Πανεπιστήμιο Νεάπολις: Διασύνδεση επιστημονικού δυναμικού με τον επιχειρηματικό κόσμο

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε 15 Απριλίου 2021, στις 10:00 η διαδικτυακή Ημερίδα με τίτλο Διασύνδεση Επιχειρηματικού Κόσμου και Πανεπιστήμιων: Η Συμβολή του «Γραφείου Διασύνδεσης με την Αγορά Εργασίας». Κατά τη διάρκεια της Ημερίδας οι 100 και πλέον συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν από τους εκλεκτούς ομιλητές για το έργο του Γραφείου, μέσα από την εμπειρία όλων των συνεργαζόμενων φορέων.

Συγκεκριμένα, αναδείχθηκε η σημαντική συμβολή του Γραφείου Διασύνδεσης του Πανεπιστημίου Νεάπολις Πάφου στην επικοινωνία των προγραμμάτων σπουδών με τις σύγχρονες ανάγκες της αγοράς εργασίας, ενώ παρουσιάστηκαν και τα πλεονεκτήματα που αποκόμισε το Πανεπιστήμιο Νεάπολις Πάφου, οι φοιτητές αλλά και οι ακαδημαϊκοί που εμπλέκονται σε αυτή την διαδικασία. Η ενεργή υποστήριξη των φοιτητών για την προσέγγιση της μελλοντικής τους σταδιοδρομίας και η ομαλότερη ένταξή τους στην αγορά εργασίας αποτελεί βασικό στόχο του Γραφείου Διασύνδεσης του Πανεπιστημίου Νεάπολις Πάφου. Μέσω του Γραφείου Διασύνδεσης, το Πανεπιστήμιο έχει πετύχει να εντατικοποιήσει την επικοινωνία του με τον επιχειρηματικό κόσμο, ώστε να λαμβάνει ανατροφοδότηση για τα προγράμματα σπουδών του και να προσφέρει στους φοιτητές του την ευκαιρία για απόκτηση εργασιακής εμπειρίας, συναφή με το αντικείμενο σπουδών τους, μέσω των τοποθετήσεων σε φορείς του ιδιωτικού, δημοσίου και ημικρατικού τομέα.

Παράλληλα, οι συμμετέχοντες ενημερώθηκαν για τα οφέλη που σχετίζονται με την τοποθέτηση φοιτητών σε επιχειρήσεις και οργανισμούς για σκοπούς πρακτικής άσκησης, αλλά και για τα οφέλη που προκύπτουν από την συνεργασία μεταξύ της ακαδημαϊκής κοινότητας και της αγοράς εργασίας, δίνοντας έτσι την ευκαιρία σε νέους ανθρώπους να πραγματοποιήσουν τους στόχους τους, αλλά και να εργαστούν μαζί ανακαλύπτοντας νέα μονοπάτια σε ανερχόμενους τομείς, μέσα από καινοτόμες ιδέες και projects.

Τέλος, απόφοιτοι του Πανεπιστημίου Νεάπολις Πάφου, μίλησαν για τις εμπειρίες που απέκτησαν μέσα από την τοποθέτησή τους σε επιχειρήσεις και οργανισμούς και το πως αξιοποίησαν τις ευκαιρίες αυτές για την επαγγελματική τους αποκατάσταση. 

Πληροφορίες Ημερίδας

Οργανωτές: Έργο «Γραφεία Διασύνδεσης Πανεπιστημίων με την αγορά εργασίας», Πανεπιστήμιο Νεάπολις Πάφου

Συντονισμός: ΙΜΗ

Χορηγοί επικοινωνίας: IN Business magazine, REPORTER

 

Για περισσότερες πληροφορίες, επικοινωνήστε με την ΙΜΗ, τηλ.: +357 22505555, φαξ: 22679820, ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: events@imhbusiness.com,  ιστοσελίδα: www.imhbusiness.com

 

Δειτε Επισης

Πρόσβαση στο ψηφιακό κράτος για όσους δυσκολεύονται ζητά η Επιτροπή Θεσμών
Columbia Technology και Sita δημιουργούν την SmartSea-Θα παρέχει λύσεις ναυτιλιακής τεχνολογίας
Altius Insurance: Στηρίζει τη σύνοδο του πρώτου επιστημονικού συνεδρίου νοσηλευτικής και μαιευτικής
Πλοήγηση στη νέα κανονικότητα: Το μέλλον των επαγγελματικών υπηρεσιών για ιδιώτες
RSM: Παγκόσμια στρατηγική 2030–RSM Cyprus: Ανάπτυξη, καινοτομία & επιτυχία πελατών(vid)
H ORB φέρνει ένα 3D Jeep® Wrangler από τις χιονισμένες πλαγιές, κατευθείαν στο κέντρο της Λευκωσίας (vid)
Στη δύναμη της ΟΕΒ ο Σύνδεσμος Οργανισμών Δημοσίων Επιβατικών Μεταφορών
Η Golden Gallery by Kapatays παρουσιάζει για 15η χρονιά το Art Deal by Kapatays
Έμφυλος προϋπολογισμός, ένα νέο εργαλείο για την επίτευξη των στόχων της αειφόρου ανάπτυξης
Το Needle 2024 συνεχίζει με την σειρά παράλληλων δράσεων: Needle & Thread Talks