Χορηγία Κατηγορίας Υπηρεσίες

Π. Οικονομίδης: Οι ανθρώπινοι δεσμοί χτίζουν το brand

Κουλτούρα, αξία και οι ανθρώπινοι δεσμοί, όπως και ο ορισμός του Αριστοτέλη ήθος είναι ο ορισμός του brand σύμφωνα με τον brand strategist, Peter Economides μιλώντας ενώπιον του συνεδρίου «Αναπτύσσοντας τις Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις».

Υπογράμμισε πως όλες οι μεγάλες επιχειρήσεις σήμερα που έχουν εγκαθιδρύσει το brand τους στην συνείδηση του καταναλωτή με προϊόντα, ξεκίνησαν σαν startups, κάνοντας λόγο για Apple, Coca-Cola, Nike και Starbucks.

Μια startup είναι μια ιδέα που έρχεται να δώσει λύσεις σε προβλήματα ή καταστάσεις που κανείς δεν γνώριζε ότι υπήρχαν.

Ο κ. Οικονομίδης αναφέρθηκε στην προσωπική του εμπειρία όταν συνεργάστηκε από κοινού το 1997 με τον Στιβ Τζόμπς για να σώσουν την Apple από την πτώχευση. Η καμπάνια με τίτλο  «Apple: Τhink Big»  έγινε συνώνυμη ενός παγκόσμιου τρόπου σκέψης. Καμπάνια με πρωταγωνιστές στο  θρυλικό πλέον διαφημιστικό σποτ από τον Αϊνστάιν, τη Μαρία Κάλλας, τον Γκάντι, τον Τζον Λένον και τον Τσάρλι Τσάπλιν.

Η σωστή εκτέλεση στρατηγικής του Branding, που δεν είναι άλλη από την διαδικασία διαχείρισης του brand, επηρεάζει όλες τις πτυχές της επιχείρησης και είναι άμεσα συνδεδεμένη με τις ανάγκες των καταναλωτών, τα συναισθήματα τους καθώς και το περιβάλλον του ανταγωνισμού που υπάρχει.

Ο βασικός στόχος, είναι το θεμελιώδες σημείο εκκίνησης για οποιαδήποτε στρατηγική branding. Τα γνωστά Brands δεν έχουν κατασκευαστεί εν μία νυκτί, έτσι η στρατηγική δεν θα πρέπει να επικεντρώνεται σε βραχυπρόθεσμες τακτικές, αλλά μάλλον σε μακροπρόθεσμους στόχους και στην αειφόρο ανάπτυξη.

Για αρκετές μικρομεσαίες επιχειρήσεις, η έκφραση branding strategy προκαλεί πανικό. Ωστόσο, τα πράγματα είναι απλά καθώς το branding δεν είναι τίποτα άλλο από την ιστορική διαδρομή και τα στοιχεία που διαμορφώνουν το DNA της κάθε επιχείρησης, τον σκοπό της, την πορεία της για τα επόμενα χρόνια, την θέση της στην αγορά, την προσωπικότητα, τις αρχές, αξίες, χαρακτηριστικά, στόχους και κουλτούρα, καθώς και την στρατηγική για το πώς όλα αυτά θα επιτευχθούν.

Οργανωτής: IMH

Partners: Epic, Ελληνική Τράπεζα, Πανεπιστήμιο Central Lancashire Cyprus (UCLan Cyprus)

Χορηγοί επικοινωνίας: Περιοδικό IN Business, Περιοδικό GOLD, Πόρταλ REPORTER

Δειτε Επισης

Συνεργασία U Travel-Capacitor Partners: Ρεκόρ στις online πωλήσεις των ταξιδιωτικών πακέτων του Tomorrowland
7ο Cyprus HealthCare Conference: Η πορεία προς ισότιμο και καθολικό σύστημα υγείας
Η νέα επιστημονική επιτροπή του ΠΑΣΥΚΑΦ
Φαίδωνας Φαίδωνος: Πάνω από 600 οι φοιτητές ΤΕΠΑΚ στην Πάφο τη νέα χρονιά
Τομείς συνεργασίας συζήτησαν Βαφεάδης και Χατζημανώλη με DP World στο Ντουμπάι
Επιχειρηματικό φόρουμ Κύπρου-Εσθονίας: Προώθηση διμερών συνεργασιών
Οι εποπτικές προτεραιότητες της ΕΚΚ για το 2024-Επικέντρωση σε ΚΕΠΕΥ με διασυνοριακές δραστηριότητες
Εργασιακή ευημερία: Βασικός παράγοντας για τη βιώσιμη επιτυχία των οργανισμών
Ανανέωση διεθνούς διαπίστευσης EFMD για το Πρόγραμμα ΜΒΑ του Πανεπιστημίου Κύπρου
Η Freedom24 Super Grand Χορηγός για τον πρώτο Ολυμπιονίκη της Κύπρου Παύλο Κοντίδη