Γ. Καμπανέλλας: Η Κύπρος θα καταστεί ελκυστικός ict και startup hub

Θετικές είναι οι προοπτικές της κυπριακής Οικονομίας για τα επόμενα χρόνια, ενώ η πανδημία κατέδειξε πως η Κύπρος είναι κάτι περισσότερο από ένας τουριστικός προορισμός καθώς η μείωση του ΑΠΕ ήταν μικρότερη σε σχέση με τον μέσο όρο της ΕΕ, ενώ σύμφωνα με τις εκτιμήσεις για το 2021 - 2023  η ανάπτυξη αναμένεται να κυμανθεί μεταξύ 3,5 – 4% με τους διεθνείς οργανισμούς αξιολόγησης πιστοληπτικής ικανότητας να χαρακτηρίζουν ως σταθερές τις προοπτικές της Κύπρου.

Αυτό ανέφερε ο Γενικός Διευθυντής του Invest Cyprus Γιώργος Καμπανέλλας μιλώντας ενώπιον του συνεδρίου με τίτλο «Cyprus: An Ideal Business Location for ICT Companies», κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στην στρατηγικά γεωγραφική θέση της Κύπρου μεταξύ τριών ηπείρων, Ευρώπης – Αφρικής – Μέσης Ανατολή, η οποία προσφέρει εύκολη σε μεγάλες αγορές.

Ο κ. Καμπανέλλας σημείωσε το ιδανικό επενδυτικό κλίμα της Κύπρου και το γεγονός ότι αποτελεί ελκυστικός προορισμός για headquartering και την πραγματοποίηση επιχειρηματικών δραστηριοτήτων, προσφέροντας πρόσβαση σε ταλέντο, ελκυστικό φορολογικό σύστημα και σε υψηλό επίπεδο επαγγελματικών υπηρεσιών.

Ο κ. Καμπανέλλας αναφέρθηκε και στο υψηλό επίπεδο επαγγελματικών υπηρεσιών που διαθέτει η Κύπρος, την καλή ποιότητα ζωής, το χαμηλό κόστος διεξαγωγής του επιχειρείν, το χαμηλό κόστος ζωής που είναι χαμηλότερο σε σχέση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Αναλύοντας το οικονομικό προφίλ της Κύπρου, ο κ. Καμπανέλλας σημείωσε πως η Κύπρος διαθέτει ισχυρό τομέα επαγγελματικών υπηρεσιών, τουρισμό, ναυτιλίας, τεχνολογίας, φυσικό αέριο και ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. Πρόσθεσε πως η Κύπρος διαθέτει προοπτικές στον τομέα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Αναφερόμενος στα πλεονεκτήματα της Κύπρου, ο κ. Καμπανέλλας σημείωσε πως η χώρα μας αποτελεί ιδανικός προορισμός για πολυεθνικές εταιρείες που επιθυμούν να μεταφέρουν την έδρα τους και προσφέρει αρκετές λύσεις σε χρηματοοικονομικές υπηρεσίες μέσω της αδειοδότησης και πρόσβασης στην ευρωπαϊκή αγορά. 

Χαρακτηριστικό παράδειγμα, πρόσθεσε, αποτελεί ο τομέας της πλοιοδιαχείρισης, που αποτελεί και το success story της Κύπρου, τομές ο οποίος κατέγραψε μεγάλη ανάπτυξη τα τελευταία χρόνια με πέραν των 250 εταιρειών να δραστηριοποιούνται στην χώρα μας.

Την ίδια ώρα, ο κ. Καμπανέλλας ανέφερε πως ο τομέας της τεχνολογίας αποτελεί ένα τομέα με μεγάλες προοπτικές στην Κύπρο, υπογραμμίζοντας πως μεγάλες εταιρίες τεχνολογίες μετέφεραν την έδρα τους στην Κύπρο όπως Wargaming, 3CX, ETORO και ASBIS.

Δειτε Επισης

Και εγένετω Σύνδεσμος Κανονιστικής Συμμόρφωσης Κύπρου(CCA)-Ποια η αποστολή του
Σημαντικές πρωτοβουλίες ΕΚΚ για ενίσχυση του χρηματοοικονομικού αλφαβητισμού των νέων
Century Travel Group και Goget Retail Microfinance σε μια συνεργασία προς όφελος του Κύπριου ταξιδιώτη
Διοικητικό πρόστιμο συνολικού ύψους €360,000 στην ΚΕΠΕΥ MCA Intelifunds από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς
Ενισχύει τη συνεργασία του με το Υφυπουργείο Κοινωνικής Πρόνοιας το ΚΕΒΕ
Επιτυχής επαναπιστοποίηση Διεθνών Προτύπων της Kition Ocean Port
Το «Ποδηλατώ για ένα ευρώ με τη Μαρίνα Θεοδώρου 2024» συμπλήρωσε 600 χλμ προσφοράς
Ξεπέρασε κάθε προσδοκία ο ΟΠΑΠ Μαραθώνιος Λεμεσού με χρυσό χορηγό τα Holland & Barrett
25 χρόνια για το Ογκολογικό Κέντρο Τράπεζας Κύπρου-Τι έλεγε κατά τα εγκαίνια ο Μιχαλάκης Α. Τριανταφυλλίδης
H γαλλική AXERIA εισέρχεται στην κυπριακή ασφαλιστική αγορά