Mesimvria Enterprises: «Όσκαρ» στην τηλεόραση

Με εξειδίκευση στον χώρο της συνδρομητικής τηλεοπτικής βιομηχανίας και της ελεύθερης τηλεόρασης, η Mesimvria Enterprises ξεχωρίζει στον ανταγωνισμό, έχοντας καταφέρει, ανάμεσα σε άλλα, να αποκτήσει τα αποκλειστικά δικαιώματα μετάδοσης του θεσμού των Oscars®.

Για την εταιρεία, τις συνεργασίες της ανά τον κόσμο και τον τομέα στον οποίο δραστηριοποιείται μίλησε στο τεύχος Μαΐου του περιοδικού In Business ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλός της, Γιώργος Ξιναρής.

Πείτε μας λίγα λόγια για τις εργασίες της εταιρείας σας.

Η MESIMVRIA ιδρύθηκε τον Απρίλιο του 2014 και είναι μια σχετικά μικρή εταιρεία με κύρια δραστηριότητα την παροχή υπηρεσιών στην τηλεοπτική αγορά. Το εύρος των υπηρεσιών μας καλύπτει τις ανάγκες τηλεοπτικών οργανισμών στην Κύπρο αλλά και στο εξωτερικό, με κύριους άξονες την πώληση τηλεοπτικών δικαιωμάτων, τη μελέτη για τον σχεδιασμό και τη δημιουργία συνδρομητικών κυρίως καναλιών, καθώς και τη διαχείριση του εμπορικού χρόνου καναλιών.

Διαβάστε ακόμη: 

Στο νέο τεύχος του GOLD: The Limassol Issue

Π. Θεοφανίδης: Θέλουμε ο κόσμος να μάθει να φροντίζει τα μάτια του

Όλα τα brands της SAYWEAR στο Metropolis Mall

Ποια είναι τα κανάλια με τα οποία συνεργάζεται η Mesimvria

Η εταιρεία μας καλύπτει τον χώρο της συνδρομητικής, αλλά και της ελεύθερης τηλεόρασης και συνεργάζεται με κανάλια, όπως το Greek Cinema, το MoviesBest HD, το Omega, τον Alpha Κύπρου, τον ΑΝΤ1 και το ΡΙΚ, αλλά και με πλατφόρμες όπως την Cablenet, τη Cyta και τη FOX International Channels.

Διακρίσεις στον διεθνή χώρο

Ποιες συμφωνίες και με ποιους έχει συνάψει η εταιρεία σας για εξασφάλιση δικαιωμάτων προβολής ταινιών, ντοκιμαντέρ και άλλου τηλεοπτικού υλικού;

Η σύναψη συμφωνιών με εταιρείες διανομής και παραγωγής τηλεοπτικών δικαιωμάτων αποτελεί τον ακρογωνιαίο λίθο της λειτουργίας της εταιρείας μας αλλά και την απόδειξη της εμπιστοσύνης που απολαμβάνουμε στον διεθνή χώρο. Έχουμε συνεργασίες με όλες τις μεγάλες εταιρείες διανομής ανά τον κόσμο, περιλαμβανομένων και των αμερικανικών Studios. Ως αναγνώριση αυτής της εμπιστοσύνης, ήλθε το 2019 η επιλογή μου από την Ακαδημία Τηλεόρασης και Τεχνών ως μέλους της, καθώς και η μετέπειτα ανάληψη από τη MESIMVRIA της διοργάνωσης δύο ημιτελικών Βραβείων EMMY - ένα γεγονός που τιμά τη χώρα μας, την εταιρεία μας και εμένα προσωπικά.

Ποιοι είναι οι συνεργάτες σας στην Κύπρο;

Έχουμε τη χαρά και την τιμή να συνεργαζόμαστε όχι μόνο με τηλεοπτικούς οργανισμούς αλλά και με πλειάδα συνεργατών που δραστηριοποιούνται σε όλο το φάσμα του επιχειρηματικού χώρου και αυτό είναι πολύ σημαντικό. Το πιο σημαντικό, βέβαια, είναι το γεγονός ότι έχουμε αμφίδρομες σχέσεις με τους συνεργάτες μας και, προσωπικά, επενδύω πολύ στις διαπροσωπικές σχέσεις. Η τεχνολογία και οι δυνατότητες που προσφέρει είναι απαραίτητο στοιχείο αλλά σε ένα πολύ μεγάλο βαθμό είναι απρόσωπη και τίποτα, κατά τη γνώμη μου, δεν υποκαθιστά τις διαπροσωπικές σχέσεις, τις οποίες φυλάττουμε σαν κόρη οφθαλμού.

