Αιμοδότης των ΜμΕ η Ελληνική Τράπεζα

Η ανάπτυξη της κυπριακής οικονομίας βασίζεται στην αποτελεσματική και βιώσιμη λειτουργία των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων (ΜμΕ) οι οποίες αποτελούν το βασικό επιχειρηματικό μοντέλο και τον ακρογωνιαίο λίθο ανάπτυξης. Ειδικότερα, συνιστούν το βασικό μοχλό οικονομικής ανάπτυξης, παραγωγής, προόδου των καινοτομιών, καταπολέμησης της ανεργίας και ενδυνάμωσης της κοινωνικής συνοχής.

Προκειμένου να είναι σε θέση να επιτελέσουν τις πολύπλευρες αυτές λειτουργίες χρειάζονται κεφάλαια, τα οποία αντλούν από εσωτερικές και εξωτερικές πηγές. Σε αυτό το πλαίσιο η πρόσβαση των ΜμΕ στις ποικίλες πηγές χρηματοδότησης καθίσταται επιτακτική αναγκαιότητα ώστε να κατορθώσουν να επιβιώσουν.

Η χρηματοδότηση των ΜμΕ αποτελεί την πιο κρίσιμη διαδικασία για τη λειτουργία και την ανάπτυξή τους. Η πλειονότητα των ΜμΕ καταφεύγει στον τραπεζικό δανεισμό και ιδιαίτερα στις παραδοσιακές του μορφές, προκειμένου να ικανοποιήσουν τις ανάγκες τους κυρίως για κεφάλαια κίνησης αλλά και για επενδύσεις σε ακίνητα και κεφαλαιουχικό εξοπλισμό. Τα τελευταία χρόνια έχουν αναπτυχθεί ιδιαίτερα και νέες μορφές τραπεζικών χρηματοδοτήσεων, όπως η πρακτορεία επιχειρηματικών απαιτήσεων και η χρηματοδοτική μίσθωση.

Η πρόσβαση και χρηματοδότηση από τον τραπεζικό τομέα υπακούει σε συγκεκριμένα αντικειμενικά κριτήρια με σκοπό την επιλογή των πιο ασφαλών και επικερδών επιχειρηματικών σχεδίων. Οι ιδιομορφίες που παρουσιάζουν οι ΜμΕ, σε πολλές περιπτώσεις, καθορίζουν και την πιστοληπτική τους ικανότητα.

Εξασφάλιση χρηματοδότησης

Οι καλές μακροχρόνιες σχέσεις βασίζονται στο αμοιβαίο όφελος. Ποιος είναι ο ρόλος της τράπεζας στην επιχείρησή σας και τι αναμένει η τράπεζα από εσάς; Είναι κατάλληλες οι συνθήκες σήμερα για χρηματοδότηση μικρών και μικρομεσαίων επιχειρήσεων; Ποιο ύψος χρηματοδότησης μπορεί να προσφέρει μια τράπεζα και με ποιους όρους; Ο Ανδρέας Παπαδόπουλος, Διευθυντής Κέντρου Επιχειρήσεων της Ελληνικής Τράπεζας θα μιλήσει για τις διαδικασίες και προϋποθέσεις χρηματοδότησης μικρομεσαίων επιχειρήσεων, ενώπιον του Συνεδρίου με τίτλο «Αναπτύσσοντας τις Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις στην Κύπρο».

