Επανακαθορισμός επιχειρηματικών μοντέλων στη βάση ESG

Η βιώσιμη ανάπτυξη αποτελεί παγκόσμια προτεραιότητα που κινητοποιεί τις κυβερνήσεις, την κοινωνία των πολιτών και τις επιχειρήσεις προς την υιοθέτηση νέων πρακτικών. Με τη θέσπιση των Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης (ΣΒΑ) των Ηνωμένων Εθνών έχει διαμορφωθεί μια νέα αντίληψη σχετικά με το ρόλο των εταιρειών. Όλο και περισσότερες επιχειρήσεις προβαίνουν στη μέτρηση, τη δημοσιοποίηση και τη διαχείριση των κινδύνων και των ευκαιριών που αφορούν τη βιώσιμη ανάπτυξη.

Ο όρος «ESG» (Environmental, Social and Governance) αναφέρεται σε θέματα περιβάλλοντος, κοινωνίας και εταιρικής διακυβέρνησης που μπορούν να επηρεάσουν την ικανότητα μιας εταιρείας να παράγει αξία μακροπρόθεσμα. Μέσω δεικτών που καταγράφουν επιδόσεις σε θέματα περιβάλλοντος, κοινωνίας και εταιρικής διακυβέρνησης (δείκτες ESG) αποτυπώνεται η ικανότητα των εταιρειών να δημιουργούν αξία και να διαμορφώνουν αποτελεσματικές στρατηγικές με μακροπρόθεσμο ορίζοντα.

Οι επενδυτές χρησιμοποιούν τις πληροφορίες ESG προκειμένου να καθορίσουν πόσο ανθεκτική και έτοιμη είναι μια εταιρεία να διαχειρίζεται τις αλλαγές στο περιβάλλον που δραστηριοποιείται. Οι εταιρείες πρέπει να εντοπίζουν, να ιεραρχούν και να δημοσιοποιούν τα θέματα ESG που είναι περισσότερο ουσιαστικά για τη λειτουργία τους, καθώς και να εξηγούν τον τρόπο με τον οποίο τα θέματα αυτά επηρεάζουν την εταιρική τους επίδοση και την ικανότητά τους να εφαρμόζουν τη στρατηγική τους.

Το μέλλον του επιχειρείν εξαρτάται από το ESG

Η Ατζέντα 2030 των Ηνωμένων Εθνών και η Συμφωνία των Παρισίων δημιούργησαν σε πολιτικό επίπεδο ένα κανονιστικό πλαίσιο που ρυθμίζει προβλήματα που χρήζουν άμεσης λύσης, όπως εκείνο της κλιματικής αλλαγής, των τεράστιων κοινωνικών ανισοτήτων και της «ανεύθυνης» επιχειρηματικότητας. Η λειτουργία της οικονομίας απέκτησε ίση βαρύτητα με την προστασία του περιβάλλοντος και την προαγωγή της κοινωνίας, επαναφέροντας στο προσκήνιο τα  περιβαλλοντικά, κοινωνικά και κριτήρια εταιρικής διακυβέρνησης (ESG) και επαναπροσδιορίζοντας έννοιες, όπως είναι η «απόδοση», η «αξία» και η «ανάπτυξη».

Ο Αντώνης Παρτζίλης, Board Member της KPMG Κύπρου - Governance, Risk & Compliance Services, θα μιλήσει ενώπιον του 13ου Συνεδρίου Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, για το γεγονός ότι τα κριτήρια ESG δεν είναι trend που θα παρέλθει, καθώς επίσης και για την επιτακτική ανάγκη όπως οι επιχειρήσεις επανεφεύρουν και να επαναπροσδιορίσουν ολόκληρο το μοντέλο λειτουργίας τους, ενσωματώνοντας τα ESGs στον πυρήνα τους και επιδιώκοντας την ανάπτυξη.

