SupportCy: Η κοινωνική καινοτομία της Τράπεζας Κύπρου

Ο θεσμός των βραβείων καινοτομίας της ΟΕΒ αποτελεί την ανώτατη διάκριση στην Κύπρο για τις πιο καινοτόμες πρακτικές που έλαβαν μέρος στο κυπριακό επιχειρηματικό σκηνικό. Το βραβείο καινοτομίας της ΟΕΒ για το 2020 στην κατηγορία «Κοινωνική Καινοτομία», απονεμήθηκε στην Τράπεζα Κύπρου Δημόσια Εταιρεία Λτδ, για τη πρωτοβουλία της στη δημιουργία του Δικτύου Υποστήριξης SupportCY.

Η καινοτόμος πρωτοβουλία SupportCY ξεκίνησε τον Μάρτη του 2020 από την Τράπεζα Κύπρου, σε συνεργασία με τον Οργανισμό Reaction με στόχο την άμεση κάλυψη αναγκών και υποστήριξη κρατικών θεσμών σε καιρούς πανδημίας κόντρα στις δυσάρεστες συνέπειες του COVID-19. Μια πρωτόγνωρη συνέργεια δημιουργήθηκε και αναπτύχθηκε με επιχειρήσεις, ΜΚΟ, και οργανωμένα σύνολα για την αποτελεσματική στήριξη του κρατικού μηχανισμού τη συγκεκριμένη περίοδο, σε θέματα υγείας, κοινωνικής μέριμνας και εκπαίδευσης. Σήμερα, ένα χρόνο μετά, τα μέλη του δικτύου ανέρχονται στα 119 και η κοινωνική προσφορά συνεχίζεται, με επίκεντρο τον άνθρωπο.

Για το δίκτυο SupportCy και τη σημαντικότητα της βράβευσης, μίλησε στο InBusinessNews, η Έλλη Ιωαννίδου, Διευθύντρια εταιρικής υπευθυνότητας της Τράπεζας Κύπρου.

Τι χαρακτηρίζει την καινοτομία για την οποία βραβευθήκατε στα 14α βραβεία της ΟΕΒ;
Το Δίκτυο SupportCY είναι ένας μοναδικός συνεταιρισμός επιχειρήσεων και οργανώσεων ο οποίος σε συνεχή βάση, έχει ως στόχο να καλύψει ανάγκες της κοινωνίας μας. Δημιουργήθηκε από την Τράπεζα Κύπρου πριν από ένα χρόνο, με την έναρξη της πανδημίας, για να στηρίξει τον κρατικό μηχανισμό, στη πρωτόγνωρη μάχη ενάντια στον COVID-19. Εντοπίζοντας μικρές ή μεγάλες ανάγκες, επικοινωνούσαμε με επιχειρήσεις και οργανώσεις, με στόχο να προσφερθούν προϊόντα και υπηρεσίες, άμεσα και γρήγορα. Η ανταπόκριση ήταν συγκινητική και η ένταξη νέων μελών αυξανόταν καθημερινά. Σήμερα, ένα χρόνο μετά, τα μέλη είναι 119 και η κοινή προσφορά και στήριξη συνεχίζεται με επίκεντρο τον συνάνθρωπό μας.

Τι αποκόμισε η Τράπεζα Κύπρου και το δίκτυο Υποστήριξης SupportCY μέσω της συγκεκριμένης διάκρισης;
Η διάκριση του SupportCY από την ΟΕΒ ως Κοινωνική Καινοτομία, επιβεβαίωσε την αξία αλλά και την τεράστια σημασία που αποκτούν οι συνεργασίες μεταξύ επιχειρήσεων, μη κερδοσκοπικών οργανώσεων και κρατικών υπηρεσιών. Μέσω του SupportCY αποδεικνύεται ότι έχει γίνει ένα τεράστιο βήμα πέραν της γνωστής Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης που αναδεικνύει κάθε επιχείρηση, σε ένα νέο μοντέλο Υπευθυνότητας δημιουργώντας κοινωνικοοικονομικό κεφάλαιο. Η διάκριση αυτή δεν ανήκει μόνο στην Τράπεζα Κύπρου, που δημιούργησε το Δίκτυο, αλλά και σε κάθε μέλος του SupportCY χωριστά για την συμμετοχή του και την προσφορά του.

Πόσο σημαντικοί είναι, κατά τη γνώμη σας, τέτοιοι θεσμοί, όπως τα βραβεία καινοτομίας της ΟΕΒ, στην κυπριακή επιχειρηματικότητα;
Αναμφισβήτητα, τέτοιοι θεσμοί είναι απαραίτητοι αφού δίνουν ώθηση, αναγνώριση και δυναμική στην επιχειρηματικότητα και στη δημιουργικότητα στην χώρα μας. Δίνεται η ευκαιρία σε επιχειρήσεις κάθε τομέα, αλλά και κάθε μεγέθους, να αναδείξουν το έργο τους, και να αναγνωριστούν και να επιβραβευτούν οι προσπάθειες και οι κόποι τους. Εκ μέρους της Τράπεζας Κύπρου, θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά την ΟΕΒ για την βράβευση, και να επιβεβαιώσω ότι το SupportCY θα συνεχίσει να προσφέρει και να στηρίζει την Κυπριακή κοινωνία.

 

 

Αιτήσεις συμμετοχής για τα 15α βραβεία: www.innovationaward.oeb.org.cy 

Τελική προθεσμία υποβολής υποψηφιοτήτων: 11 Ιουνίου 2021

Δειτε Επισης

Καρδιοχειρουργοί του Mediterranean Hospital παρακολούθησαν διάλεξη του διακεκριμένου καθηγητή Claus Preusse
Άνευ ανθυποψηφίου συνεχίζει στη θέση του γενικού γραμματέα της ΠΑΣΥΔΥ ο Στρατής Ματθαίου
Η Golden Gallery by Kapatays δίπλα στα Μωρά Θαύματα
Εκδήλωση Ασφάλειας και Υγείας 2024: «Δεν υπάρχει άλλος χρόνος-Εξασφαλίζουμε υγιή και ασφαλή εργασία τώρα»
Η New Deal και η Rakuten Viber λανσάρουν επίσημη συνεργασία για την αγορά της Κύπρου
Η 1η ΕΜΟΔΕ του Πυροσβεστικού Σώματος Ελλάδος εκπαιδεύει Εθελοντές του SupportCY
Μαρία Δημητρίου: Η δύναμη της τηλεόρασης
Πώς η τεχνολογία μεταμορφώνει τον ιατρικό τομέα
Coca-Cola HBC Κύπρου: Στηρίζει με πράξεις αγάπης και φροντίδας, τη δράση «Πακέτα Αγάπης» του Κυπριακού Ερυθρού Σταυρού
CyEmployers: Διασύνδεση δεξιοτήτων που αποκτούνται από την Ανώτερη Εκπαίδευση με τις ανάγκες της αγοράς εργασίας