Ο Αντρέας ξεκίνησε την καριέρα του ως χημικός μηχανικός στην Unilever στις Ηνωμένες Πολιτείες και στη συνέχεια μετέβηκε στη Γερμανία ως υπεύθυνος προϊόντων. Μετά από περίπου μια δεκαετία στη βιομηχανία τροφίμων και με ένα επιπρόσθετο πτυχίο στη Διεύθυνση Επιχειρήσεων με ειδίκευση στα Οικονομικά, στράφηκε προς στον τραπεζικό τομέα στην Κύπρο. Κατά την οικονομική κρίση ο Αντρέας ηγήθηκε της μονάδας Στρατηγικής της Ελληνικής Τράπεζας, ενώ από το 2016 ηγείται των προσπαθειών της τράπεζας στην ανάπτυξη εργασιών με επικέντρωση στις μικρο-μεσαίες επιχειρήσεις. Με πτυχία από το Πανεπιστήμιο του Cambridge και από το Wharton Business School, ο Αντρέας συνδυάζει αναλυτικές δεξιότητες με επιχειρηματικό πνεύμα και στρατηγική σκέψη. Στον ελεύθερο του χρόνο ο Αντρέας ασχολείται με την εκπαίδευση επιχειρηματικότητας στους νέους (Junior Achievement) και τη φωτογραφία.

Η Ελληνική Τράπεζα είναι ένας από τους κορυφαίους χρηματοπιστωτικούς οργανισμούς στην Κύπρο, παρέχοντας ένα πλήρες φάσμα τραπεζικών προϊόντων και υπηρεσιών σε Επιχειρήσεις και Χρηματοπιστωτικά Ιδρύματα. Με ισχυρή κεφαλαιακή επάρκεια, αυξημένη ρευστότητα και μειωμένο κίνδυνο στον ισολογισμό της βρίσκεται στην πρώτη γραμμή για τη χρηματοδότηση της ανάπτυξης και τη μετεξέλιξη των σημαντικότερων βιομηχανιών της χώρας. Είναι ένα ισχυρός και αξιόπιστος συνεργάτης για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις της χώρας με την επιτυχία της να βασίζεται στην πελατοκεντρική προσέγγιση, στο ευρύ φάσμα ανταγωνιστικών προϊόντων και υπηρεσιών που προσφέρει και στη χρήση προηγμένης τεχνολογίας και συστημάτων ελέγχου.

Το συνέδριο απευθύνεται προς:

Όλα τα διευθυντικά στελέχη των μικρών και μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

 

Η συμμετοχή στο συνέδριο είναι δωρεάν, απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής.

Για περισσότερες πληροφορίες, κάντε κλικ εδώ

Για εγγραφή, κάντε κλικ εδώ

 

Οργανωτής: IMH

Partners: Epic, Ελληνική Τράπεζα, Πανεπιστήμιο Central Lancashire Cyprus (UCLan Cyprus)

Χορηγοί επικοινωνίας: Περιοδικό IN Business, Περιοδικό GOLD, Πόρταλ REPORTER

Για περισσότερες πληροφορίες, επικοινωνήστε με την ΙΜΗ, τηλ.: +357 22505555, φαξ: 22679820, ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: events@imhbusiness.com, ιστοσελίδα: www.imhbusiness.com

Δειτε Επισης

16α ΙΝ Business Awards: Ανακοινώνονται την ερχόμενη εβδομάδα οι βραβευθέντες
Στην ΟΕΒ ο Σύνδεσμος Συλλογικότητας Θεατρικών Δημιουργών-Το πρώτο Διοικητικό Συμβούλιο
Στις 16 Μαΐου η ετήσια εκδήλωση «Cisco Experience»
Oι content creators αλλάζουν την όψη της οικονομίας
Με διαδρομές ενθουσιασμού, επιτυχίας και επιδόσεων ο απολογισμός για τον ΟΠΑΠ Μαραθώνιο Λεμεσού
ΓεΣΥ: Πώς διατηρείται και ενισχύεται η ποιοτική εξυπηρέτηση ασθενών;
Πρόσβαση στο ψηφιακό κράτος για όσους δυσκολεύονται ζητά η Επιτροπή Θεσμών
Columbia Technology και Sita δημιουργούν την SmartSea-Θα παρέχει λύσεις ναυτιλιακής τεχνολογίας
Altius Insurance: Στηρίζει τη σύνοδο του πρώτου επιστημονικού συνεδρίου νοσηλευτικής και μαιευτικής
Πλοήγηση στη νέα κανονικότητα: Το μέλλον των επαγγελματικών υπηρεσιών για ιδιώτες