Κέντρο Καινοτομίας στην Φραγκλίνου Ρούσβελτ

Στη δημιουργία Κέντρου Καινοτομίας στις δημοτικές υποδομές της Φραγκλίνου Ρούσβελτ εντός του 2021 προχωρεί ο Δήμος Λεμεσού. Αποστολή του Κέντρου είναι να στηρίξει νέους επιχειρηματίες και ενδιαφερόμενους φορείς να αναδείξουν τις προκλήσεις της Γαλάζιας Οικονομίας και να αναπτύξουν ιδέες start-up  για τεχνολογίες, προϊόντα και υπηρεσίες.

Το Κέντρο θα λειτουργεί σε άμεση συνεργασία και σύνδεση  µε τα δύο πανεπιστήμια της Λεμεσού που διαθέτουν τμήματα στις ναυτιλιακές σπουδές, καθώς επίσης και με άλλους συναφείς επαγγελματικούς φορείς και κέντρα ερευνών. Η κατασκευή του Κέντρου, με προϋπολογιζόμενο κόστος €350.000, ξεκινά άμεσα μετά τη σημερινή υπογραφή των συμβολαίων μεταξύ του Δημάρχου Λεμεσού Νίκου Νικολαΐδη και του Διευθύνοντα Σύμβουλο της Εταιρείας Karpozilos Constructions and Developments Ltd κ. Δημήτρη Καρπόζιλο.

«Η καινοτομία είναι ζωτικής σημασίας για τη βιώσιμη ανάπτυξη της Γαλάζιας Οικονομίας, η οποία με τη σειρά της στηρίζει την επιχειρηματικότητα, συμβάλλει στην προστασία του παράκτιου και θαλάσσιου περιβάλλοντος, και δημιουργεί ευκαιρίες απασχόλησης και ενίσχυσης της κοινωνικής ευημερίας για τους πολίτες της Λεμεσού», τόνισε ο Δήμαρχος Νίκος Νικολαΐδης μετά την υπογραφή των συμβολαίων. «Το Κέντρο αναμένεται να δώσει ώθηση στις προσπάθειες για περαιτέρω ανάπτυξη της Γαλάζιας Οικονομίας, καθώς η Λεμεσός φιλοξενεί περισσότερες από 200 εταιρείες που παρέχουν ναυτιλιακές υπηρεσίες, διαθέτει λιμάνι πολλαπλών χρήσεων, σύγχρονη μαρίνα αναψυχής και μεγάλη τουριστική και βιομηχανική δραστηριότητα. Σημειώνεται επίσης ότι η Λεμεσός είναι το μεγαλύτερο κέντρο πλοιοδιαχείρισης στην ΕΕ, με εμπορικό στόλο άνω των 20 εκατομμυρίων μεικτών τόνων, και είναι μεταξύ των χωρών που έχουν εξέχοντα ρόλο στη διαμόρφωση παγκόσμιων ναυτιλιακών πολιτικών με ισχυρή παρουσία και ισχυρή φωνή σε όλα τα ναυτιλιακά φόρα και τους διεθνείς οργανισμούς».

Το έργο περιλαμβάνεται στα έργα που συγχρηματοδοτούνται από το «Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης της Ευρωπαϊκής Ένωσης», του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα και Αειφόρος Ανάπτυξης»  με άξονα προτεραιότητας «Βιώσιμη Αστική Ανάπτυξη» της προγραμματικής περιόδου 2014 -2020, τους Εθνικούς Πόρους και το Δημοτικό Ταμείο.  

Δειτε Επισης

Στο τεύχος Απριλίου του περιοδικού GOLD: Living the American Dream
Fooderloo: Ένα καινοτόμο app που μειώνει το food waste και εξοικονομεί χρήματα στις επιχειρήσεις
Και εγένετω Σύνδεσμος Κανονιστικής Συμμόρφωσης Κύπρου(CCA)-Ποια η αποστολή του
Σημαντικές πρωτοβουλίες ΕΚΚ για ενίσχυση του χρηματοοικονομικού αλφαβητισμού των νέων
Century Travel Group και Goget Retail Microfinance σε μια συνεργασία προς όφελος του Κύπριου ταξιδιώτη
Διοικητικό πρόστιμο συνολικού ύψους €360,000 στην ΚΕΠΕΥ MCA Intelifunds από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς
Ενισχύει τη συνεργασία του με το Υφυπουργείο Κοινωνικής Πρόνοιας το ΚΕΒΕ
Επιτυχής επαναπιστοποίηση Διεθνών Προτύπων της Kition Ocean Port
Το «Ποδηλατώ για ένα ευρώ με τη Μαρίνα Θεοδώρου 2024» συμπλήρωσε 600 χλμ προσφοράς
Ξεπέρασε κάθε προσδοκία ο ΟΠΑΠ Μαραθώνιος Λεμεσού με χρυσό χορηγό τα Holland & Barrett