Πόλος έλξης επενδυτικών ταμείων η Κύπρος

Σημαντικό μέρος της παγκόσμιας αγοράς χρηματοοικονομικών μέσων αποτελούν πλέον τα επενδυτικά ταμεία και οι οργανισμοί συλλογικών επενδύσεων, προσελκύοντας μεγάλο όγκο επενδύσεων και αποτελούν εναλλακτικές πηγές χρηματοδότησης, συμβάλλοντας στην υλοποίηση έργων και στην οικονομική ανάπτυξη.

Συγκεκριμένα, η οικονομική κρίση, η αλλαγή των απαιτήσεων και των προσδοκιών των επιχειρήσεων που προέκυψαν και η αύξηση της αβεβαιότητας συνέβαλαν στην αναζήτηση εναλλακτικών μεθόδων χρηματοδότησης των επενδύσεων. Πλέον, οι τραπεζικοί οργανισμοί είναι επιφυλακτικοί ως προς την παροχή δανείων για σκοπούς επενδύσεων, με τα επενδυτικά ταμεία να αποτελούν εναλλακτική πηγή εξεύρεσης ιδίων κεφαλαίων για χρηματοδότηση έργων.

Παράλληλα, θεσμικοί επενδυτές προτιμούν να επενδύουν σε εποπτευόμενα επενδυτικά ταμεία παρά σε εταιρείες με παραδοσιακή δομή καθώς τα επενδυτικά ταμεία αποτελούν μέρος μιας ρυθμιζόμενης αγοράς και είναι εποπτευόμενα από τις αρμόδιες αρχές που ασκούν αμερόληπτα τα εποπτικά τους καθήκοντα, παρέχοντας επιπρόσθετη ασφάλεια στους επενδυτές.

Η δυναμική της Κύπρου

Η Κύπρος τα τελευταία χρόνια έχει σημειώσει τεράστια βήματα προόδου στον συγκεκριμένο τομέα, αρχής γενομένης από τη θέσπιση του εγχώριου νομοθετικού πλαισίου που διέπει την οργάνωση και λειτουργία των συλλογικών επενδυτικών ταμείων, καθώς και το νομοθετικό πλαίσιο που διέπει τους Οργανισμούς Εναλλακτικών Επενδύσεων και τους Διαχειριστές Κεφαλαίων.

Για την Κύπρο, ο τομέας τα τελευταία χρόνια αποτελεί πυλώνα ανάπτυξης και προσέλκυσης επενδυτικού ενδιαφέροντος. Σύμφωνα με τα τελευταία διαθέσιμα στατιστικά στοιχεία από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, το συνολικό ενεργητικό υπό διαχείριση των επενδυτικών ταμείων το 2020 ανήλθε στα €8,58 δις, με το 25% του συνόλου του ενεργητικού υπό διαχείριση να επενδύεται στην Κύπρο.

7th International Funds Summit

Στο πλαίσιο του 7ου International Funds Summit θα φιλοξενηθούν κορυφαίοι διαχειριστές κεφαλαίων και ειδικοί στον τομέα της διοίκησης προκειμένου να αξιολογήσουν το μεταβαλλόμενο ανταγωνιστικό τοπίο στον τομέα των υπηρεσιών διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων σε σχέση με τα διεθνή κριτήρια και τις προκλήσεις συμμόρφωσης με τη διεθνή τυποποίηση, τη ρύθμιση και τη νομική συμμόρφωση.

Το Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί σε υβριδική μορφή στις 1-2 Νοεμβρίου 2021 και θα φιλοξενήσει στην Κύπρο ομιλητές και εκπροσώπους που θα είναι σε θέση να ταξιδέψουν, ενώ διαδικτυακή παρουσία στο Συνέδριο θα έχουν όσοι δεν θα μπορούν να ταξιδέψουν λόγω των περιοριστικών μέτρων. Το Συνέδριο διοργανώνεται από τον CIFA), τον Invest Cyprus και την IMH.

Για περισσότερες πληροφορίες κάντε κλικ εδώ - Website link: https://www.cyprusfundssummit.com/

 

Για περισσότερες πληροφορίες για το πώς μπορείτε να γίνεται χορηγός του συνεδρίου επικοινωνήστε με τον Νεόφυτο Κωνσταντίνου τηλεφωνικώς στο 22505536 ή μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο neofytos@imhbusiness.com

Δειτε Επισης

Coca-Cola HBC Κύπρου: Στηρίζει με πράξεις αγάπης και φροντίδας, τη δράση «Πακέτα Αγάπης» του Κυπριακού Ερυθρού Σταυρού
CyEmployers: Διασύνδεση δεξιοτήτων που αποκτούνται από την Ανώτερη Εκπαίδευση με τις ανάγκες της αγοράς εργασίας
Το ευρωπαϊκό έργο Waste Wisely Cyprus on Tour
Διάλεξη για τον εργασιακό εκφοβισμό από το Πανεπιστήμιο Νεάπολις Πάφος
Εβδομάδα Πυρασφάλειας από CNP ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ και Πυροσβεστική Υπηρεσία για 23η χρονιά
Ενεργή συμμετοχή MUSKITA στον ΟΠΑΠ Μαραθώνιο Λεμεσού
Συναντήσεις έμπνευσης #ΆκουΤοΣώμαΣου από τον Αντικαρκινικό Σύνδεσμο Κύπρου
Η Action Global Communications αναδείχθηκε Mediterranean Consultancy of the Year
16α ΙΝ Business Awards: Αντίστροφη μέτρηση για την μεγάλη γιορτή του επιχειρείν-Την Πέμπτη η απονομή των βραβείων
Στις 18 Ιουνίου το 7ο Παγκύπριο Συνέδριο Γάλακτος, Γεωργίας και Κτηνοτροφίας