Χορηγία Κατηγορίας Υπηρεσίες

Κινητήρια δύναμη ανάπτυξης της οικονομίας τα ακίνητα

Ανέκαθεν ο τομέας των ακινήτων συνέβαλε τα μέγιστα για την ανάκαμψη της οικονομίας και την δημιουργία συνθηκών ανάπτυξης. Τα ακίνητα θα συγκαταλέγονται πάντα στις πρώτες επενδυτικές επιλογές, ενώ μπορούν να προσελκύσουν άμεσες ξένες επενδύσεις, τόσο για στέγαση εταιρειών όσο και προσέλκυση εγκατάστασης ταλέντου.

Η βιομηχανία των ακινήτων και κατασκευών αποτελούν από τους στυλοβάτες της κυπριακής οικονομίας, καθώς με τζίρο που πλησιάζει τα €4 δις συνεισφέρει περίπου το 17% του ΑΕΠ, ενώ είναι ένας από τους πυλώνες που συμβάλλουν στην ανάκαμψη και ανάπτυξη της οικονομίας.

Διαβάστε ακόμη: 

Κ. Πετρίδης: Με συναίνεση για μεταρρυθμίσεις η δημιουργία βιώσιμου μοντέλου

Κ. Ηροδότου: Θωρακισμένες οι τράπεζες για αντιμετώπιση των προκλήσεων

Φ. Στασόπουλος: Το τρίπτυχο για βιώσιμη οικονομική ανάπτυξη

Κ. Χρυσοχός: Στις δικές μας δυνάμεις να στηρίζεται η ανάπτυξη

Λ. Ιωάννου: Πρέπει να ξεπεράσουμε το ξενοφοβικό μας σύνδρομο

Να αποβάλουμε τον λαϊκισμό και τις αυτοκαταστροφικές τάσεις

Πυξίδα της οικονομικής στρατηγικής η πολιτική βούληση

Αυτό ανεφερε ενώπιον του 11ου Nicosia Economic Congress o Μιχάλης Χατζηπαναγιώτου,  Διευθύνων Σύμβουλος της Cybarco Development και Πρόεδρος του Παγκύπριου Συνδέσμου Επιχειρηματιών Ανάπτυξης Γης και Οικοδομών. Πρόσθεσε πως ο τομέας συμβάλλει στην προώθηση της Κύπρου στο εξωτερικό, επίσης και στην προσέλκυση ξένων επενδύσεων που κρίνεται καθοριστικής σημασίας για την ανάπτυξη της μικρής οικονομίας της Κύπρου.

Τόνισε πως θα πρέπει να προσελκύσουμε περισσότερους ξένους την Κύπρο καθώς η χώρα διαθέτει όλα τα χαρακτηριστικά που συνδυάζουν διαμονή, εργασία και ψυχαγωγία. Προς το σκοπό αυτό, πρόσθεσε, θα πρέπει να υπάρχει λιγότερη γραφειοκρατία, ευκολότερες διαδικασίες για εργασία και για αδειοδότηση έργων, ενώ θα πρέπει να παραχωρηθούν φορολογικά κίνητρα για να έρθουν ξένοι.

Από την πλευρά του, ο Παντελής Λεπτός, Συμπρόεδρος του Ομίλου Εταιρειών Λεπτός, τόνισε πως ο τομέας των ακινήτων αποδείχθηκε σε αρκετές περιπτώσεις ανθεκτικός. Εξέφρασε, παράλληλα, την πεποίθηση πως παρά την αβεβαιότητα και τις δύσκολες συνθήκες που επικρατούν, θα έλθουν καλύτερες μέρες. Η παρούσα περίοδος, πρόσθεσε, θα πρέπει να αξιοποιηθεί ώστε να δράσουμε και να διορθώσουμε ό,τι χρειάζεται με απώτερο στόχο την αύξηση της ανταγωνιστικότητας της Κύπρου.

Ο κ. Λεπτός υπογράμμισε πως θα πρέπει να βελτιώσουμε την διαδικασία αδειοδότησης και να παρέχουμε περισσότερη προστασία στους επενδυτές. Ο τομέας ακινήτων, σημείωσε, είναι η πρώτη επιλογή των Κυπρίων για επένδυση των κυπριών, ενώ παρούσα περίοδος χαμηλών επιτοκίων προσφέρεται για επένδυση σε ακίνητα, ενώ υποβοηθητικά είναι και τα σχέδια που υπάρχουν σε ό,τι αφορά άδειες διανομής, headquartering και επιδότηση για αγορά κατοικίας.

Η επένδυση σε ακίνητα είναι ασφαλής επένδυση γι αυτό και οι περισσότερες προτιμούν να προβαίνουν σε τέτοιου είδους επενδύσεις επισήμανε ο Πέτρος Πέτρου, Διευθυντής της Oikos Group, υπογραμμίζοντας πως ο τομέας των ακινήτων στην Κύπρο κατέγραψε σημαντική ανάκαμψη τα τελευταία χρόνια.

Ο τομέας των ακινήτων, πρόσθεσε, δεν αφορά μόνο κατοικίες, αλλά η Κύπρος είναι σε θέση να προσφέρει ακίνητα για επένδυση με υψηλές αποδόσεις, ενώ ως χώρα παρέχει σταθερότητα, ασφάλεια και επενδυτικές ευκαιρίες.

Δειτε Επισης

Σε τροχία απογείωσης η γραμμή πλεύσης της κυπριακής ναυτιλίας... Παγκοσμίου φήμης ναυτιλιακό σύμπλεγμα η Κύπρος
Συνεργασία U Travel-Capacitor Partners: Ρεκόρ στις online πωλήσεις των ταξιδιωτικών πακέτων του Tomorrowland
7ο Cyprus HealthCare Conference: Η πορεία προς ισότιμο και καθολικό σύστημα υγείας
Η νέα επιστημονική επιτροπή του ΠΑΣΥΚΑΦ
Φαίδωνας Φαίδωνος: Πάνω από 600 οι φοιτητές ΤΕΠΑΚ στην Πάφο τη νέα χρονιά
Τομείς συνεργασίας συζήτησαν Βαφεάδης και Χατζημανώλη με DP World στο Ντουμπάι
Επιχειρηματικό φόρουμ Κύπρου-Εσθονίας: Προώθηση διμερών συνεργασιών
Οι εποπτικές προτεραιότητες της ΕΚΚ για το 2024-Επικέντρωση σε ΚΕΠΕΥ με διασυνοριακές δραστηριότητες
Εργασιακή ευημερία: Βασικός παράγοντας για τη βιώσιμη επιτυχία των οργανισμών
Ανανέωση διεθνούς διαπίστευσης EFMD για το Πρόγραμμα ΜΒΑ του Πανεπιστημίου Κύπρου