με διασυνοριακές δραστηριότητες
Εργασιακή ευημερία: Βασικός παράγοντας για τη βιώσιμη επιτυχία των οργανισμών
Ανανέωση διεθνούς διαπίστευσης EFMD για το Πρόγραμμα ΜΒΑ του Πανεπιστημίου Κύπρου
Η Freedom24 Super Grand Χορηγός για τον πρώτο Ολυμπιονίκη της Κύπρου Παύλο Κοντίδη
Η Πετρολίνα σύμμαχος ζωής του Συνδέσμου «Ένα Όνειρο Μια Ευχή»