Εκστρατεία Υφυπουργείου Ναυτιλίας για προώθηση Ναυτιλιακών και Γαλάζιων επαγγελμάτων

InBusinessNews  16/04/2021 17:30
Εκστρατεία Υφυπουργείου Ναυτιλίας για προώθηση Ναυτιλιακών και Γαλάζιων επαγγελμάτων

Εκστρατεία Υφυπουργείου Ναυτιλίας για προώθηση Ναυτιλιακών και Γαλάζιων επαγγελμάτων

InBusinessNews  16/04/2021 17:30

Το Υφυπουργείο Ναυτιλίας είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την έναρξη εκστρατείας για την προώθηση Ναυτιλιακών, Γαλάζιων σπουδών και επαγγελμάτων, στα σχολεία μέσης εκπαίδευσης. Η εκστρατεία του Υφυπουργείου «SEA YOUR HORIZON» επιδιώκει με ένα καινοτόμο και διαδραστικό τρόπο να απευθυνθεί στους μαθητές δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και πιο συγκεκριμένα στα παιδιά που φοιτούν στην Α’ Λυκείου, οι οποίοι βρίσκονται στη διαδικασία επιλογής επαγγελματικής κατεύθυνσης και γενικότερα λήψης σημαντικών αποφάσεων για τον επαγγελματικό προσανατολισμό τους. Επισημαίνεται ότι, βασικότερη στόχευση της εν λόγω πρωτοβουλίας  είναι η ανάπτυξη ναυτιλιακής συνείδησης των μαθητών μέσω στοχευμένης προώθησης της ναυτιλιακής κατάρτισης και εκπαίδευσης, καθώς και της προβολής των ναυτικών και ναυτιλιακών επαγγελμάτων, κυρίως σε Κύπριους μαθητές.

Η εκστρατεία απευθύνεται με ερωτηματολόγιο τύπου πολλαπλών απαντήσεων  στους μαθητές όπου θα  τους δίδεται η ευκαιρία να ενημερωθούν για την δυναμική του ναυτιλιακού τομέα, την πρωταγωνιστική παρουσία της Κύπρου στο παγκόσμιο ναυτιλιακό στερέωμα και τις προοπτικές απασχόλησης των γαλάζιων επαγγελμάτων. Η εκστρατεία ενημέρωσης, πέραν του σχετικού ερωτηματολογίου, θα εμπλουτιστεί και από επιπρόσθετο πληροφοριακό υλικό προς τους μαθητές

Η όλη δράση θα ενισχυθεί και με επισκέψεις του Υφυπουργού Ναυτιλίας σε σχολεία ανά το παγκύπριο όπου ο κ..Δημητριάδης  θα έχει τη δυνατότητα να ενημερώσει του μαθητές για τις σημαντικές  προοπτικές του τομέα στη χώρα μας. 

Ιδιαίτερες ευχαριστίες για την στήριξη της εκστρατείας στο Υπουργείο Παιδείας και στην κυπριακή ναυτιλιακή βιομηχανία (Κυπριακό Ναυτιλιακό Επιμελητήριο και Κυπριακή Ένωση Πλοιοκτητών) καθώς και στο Ραδιοφωνικό ίδρυμα Κύπρου για την προβολή του  προγράμματος . 

RELATED ARTICLES

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ

Σχετικά Άρθρα

Πίσω στην αρχή της σελίδας