Εταιρικές αξίες που καθιερώνουν την επιχείρηση ως εργοδότη προτίμησης

Πώς μια εταιρεία επιτυγχάνει να κερδίσει τον τίτλο του best work place; Τι είναι αυτό που κάνει μια επιχείρηση περιζήτητο εργασιακό χώρο; H ποιότητα της καθημερινότητας του κάθε εργαζόμενου καθορίζεται από τις συνθήκες εργασίας του. Οι έρευνες έχουν δείξει ότι ένα ικανοποιημένο προσωπικό είναι πιθανότερο να οδηγήσει μια επιχείρηση στην επιτυχία.

Οι εργαζόμενοι σήμερα αναζητούν εργοδότες με ισχυρή εταιρική κουλτούρα, θετικές αξίες και δέσμευση για την αριστεία.  Μια εταιρεία θεωρείται συχνά ένας καλός χώρος εργασίας όταν υποστηρίζει ανοικτή και ειλικρινή επικοινωνία, προσφέρει μια ευχάριστη ατμόσφαιρα και καλλιεργεί αίσθηση κινήτρου, εκτίμησης, σεβασμού και κατανόησης, επιτρέποντας ταυτόχρονα ευελιξία και αλλαγή.

Είναι ευχάριστο το γεγονός ότι όλο και περισσότερες επιχειρήσεις στην Κύπρο αναγνωρίζουν ότι πρέπει να επενδύσουν στα χαρακτηριστικά που διέπουν την κουλτούρα τη δική τους, αλλά και του ανθρώπινου δυναμικού τους, με στόχο την ικανοποίησή του. Είναι πλέον ξεκάθαρο, πως αν συμπεριληφθούν στους εργοδότες προτίμησης, θα έχουν θετικά αποτελέσματα στις εταιρικές δραστηριότητες, προσελκύοντας συνάμα νέα και πολλά υποσχόμενα ταλέντα.

Εργοδότης προτίμησης

Εργοδότης προτίμησης αναδεικνύεται αυτός που κερδίζει την εμπιστοσύνη και τον σεβασμό των υπαλλήλων του μέσα από την βελτίωση των δικαιωμάτων και της ευημερίας του προσωπικού. Ζητήματα, όπως οι αποδοχές, οι προσλήψεις, η υγεία και η ασφάλεια, οι συνθήκες εργασίας, η ποικιλομορφία και η κατάρτιση, είναι τα συστατικά που συνθέτουν το ελκυστικό εργασιακό περιβάλλον, ενισχύοντας το κίνητρο παραγωγικότητας και την αφοσίωση των υπαλλήλων. Η πανδημία, μας έχει διδάξει ότι η ανάπτυξη των εργαζομένων πρέπει να βρίσκεται στο επίκεντρο των στρατηγικών τους.

Για τα συστατικά στοιχεία για να ξεχωρίσει ένας οργανισμός ως εργοδότης προτίμησης θα μιλήσει ενώπιον του 13ου Συνεδρίου Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης η Μαριάννα Χατζηαντωνίου, Διευθύντρια Ανθρώπινου Δυναμικού, Parimatch.

Who is Who

Η Μαριάννα Χατζηαντωνίου είναι η Διευθύντρια HR της Parimatch. Είναι εκτελεστική επαγγελματίας HR και έμπειρη σύμβουλος, με ευρεία έκθεση σε τοπικές και διεθνείς εταιρείες. Είχε επίσης την ευκαιρία να ασκήσει HR Consulting, με έμφαση στον καθορισμό και την εφαρμογή στρατηγικών HR. Την έναρξη λειτουργίας start-up επιχειρήσεων και τη διαχείριση των πτυχών HR από αναδιοργανώσεις μεγάλης κλίμακας. Έχει ένα σταθερό υπόβαθρο διαχείρισης όλων των τομέων Ανθρώπινου Δυναμικού και ασκήσεων συρρίκνωσης, καθώς και μαζικών προσλήψεων και αναδιοργανώσεων. Είναι μέλος του Chartered Institute of Personnel and Development (CIPD) και κάτοχος MSc στη Διοίκηση Ανθρώπινου Δυναμικού από το Πανεπιστήμιο Surrey του Ηνωμένου Βασιλείου. Είναι πιστοποιημένη CSO Professional από τον Ιανουάριο του 2021 και εκτελεί καθήκοντα Γραμματέας στο Διοικητικό Συμβούλιο του CSR Cyprus.

