Κέντρο Καινοτομίας στην Φραγκλίνου Ρούσβελτ

InBusinessNews  07/04/2021 17:00
Κέντρο Καινοτομίας στην Φραγκλίνου Ρούσβελτ

Κέντρο Καινοτομίας στην Φραγκλίνου Ρούσβελτ

InBusinessNews  07/04/2021 17:00

Στη δημιουργία Κέντρου Καινοτομίας στις δημοτικές υποδομές της Φραγκλίνου Ρούσβελτ εντός του 2021 προχωρεί ο Δήμος Λεμεσού. Αποστολή του Κέντρου είναι να στηρίξει νέους επιχειρηματίες και ενδιαφερόμενους φορείς να αναδείξουν τις προκλήσεις της Γαλάζιας Οικονομίας και να αναπτύξουν ιδέες start-up  για τεχνολογίες, προϊόντα και υπηρεσίες.

Το Κέντρο θα λειτουργεί σε άμεση συνεργασία και σύνδεση  µε τα δύο πανεπιστήμια της Λεμεσού που διαθέτουν τμήματα στις ναυτιλιακές σπουδές, καθώς επίσης και με άλλους συναφείς επαγγελματικούς φορείς και κέντρα ερευνών. Η κατασκευή του Κέντρου, με προϋπολογιζόμενο κόστος €350.000, ξεκινά άμεσα μετά τη σημερινή υπογραφή των συμβολαίων μεταξύ του Δημάρχου Λεμεσού Νίκου Νικολαΐδη και του Διευθύνοντα Σύμβουλο της Εταιρείας Karpozilos Constructions and Developments Ltd κ. Δημήτρη Καρπόζιλο.

«Η καινοτομία είναι ζωτικής σημασίας για τη βιώσιμη ανάπτυξη της Γαλάζιας Οικονομίας, η οποία με τη σειρά της στηρίζει την επιχειρηματικότητα, συμβάλλει στην προστασία του παράκτιου και θαλάσσιου περιβάλλοντος, και δημιουργεί ευκαιρίες απασχόλησης και ενίσχυσης της κοινωνικής ευημερίας για τους πολίτες της Λεμεσού», τόνισε ο Δήμαρχος Νίκος Νικολαΐδης μετά την υπογραφή των συμβολαίων. «Το Κέντρο αναμένεται να δώσει ώθηση στις προσπάθειες για περαιτέρω ανάπτυξη της Γαλάζιας Οικονομίας, καθώς η Λεμεσός φιλοξενεί περισσότερες από 200 εταιρείες που παρέχουν ναυτιλιακές υπηρεσίες, διαθέτει λιμάνι πολλαπλών χρήσεων, σύγχρονη μαρίνα αναψυχής και μεγάλη τουριστική και βιομηχανική δραστηριότητα. Σημειώνεται επίσης ότι η Λεμεσός είναι το μεγαλύτερο κέντρο πλοιοδιαχείρισης στην ΕΕ, με εμπορικό στόλο άνω των 20 εκατομμυρίων μεικτών τόνων, και είναι μεταξύ των χωρών που έχουν εξέχοντα ρόλο στη διαμόρφωση παγκόσμιων ναυτιλιακών πολιτικών με ισχυρή παρουσία και ισχυρή φωνή σε όλα τα ναυτιλιακά φόρα και τους διεθνείς οργανισμούς».

Το έργο περιλαμβάνεται στα έργα που συγχρηματοδοτούνται από το «Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης της Ευρωπαϊκής Ένωσης», του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα και Αειφόρος Ανάπτυξης»  με άξονα προτεραιότητας «Βιώσιμη Αστική Ανάπτυξη» της προγραμματικής περιόδου 2014 -2020, τους Εθνικούς Πόρους και το Δημοτικό Ταμείο.  

RELATED ARTICLES

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ

Σχετικά Άρθρα

Πίσω στην αρχή της σελίδας