Who is Who

Επίκεντρο των δραστηριοτήτων του κ. Παρτζίλη είναι η παροχή βοήθειας στους πελάτες ως προς την βελτίωση της διακυβέρνησης και των λειτουργιών τους κυρίως μέσω της δημιουργίας κατάλληλων στρατηγικών, της αναδιάρθρωσης διαδικασιών, της αξιοποίησης της τεχνολογίας και μέσω της σωστής και αποτελεσματικής διαχείρισης κινδύνων. Ο Αντώνης ηγείται των υπηρεσιών Κλιματικής Αλλαγής & Αειφορίας, παρέχοντας μια σειρά από σχετικές υπηρεσίες σε τομείς όπως τα ESGs, Reports Εταιρικής Ευθύνης, διασφάλιση βιωσιμότητας, αξιολογήσεις σημαντικότητας και πολλά άλλα. Επιπλέον, ηγείται της τοπικής ομάδας επιπτώσεων της KPMG, προσφέροντας λύσεις που βοηθούν τους πελάτες να ενισχύσουν, να επιταχύνουν και να οικοδομήσουν ένα βιώσιμο μέλλον που οδηγεί την ανάπτυξη και την κερδοφορία.

Στο 13ο Συνέδριο Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, το οποίο παρουσιάζει η ΙΜΗ σε συνεργασία με το CSR Cyprus την Πέμπτη, 27 Μαΐου 2021, στο ξενοδοχείο Hilton Nicosia (πρώην Hilton Park), θα συζητηθούν θέματα, όπως η διαφάνεια στις επιχειρήσεις, η ίση μεταχείριση και οι ίσες απολαβές μεταξύ ανδρών και γυναικών, οι βιώσιμες επενδύσεις και η σημασία της υιοθέτησης περιβαλλοντικών στρατηγικών για τη βιώσιμη ανάπτυξη.

Για περισσότερες Πληροφορίες σχετικά με το θεματολόγιο του Συνεδρίου, κάντε κλικ εδώ.

Στο πλαίσιο του Συνεδρίου, θα πραγματοποιηθεί η απονομή των «Κυπριακών Βραβείων Καλών Πρακτικών Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης (ΕΚΕ) και Βιωσιμότητας».

Η είσοδος είναι ελεύθερη, ενώ απαραίτητη είναι η δήλωση συμμετοχής. Για εγγραφή, κάντε κλικ εδώ.

 

Πληροφορίες

Partnership Sponsor: SupportCY της Τράπεζας Κύπρου

ΧορηγοίΥπεραγορές ΑΛΦΑΜΕΓΑ, Evagoras and Kathleen Lanitis Foundation, Οργανισμός IMR / University of Nicosia ™, KPMG in Cyprus, PariMatch Foundation

Οργανωτής: ΙΜΗ

Σε συνεργασία με: CSR Cyprus

Χορηγοί Επικοινωνίας: ALPHA Κύπρου, Mesimvria, περιοδικό GOLD, περιοδικό IN Business, REPORTER

 

Για περισσότερες πληροφορίες και εγγραφές, επικοινωνήστε με την IMH:

Τηλέφωνο: 22505555 │ Φαξ: 22679820

Ηλεκτρονικό Ταχυδρομείο: events@imhbusiness.com

Ιστοσελίδα: www.imhbusiness.com

 

Δειτε Επισης

Σύντομα ο σχεδιασμός για Σχολή Θαλάσσιων Επιστημών ΤΕΠΑΚ στη Λάρνακα
«sCYence Fair 2024»: Με εκατοντάδες χαμόγελα πλημμύρισε η μεγαλύτερη γιορτή της επιστήμης
Οι νικητές των «Stelios Bi - Communal Awards for Business Co-operation 2024»
TELETHON και Κεραυνός Στροβόλου ενώνουν δυνάμεις
16α ΙΝ Business Awards: Ανακοινώνονται την ερχόμενη εβδομάδα οι βραβευθέντες
Στην ΟΕΒ ο Σύνδεσμος Συλλογικότητας Θεατρικών Δημιουργών-Το πρώτο Διοικητικό Συμβούλιο
Στις 16 Μαΐου η ετήσια εκδήλωση «Cisco Experience»
Oι content creators αλλάζουν την όψη της οικονομίας
Με διαδρομές ενθουσιασμού, επιτυχίας και επιδόσεων ο απολογισμός για τον ΟΠΑΠ Μαραθώνιο Λεμεσού
ΓεΣΥ: Πώς διατηρείται και ενισχύεται η ποιοτική εξυπηρέτηση ασθενών;