Στο 13ο Συνέδριο Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, το οποίο παρουσιάζει η ΙΜΗ σε συνεργασία με το CSR Cyprus την Πέμπτη, 27 Μαΐου 2021, στο ξενοδοχείο Hilton Nicosia (πρώην Hilton Park), θα συζητηθούν θέματα, όπως η διαφάνεια στις επιχειρήσεις, η ίση μεταχείριση και οι ίσες απολαβές μεταξύ ανδρών και γυναικών, οι βιώσιμες επενδύσεις και η σημασία της υιοθέτησης περιβαλλοντικών στρατηγικών για τη βιώσιμη ανάπτυξη.

Για περισσότερες Πληροφορίες σχετικά με το θεματολόγιο του Συνεδρίου, κάντε κλικ εδώ.

Στο πλαίσιο του Συνεδρίου, θα πραγματοποιηθεί η απονομή των «Κυπριακών Βραβείων Καλών Πρακτικών Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης (ΕΚΕ) και Βιωσιμότητας».

Η είσοδος είναι ελεύθερη, ενώ απαραίτητη είναι η δήλωση συμμετοχής. Για εγγραφή, κάντε κλικ εδώ.

Πληροφορίες

Partnership Sponsor: Τράπεζα Κύπρου – SupportCY

ΧορηγοίΥπεραγορές ΑΛΦΑΜΕΓΑ, Evagoras and Kathleen Lanitis Foundation, Οργανισμός IMR / University of Nicosia ™, KPMG in Cyprus, PariMatch Foundation

Οργανωτής: ΙΜΗ

Σε συνεργασία με: CSR Cyprus

Χορηγοί Επικοινωνίας: Mesimvria, περιοδικό GOLD, περιοδικό IN Business, REPORTER

Για περισσότερες πληροφορίες και εγγραφές, επικοινωνήστε με την IMH:

Τηλέφωνο: 22505555 │ Φαξ: 22679820

Ηλεκτρονικό Ταχυδρομείο: events@imhbusiness.com

Ιστοσελίδα: www.imhbusiness.com

 

Δειτε Επισης

ΙΝ Business Awards: Στην Chrysostomides Advocates & Legal Consultants το βραβείο στην κατηγορία «Υπηρεσίες»
ΙΝ Business Awards: Στην Cyprus Millers by Hadjigiorkis το βραβείο στην κατηγορία «Εμπόριο-Βιομηχανία»
ΙΝ Business Awards: Στο Smoothie Factory το βραβείο στην κατηγορία «Μικρομεσαία Επιχείρηση»
Νίκος Χριστοδουλίδης: Προκηρύσσει μεγάλη εκστρατεία για το rebranding της Κύπρου ο Invest Cyprus
Δρ. Χρ. Χατζηκυπριανού: Κτηνιατρική Σχολή στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο
Γ. Μιχαήλ: Ας πιστέψουμε στην κυπριακή επιχειρηματικότητα, ας γίνουμε μια πραγματικά pro-business κοινωνία
16α IN Business Awards: Σε εξέλιξη η μεγάλη γιορτή του κυπριακού επιχειρείν
Με επικρίσεις και τροπολογίες ψηφίστηκε ο προϋπολογισμός του ΤΕΠΑΚ
Το πρώτο Nissan X-Trail e-POWER από το MyPetrolina app στον μεγάλο νικητή
Απορρίφθηκε νέα αγωγή για το κούρεμα- Ορθά έγινε απομείωση των καταθέσεων έκρινε το Δικαστήριο