Ανελέητος ο ανταγωνισμός

Υπάρχει ανταγωνισμός στον χώρο της συνδρομητικής τηλεοπτικής βιομηχανίας στην Κύπρο; Αν ναι, πόσο οξύς είναι και γιατί;

Οπωσδήποτε, και θα προσπαθήσω σύντομα να εξηγήσω. Στην Κύπρο αντιμετωπίζουμε τρεις βασικές κατηγορίες: 1) Τις παράνομες συσκευές που διαθέτουν κανάλια σε σχετικά χαμηλή τιμή, αλλά με πολλά προβλήματα στις συνδέσεις τους, 2) τους παράνομους προμηθευτές τηλεοπτικών προγραμμάτων τους οποίους δεν αντιμετωπίζει καθόλου το κράτος και 3) την πρόσβαση στα κανάλια και στις πλατφόρμες του εξωτερικού. Λαμβάνοντας υπόψη τα πιο πάνω, κάποιος μπορεί να διερωτηθεί κατά πόσον υπάρχει χώρος για εμάς τους μικρούς. Και όμως, παρά τις δυσκολίες, έχουμε βρει τον τρόπο ως εταιρεία να επιβιώνουμε.

Για να γίνω καλύτερα αντιληπτός, θα αναφέρω το παράδειγμα του θεσμού της απονομής των Oscars®. Παρά τον ανταγωνισμό, καταφέραμε από τον περασμένο χρόνο, με υψηλό κόστος βέβαια, να αποκτήσουμε τα αποκλειστικά δικαιώματα μετάδοσης του πολύ σημαντικού αυτού θεσμού. Για τον σκοπό μιας μη παθητικής αλλά ενεργής κάλυψης και μετάδοσης, συνεργαζόμαστε με την COSMΟΤΕ με κοινό πρόγραμμα και μεταδόσεις με Ελλαδίτες σχολιαστές από το Λος Άντζελες. Όσον αφορά το ερώτημα, αν ο ανταγωνισμός είναι οξύς, όπως θα αντιλαμβάνεστε η απάντηση είναι ότι ο ανταγωνισμός είναι ανελέητος και ο χαρακτηρισμός «οξύς» είναι πολύ επιεικής.

Πέτυχε η συνδρομητική

Πόσο έχουν αλλάξει τα πράγματα στον τομέα της συνδρομητικής τηλεόρασης στον τόπο μας τα τελευταία χρόνια;

Όταν ξεκινήσαμε με τους πρώην συνεταίρους μου το 1993 τη συνδρομητική τηλεόραση με την LTV, και μου αρέσει να χαρακτηρίζω τον εαυτό μου «σκαπανέα της συνδρομητικής τηλεόρασης στην Κύπρο», πολλοί μας κορόιδευαν. Δεν πίστευαν σε αυτό το εγχείρημα και ευτυχώς, γιατί έτσι μας άφησαν να εδραιώσουμε το νέο αυτό είδος τηλεόρασης στην Κύπρο. Είκοσι πέντε χρόνια αργότερα, η αγορά ωρίμασε και ο κόσμος είναι πρόθυμος να πληρώνει ένα σημαντικό τίμημα κάθε μήνα, για να έχει την ευχέρεια να απολαμβάνει τα τηλεοπτικά προγράμματα της αρεσκείας του.

