Χορηγία Κατηγορίας Υπηρεσίες

Α. Γιασεμίδης: Ραγδαία αναπτυσσόμενος τομέας τα επενδυτικά ταμεία

Στην ανοδική πορεία του τομέα των επενδυτικών ταμείων στην Κύπρο αναφέρθηκε ο Partner In charge of Fund Services της PwC Κύπρου και Πρόεδρος του CIFA Ανδρέας Γιασεμίδης, προσθέτοντας πως αναγνωρίζεται το γεγονός ότι η Κύπρος εξακολουθεί να είναι μια σχετικά νέα δικαιοδοσία για τη βιομηχανία των Ταμείων και πως οι προσπάθειες για την ενίσχυση του τομέα θα πρέπει να είναι συνεχείς.

Μιλώντας ενώπιον του συνεδρίου The Cyprus Professional Services, που πραγματοποιήθηκε στις 20 Μαΐου, ο κ. Γιασεμίδης τόνισε πως ο τομέας των επενδυτικών ταμείων αποτελεί τον ραγδαία αναπτυσσόμενο τομέα στην Κύπρο, με τον ρυθμό ανάπτυξής του να υπερισχύει του ρυθμού ανάπτυξης του Λουξεμβούργου, καθώς κατέγραψε αύξηση 10,3% και η αξία των επενδυτικών ταμείων υπό διαχείριση ανέρχεται στα €8,6 δις.

Ως κράτος μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ανέφερε ο κ. Γιασεμίδης, η Κύπρος επωφελείται από την εναρμόνιση των κανονισμών της Ε.Ε. για τις χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες και χρησιμεύει ως μια "γέφυρα" που προσφέρει ανταγωνιστική πρόσβαση στην Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και την Αφρική. Όχι μόνο λόγω της γεωγραφικής της θέσης, αλλά και λόγω της υψηλής ποιότητας των παρεχόμενων χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών, σε συνδυασμό με την ευελιξία και τη σαφήνεια των νόμων και των κανονισμών της.

Πρόσθεσε πως ο CIFA θέλει να διατηρήσει αυτή τη δυναμική και στόχος του είναι η προσέλκυση μεγάλων ονομάτων του τομέα, χαρακτηρίζοντας τον στόχο αυτό ως υλοποιήσιμο.

Δειτε Επισης

Σε τροχιά απογείωσης η γραμμή πλεύσης της κυπριακής ναυτιλίας... Παγκοσμίου φήμης ναυτιλιακό σύμπλεγμα η Κύπρος
Συνεργασία U Travel-Capacitor Partners: Ρεκόρ στις online πωλήσεις των ταξιδιωτικών πακέτων του Tomorrowland
7ο Cyprus HealthCare Conference: Η πορεία προς ισότιμο και καθολικό σύστημα υγείας
Η νέα επιστημονική επιτροπή του ΠΑΣΥΚΑΦ
Φαίδωνας Φαίδωνος: Πάνω από 600 οι φοιτητές ΤΕΠΑΚ στην Πάφο τη νέα χρονιά
Τομείς συνεργασίας συζήτησαν Βαφεάδης και Χατζημανώλη με DP World στο Ντουμπάι
Επιχειρηματικό φόρουμ Κύπρου-Εσθονίας: Προώθηση διμερών συνεργασιών
Οι εποπτικές προτεραιότητες της ΕΚΚ για το 2024-Επικέντρωση σε ΚΕΠΕΥ με διασυνοριακές δραστηριότητες
Εργασιακή ευημερία: Βασικός παράγοντας για τη βιώσιμη επιτυχία των οργανισμών
Ανανέωση διεθνούς διαπίστευσης EFMD για το Πρόγραμμα ΜΒΑ του Πανεπιστημίου Κύπρου