Νέοι ορίζοντες για το πρόγραμμα HORIZON EUROPE

InBusinessNews  09/04/2021 14:30
Νέοι ορίζοντες για το πρόγραμμα HORIZON EUROPE

Νέοι ορίζοντες για το πρόγραμμα HORIZON EUROPE

InBusinessNews  09/04/2021 14:30

Υλοποιήθηκε με επιτυχία η εναρκτήρια εκδήλωση ενημέρωσης για το πρόγραμμα Horizon Europe – Ορίζοντας Ευρώπη, την Τετάρτη 7 Απριλίου 2021, η οποία διοργανώθηκε από το Υφυπουργείο Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά και προσέλκυσε το ενδιαφέρον πέραν των 1000 συμμετεχόντων από ερευνητικά και ακαδημαϊκά ιδρύματα, μικρομεσαίες επιχειρήσεις, δημόσιους οργανισμούς, οργανώσεις της Κοινωνίας των Πολιτών, τοπικές αρχές και μέσα ενημέρωσης.

Η εκδήλωση σηματοδότησε την επίσημη έναρξη του προγράμματος Horizon Europe στην Κύπρο και συγκέντρωσε ομιλητές από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και από το εθνικό οικοσύστημα  Έρευνας και Καινοτομίας, ενώ περιλάμβανε, επίσης, παρεμβάσεις πολιτικών και κυβερνητικών αξιωματούχων. Πιο συγκεκριμένα, η εκδήλωση έδωσε μια συνολική εικόνα του προγράμματος, δίνοντας έμφαση στους κύριους πυλώνες, στα νέα στοιχεία που υιοθετούνται και στους παράγοντες-κλειδιά για επιτυχία.

Στην εκδήλωση δόθηκε, παράλληλα, η ευκαιρία ενημέρωσης για τις διαθέσιμες υπηρεσίες που θα παρέχονται από τα Εθνικά Σημεία Επαφής του Ιδρύματος Έρευνας και Καινοτομίας (ΙδΕΚ) για την υποστήριξη των αιτητών και δικαιούχων του προγράμματος Horizon Europe.

To νέο πρόγραμμα Horizon Europe έχει ως στόχο να συμβάλει στην ενίσχυση της επιστημονικής και τεχνολογικής βάσης της ΕΕ, στην αναμόρφωση του Ευρωπαϊκού Χώρου Έρευνας (ΕΧΕ) και στη βελτίωση της ικανότητας της ΕΕ να καινοτομεί. Tο πρόγραμμα παρέχει πληθώρα ευκαιριών για τον δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα στην Κύπρο, καθώς και για το κοινό ευρύτερα, συνεχίζοντας τη μεγάλη επιτυχία του προγράμματος Horizon 2020.

Για να δείτε την συγκεκριμένη εκδήλωση σε view on demand, πατήστε εδώ: https://bit.ly/310cAFk

Διοργανωτής: Υφυπουργείο Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής

Συντονιστής: IMH
 

Capture2

Capture3

Capture5

Capture6

Capture9

Capture13

RELATED ARTICLES

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
Πίσω στην αρχή της σελίδας