Πέντε αστέρια Euro NCAP για το νέο Skoda Enyaq iV

Το πρώτο ηλεκτρικό SUV της Skoda εξασφάλισε την υψηλότερη βαθμολογία των πέντε αστεριών στις δοκιμές πρόσκρουσης που διεξήγαγε το ανεξάρτητο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Αξιολόγησης Νέων Αυτοκινήτων Euro NCAP. Το Skoda Enyaq iV κατατάσσεται μεταξύ των ασφαλέστερων οχημάτων που διατίθενται σήμερα στην αγορά αφού κατάφερε να εξασφαλίσει ένα συνολικό ποσοστό της τάξης του 86% ενώ πέτυχε το καλύτερο αποτέλεσμα στη δοκιμή για προστασία επιβατών, με 94% για ενήλικες επιβάτες και 89% για παιδιά. Το πρώτο μοντέλο της Skoda βασισμένο στο Modular Electrification Toolkit του Ομίλου Volkswagen συνεχίζει έτσι τη σειρά των κορυφαίων βαθμολογιών για τα αυτοκίνητα της Skoda στις δοκιμές του Euro NCAP, ακόμη και με τα πλέον αυστηρότερα κριτήρια αξιολόγησης. Μαζί με το Enyaq iV, το Octavia, το συμπαγές Scala καθώς και τα SUV Kodiaq, Karoq και Kamiq έχουν επίσης εξασφαλίσει τα πέντε αστέρια στην ασφάλεια από τον Euro NCAP.

Το Skoda Enyaq iV διαθέτει έως και εννέα αερόσακους, συμπεριλαμβανομένου ενός κεντρικού αερόσακου μεταξύ των μπροστινών καθισμάτων για μια ολοκληρωμένη προστασία των επιβατών. Πολλά σύγχρονα συστήματα βοήθειας προειδοποιούν τον οδηγό για πιθανές συγκρούσεις ενώ βοηθούν ενεργά στην αποτροπή ή την ελαχιστοποίηση μια σύγκρουσης. Αυτά περιλαμβάνουν το Front Assist με προστασία πρόβλεψης για πεζούς και ποδηλάτες, Side Assist συμπεριλαμβανομένου Rear Traffic Alert, καθώς και Collision Avoidance Assist, Turn Assist και Exit Warning. Μια οθόνη με προβολή στον ανεμοθώρακα, στην οποία η Skoda έχει ενσωματώσει επαυξημένη πραγματικότητα για πρώτη φορά διατίθενται και οι προβολείς LED matrix στον προαιρετικό εξοπλισμό.

Το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Αξιολόγησης Νέων Αυτοκινήτων (Euro NCAP) είναι ένας οργανισμός που ιδρύθηκε το 1997 από υπουργεία μεταφορών, λέσχες αυτοκινήτων, ασφαλιστικούς συλλόγους και ερευνητικά ιδρύματα από οκτώ ευρωπαϊκές χώρες. Η κοινοπραξία εδρεύει στη βελγική πόλη Leuven, και διεξάγει δοκιμές σύγκρουσης σε τρέχοντα μοντέλα οχημάτων και αξιολογεί την ενεργή και παθητική ασφάλειά τους. Τα τελευταία χρόνια, οι δοκιμές έγιναν συνεχώς πιο αυστηρές και τώρα περιλαμβάνουν διάφορα σενάρια σύγκρουσης.

Δειτε Επισης

Πώς οι εταιρείες μπορούν να μειώσουν το κόστος του στόλου τους αυξάνοντας την ασφάλεια στους δρόμους
CIM Summit 2024: Πλατφόρμα ενημέρωσης και ανταλλαγής ιδεών
Davood Shamsi: Με εμπειρία σε Apple και JP Morgan στο 3ο Digital Cyprus Conference
ΟΕΒ, Τράπεζα Κύπρου και Deloitte στο Λονδίνο-Παρουσίαση επαγγελματικών ευκαιριών για επαναπατρισμό Κύπριων
Το κοινό «αγκάλιασε» την εκστρατεία του Bean Bar απέναντι στον καρκίνο του μαστού
Σύσταση Δικτύου Επιχειρήσεων Καινοτομίας από την ΟΕΒ
Εγκαίνια Παλαιάς Δημοτικής Αγοράς στην παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας
Ο νέος πρόεδρος των πολιτικών μηχανικών-Το κεντρικό Δ.Σ. του ΣΠΟΛΜΗΚ για την τριετία 2024-2027
Σημαντικές κοινωνικές δράσεις από ACTTA για τη συμπλήρωση 70 χρόνων από την ίδρυσή του
Εκπαιδευτικό πρόγραμμα για νέους «Νοιώθω Αυτοπεποίθηση»-Μια συνεργασία Dove και Hope For Children