Αποτέλεσμα αυτού του γεγονότος, κατά την ταπεινή μου άποψη, είναι όταν αναφερόμαστε πλέον στην τηλεοπτική βιομηχανία, να αναφερόμαστε στη συνδρομητική τηλεόραση. Ακόμα και οι παραδοσιακοί «ανοιχτοί ή ελεύθεροι» σταθμοί παρακολουθούνται κυρίως μέσα από τις πλατφόρμες, άρα ακόμα και αυτοί επί της ουσίας μπήκαν στην οικογένεια/κατηγορία της συνδρομητικής τηλεόρασης! Είναι απαραίτητοι και κάνουν πολύ σημαντική δουλειά, αλλά αυτή είναι η πραγματικότητα και όσον αφορά τις μετρήσεις τηλεθέασης, ας τις αναλύσουμε κάποια άλλη στιγμή. Καλό είναι, πάντως, να διερωτηθούν οι διαφημιζόμενοι γι’ αυτό το θέμα και για το πώς επενδύουν τα χρήματά τους.

Όσον αφορά το αθλητικό περιεχόμενο, ευτυχώς οι πλατφόρμες έχουν βρει ένα πολύ καλό τρόπο να συνεργαστούν και έτσι ο τηλεθεατής έχει πρόσβαση σχεδόν στα πάντα από την πλατφόρμα στην οποία είναι συνδρομητής. Όσον αφορά τον τομέα των ταινιών και σειρών, στην Κύπρο λειτουργεί μόνο μια εταιρεία η οποία διαθέτει κανάλια που δραστηριοποιούνται σε αυτό τον χώρο και αυτή είναι η Greko Television Services Ltd. Και όλα αυτά μέσα σε ένα περιβάλλον όπου βασιλεύουν οι παρανομίες, στις οποίες αναφέρθηκα προηγουμένως.

Νέες συμφωνίες, νέοι τομείς

Πόσο σας επηρέασε η πανδημία του κορωνοϊού; Διότι από τη μια κάποιος μπορεί να πει ότι η παραμονή του κόσμου στο σπίτι αύξησε την τηλεθέαση και απ’ την άλλη ότι το πλήγμα στις επιχειρήσεις έβλαψε τα έσοδά σας.

Οπωσδήποτε η πανδημία επηρέασε την εταιρεία μας όπως και όλο τον κόσμο. Στα έσοδα μας είχαμε μειώσεις, αλλά επειδή αυξήσαμε τον κύκλο των δραστηριοτήτων μας με νέες συμφωνίες σε άλλους τομείς και επανασχεδιάσαμε υφιστάμενες πρακτικές μας, καταφέραμε να μην έχουμε επηρεαστεί σε βαθμό που να κινδυνεύει η βιωσιμότητά μας.

Ποια τα μελλοντικά σας πλάνα;

Αυτό στο οποίο εστιάζουμε είναι να παρακολουθούμε τις εξελίξεις στον χώρο και ανάλογα να προσαρμοζόμαστε και να εντείνουμε τις προσπάθειές μας να επικοινωνούμε τη θέση της συνδρομητικής τηλεόρασης στην καθημερινότητά μας.

Δειτε Επισης

Καρδιοχειρουργοί του Mediterranean Hospital παρακολούθησαν διάλεξη του διακεκριμένου καθηγητή Claus Preusse
Άνευ ανθυποψηφίου συνεχίζει στη θέση του γενικού γραμματέα της ΠΑΣΥΔΥ ο Στρατής Ματθαίου
Η Golden Gallery by Kapatays δίπλα στα Μωρά Θαύματα
Εκδήλωση Ασφάλειας και Υγείας 2024: «Δεν υπάρχει άλλος χρόνος-Εξασφαλίζουμε υγιή και ασφαλή εργασία τώρα»
Η New Deal και η Rakuten Viber λανσάρουν επίσημη συνεργασία για την αγορά της Κύπρου
Η 1η ΕΜΟΔΕ του Πυροσβεστικού Σώματος Ελλάδος εκπαιδεύει Εθελοντές του SupportCY
Μαρία Δημητρίου: Η δύναμη της τηλεόρασης
Πώς η τεχνολογία μεταμορφώνει τον ιατρικό τομέα
Coca-Cola HBC Κύπρου: Στηρίζει με πράξεις αγάπης και φροντίδας, τη δράση «Πακέτα Αγάπης» του Κυπριακού Ερυθρού Σταυρού
CyEmployers: Διασύνδεση δεξιοτήτων που αποκτούνται από την Ανώτερη Εκπαίδευση με τις ανάγκες της αγοράς εργασίας