Ο ΣΕΔΕΑΚ συμμετείχε στην Διεθνή Μέρα Έρευνας Αγοράς

O Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Δημοσκοπήσεων & Ερευνών Αγοράς Κύπρου – ΣΕΔΕΑΚ (Μέλος της ΟΕΒ), με την ιδιότητα του Εθνικού Συνδέσμου - Εταίρου του Παγκόσμιου Οργανισμού Έρευνας Αγοράς (ESOMAR) στην Κύπρο, συμμετείχε για πρώτη φορά στους εορτασμούς για την Διεθνή Ημέρα Έρευνας Αγοράς (IMRD 2021).

Ο ΣΕΔΕΑΚ σε ειδική διαδικτυακή εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στις 7 Μαΐου 2021 τίμησε τον πρώην Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Δρ. Γιώργος Βασιλείου, που θεωρείται «ο δημιουργός» της έρευνας αγοράς στην Κύπρο και ιδρυτής του «MEMRB», που ήταν η πρώτη εταιρεία έρευνας αγοράς στην χώρα μας και ταυτόχρονα τοποθέτησε το επάγγελμα στον χάρτη και της Μέσης Ανατολής, καθώς και τον κ. Γιάννη Παπαδόπουλο, ιδρυτή της δεύτερης εταιρείας έρευνας αγοράς, στην περιοχή, την «AMER», που αποτέλεσε και ιδρυτικό μέλος του ΣΕΔΕΑΚ. Στην εκδήλωση συμμετείχε η πρόεδρος του ESOMAR κα Kristin Luck.

Ο ΣΕΔΕΑΚ και οι επαγγελματίες της έρευνας αγοράς νιώθουν ευγνώμονες για την συνεισφορά των πιο πάνω ατόμων, διότι ως πρωτοπόροι στον τομέα παρείχαν το εφαλτήριο για πολλούς από τους Κύπριους ερευνητές της επόμενης γενιάς, οι οποίοι ξεκίνησαν την καριέρα τους υπό την δική τους καθοδήγηση. Επίσης, το πολύτιμο τους έργο συνέβαλε όπως ο τομέας της έρευνας αγοράς αναπτυχθεί και αποκτήσει αναγνώριση στην οικονομία και στην κοινωνία, αλλά ταυτόχρονα βοήθησε να γνωρίσουν την Κύπρο μέσω του επαγγέλματος, πολλές από τις πολυεθνικές εταιρείες που εδρεύουν και εμπορεύονται τα προϊόντα τους παγκόσμια.

Με την ευκαιρία της διεθνούς ημέρας έρευνας αγοράς, ο ΣΕΔΕΑΚ τονίζει για μια ακόμη φορά την σημασία της έρευνας αγοράς ως εργαλείου που ενδυναμώνει τη φωνή των  πολιτών και των καταναλωτών και προσδίδει ιδιαίτερη σημασία στις αξίες και τις επιλογές τους. Ταυτόχρονα, ο επαγγελματίας της έρευνας αγοράς αποτελεί τον έμπιστο σύμβουλο των αρμοδίων ατόμων για την λήψη στρατηγικών αποφάσεων, αφού τα δεδομένα που συλλέγουν και αναλύουν οι επαγγελματίες είναι η ραχοκοκαλιά του στρατηγικού σχεδιασμού.

Μέλη του ΣΕΔΕΑΚ είναι οι επιχειρήσεις: Conread Research, Cymar Market Research, CMRC Cypronetwork, Insights Market Research (IMR), Nielsen Audience Measurement (Cyprus), Noverna, P.T.P. Pulse Market Research, RAI Consultants και Retail Zoom. Περισσότερες πληροφορίες για τον ΣΕΔΕΑΚ υπάρχουν στην ιστοσελίδα www.sedeak.org.cy

Δειτε Επισης

Την Τρίτη η 63η ετήσια γενική συνέλευση της ΟΕΒ
Το EUHeyDay πάει Πάφο
Η πρώτη δικαστική απόφαση στην Κύπρο που επέτρεψε τη λήψη μαρτυρίας μέσω εικονοτηλεδιάσκεψης σε αστική υπόθεση
Σύντομα ο σχεδιασμός για Σχολή Θαλάσσιων Επιστημών ΤΕΠΑΚ στη Λάρνακα
«sCYence Fair 2024»: Με εκατοντάδες χαμόγελα πλημμύρισε η μεγαλύτερη γιορτή της επιστήμης
Οι νικητές των «Stelios Bi-Communal Awards for Business Co-operation 2024»
TELETHON και Κεραυνός Στροβόλου ενώνουν δυνάμεις
16α ΙΝ Business Awards: Ανακοινώνονται την ερχόμενη εβδομάδα οι βραβευθέντες
Στην ΟΕΒ ο Σύνδεσμος Συλλογικότητας Θεατρικών Δημιουργών-Το πρώτο Διοικητικό Συμβούλιο
Στις 16 Μαΐου η ετήσια εκδήλωση «Cisco Experience»