Μετατροπή και πιστοποίηση εργασιακού χώρου σε χώρο μάθησης

Ίσως πιστεύετε ότι ως ενήλικας οι μέρες μάθησης έχουν τελειώσει. Λάθος! Μαθαίνουμε καθημερινά, ειδικά στη δουλειά. Μαθαίνουμε πώς να κάνουμε τη δουλειά μας, πώς να επικοινωνούμε με ανθρώπους, νέες συμβουλές, και μερικές φορές μαθαίνουμε ακόμη και πώς να μάθουμε.

Όταν σκεφτόμαστε τη μάθηση, οι περισσότεροι από εμάς σκέφτονται τα σχολεία και τα πανεπιστήμια ή την κατάρτιση σταδιοδρομίας με έμφαση στις απαιτήσεις εργασίας και την επαγγελματική πρόοδο που αποτελούν τη βασική ώθηση. Η μάθηση θεωρείται ακόμη και από ορισμένες εταιρείες ως δαπανηρή διαταραχή της παραγωγικότητας στο χώρο εργασίας.

Γνωρίζατε όμως ότι η μάθηση που συμβαίνει μέσω της εργασίας είναι πολύ πιο αποτελεσματική από τη μάθηση εκτός της εργασίας; Πολλές μελέτες τα τελευταία χρόνια έχουν δείξει ότι ο χώρος εργασίας μπορεί να είναι ένα πραγματικά αποτελεσματικό, αν όχι το πιο αποτελεσματικό, μέρος για μάθηση.

Το ΚΕΒΕ συμμετέχει ως ένας από τους εταίρους στο ευρωπαϊκό έργο “Towards a Holistic Transformation of Organisations into Learning Workplaces - LEARN” το οποίο στοχεύει να μετατρέψει το χώρο εργασίας σε περιβάλλον μάθησης και το χρόνο εργασίας σε ευκαιρία διαρκούς βελτίωσης. Με αυτό τον τρόπο, επωφελούνται τόσο οι ίδιοι οι εργαζόμενοι, που θα έχουν την ευκαιρία να αναπτύξουν δεξιότητες που αφορούν την εργασία τους, όσο και οι εργοδότες, καθώς μέσα από το LEARN θα δημιουργηθεί μια πιστοποίηση, που θα μετατρέπει τους οργανισμούς και επιχειρήσεις σε χώρους μάθησης.

Οι δραστηριότητες του έργου LEARN ξεκίνησαν τον Ιανουάριο 2020 και αναμένεται να ολοκληρωθούν το Δεκέμβριο 2022. Συντονιστής του έργου είναι η κυπριακή εταιρεία ‘M.M.C. Mediterranean Management Centre’, ενώ οι υπόλοιποι εταίροι της κοινοπραξίας προέρχονται από την Αυστρία, Γαλλία, Ελλάδα και Ισπανία.

Για περισσότερες πληροφορίες για το έργο επικοινωνείτε με το ΚΕΒΕ, φ/δι Δήμητρας Παλάοντα (τηλ. 22889840) ή επισκεφτείτε https://www.facebook.com/Learning-Workplaces-105192341052794.

Δειτε Επισης

Σύντομα ο σχεδιασμός για Σχολή Θαλάσσιων Επιστημών ΤΕΠΑΚ στη Λάρνακα
«sCYence Fair 2024»: Με εκατοντάδες χαμόγελα πλημμύρισε η μεγαλύτερη γιορτή της επιστήμης
Οι νικητές των «Stelios Bi - Communal Awards for Business Co-operation 2024»
TELETHON και Κεραυνός Στροβόλου ενώνουν δυνάμεις
16α ΙΝ Business Awards: Ανακοινώνονται την ερχόμενη εβδομάδα οι βραβευθέντες
Στην ΟΕΒ ο Σύνδεσμος Συλλογικότητας Θεατρικών Δημιουργών-Το πρώτο Διοικητικό Συμβούλιο
Στις 16 Μαΐου η ετήσια εκδήλωση «Cisco Experience»
Oι content creators αλλάζουν την όψη της οικονομίας
Με διαδρομές ενθουσιασμού, επιτυχίας και επιδόσεων ο απολογισμός για τον ΟΠΑΠ Μαραθώνιο Λεμεσού
ΓεΣΥ: Πώς διατηρείται και ενισχύεται η ποιοτική εξυπηρέτηση ασθενών;