Διατηρώντας την αξία των επενδύσεων σας για τις μετέπειτα γενιές

Η δημιουργία πλούτου, ειδικά για όσους ξεκίνησαν από το μηδέν, δεν αποτελεί εύκολη υπόθεση αλλά προϋποθέτει μακροχρόνια σκληρή δουλειά και κόπο. Ακόμη και για όσους τα «βρήκαν έτοιμα», η διατήρηση της αξίας των περιουσιακών στοιχείων και η μεταβίβασή τους στις επόμενες γενιές απαιτεί σωστή διαχείριση.

Πλούσια άτομα και οικογένειες έχουν στην κατοχή τους ευρύ φάσμα περιουσιακών στοιχείων, τα οποία ενδεχομένως να βρίσκονται σε διάφορες δικαιοδοσίες. Χωρίς προσεκτικό σχεδιασμό, οι αποταμιεύσεις αυτές, τα αποθέματα, τα ακίνητα κλπ. μπορεί να τύχουν διαφορετικής διαχείρισης από τις επιθυμίες του ιδιοκτήτη, να βρεθούν σε κίνδυνο από τους πιστωτές (συμπεριλαμβανομένου του διαζυγίου των συζύγων) ή από πολιτική αστάθεια, ενώ μπορεί να υπόκεινται σε μεγαλύτερες φορολογικές υποχρεώσεις.

Η διαχείριση των περιουσιακών στοιχείων περιλαμβάνει προγραμματισμό για το πώς θα διατηρηθούν, θα διαχειριστούν και θα διανεμηθούν στα μέλη της οικογένειας. Θα πρέπει να θεωρείται ως μια εξελισσόμενη διαδικασία που αναπτύσσεται καθώς διαμορφώνεται τόσο η ζωή όσο και οι οικογενειακές συνθήκες.

Στο διαδικτυακό συνέδριο με τίτλο «Επενδυτικές ευκαιρίες στον τομέα των ακινήτων» που διοργανώνει η ΙΜΗ την Tρίτη 27 Απριλίου 2021, πέραν της παρουσίαση των ακινήτων σε Κύπρο και εξωτερικό ως επενδυτική επιλογή, ειδικοί θα αναλύσουν τους τρόπους με τους οποίους μπορούν να μεταβιβαστούν με δίκαιο και ασφαλές τρόπο τα επενδυτικά χαρτοφυλάκια καθώς και οι οικογενειακές επενδύσεις σε ακίνητα στους κληρονόμους λαμβάνοντας υπόψη την νομική και φορολογική πτυχή που ενδεχομένως να απασχολούν τους ιδιοκτήτες.

Απαντήσεις στα πιο πάνω ζητήματα θα επιδιώξει να δώσει ο CEO του The Charles Group στη Βρετανία, Nicholas Charles ο οποίος ειδικεύεται στην παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών για την ευημερία των οικογενειακών επιχειρήσεων, για φορολογικό σχεδιασμό, προστασία περιουσιακών στοιχείων και παροχής συμβουλών ιδιοκτησίας. Είναι ο διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου Charles ένας οργανισμός που γεφυρώνει το χάσμα μεταξύ των οικογενειών υψηλής εισοδηματικής στάθμης και των συμβούλων τους.

Συνεργάζεται με οικογένειες για να τους βοηθήσει να δημιουργήσουν και να οικοδομήσουν αποτελεσματική επικοινωνία τόσο μεταξύ των μελών της οικογένειας όσο και με τους συμβούλους τους. Εφάρμοσε τη δική του επιτυχημένη λογιστική πρακτική που ειδικεύεται στον φόρο ακίνητης περιουσίας, διαχειρίζεται χαρτοφυλάκια επενδύσεων και προγραμματίζει επενδύσεις σε ακίνητα για άτομα υψηλής εισοδηματικής στάθμης. Διαχειρίζεται επίσης το οικογενειακό χαρτοφυλάκιο ακινήτων πολλών εκατομμυρίων στερλινών λιρών, με την αξία του να πενταπλασιάζεται επί διαχείρισής του.

Το συνέδριο θα διεξαχθεί στην ελληνική και αγγλική γλώσσα. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα, κάντε κλικ εδώ.

Το συνέδριο αφορά μικρούς και μεγάλους μη θεσμικούς επενδυτές. Κεντρικό ακροατήριο είναι οι Affluent και High Net Worth Individuals, Κύπριοι ή ξένοι, που ζουν στην Κύπρο.  Μεταξύ άλλων, το συνέδριο απευθύνεται στο πιο κάτω ακροατήριο:

  • Ιδιώτες επενδυτές  
  • Family Offices
  • CEOs και άλλα ανώτερα στελέχη επιχειρήσεων
  • Wealth and Asset Managers
  • Σύμβουλοι επενδύσεων
  • Συνέταιροι και άλλα ανώτερα στελέχη από λογιστικά και δικηγορικά γραφεία
  • Ανώτερα στελέχη από τραπεζικούς και χρηματοοικονομικούς οργανισμούς

Η συμμετοχή στο συνέδριο είναι δωρεάν, με απαραίτητη προϋπόθεση την εγγραφή. Για ηλεκτρονικές εγγραφές, κάντε κλικ εδώ.

 

Οργανωτής: IMH

Χορηγοί (μέχρι στιγμής): Imperio Group

Χορηγοί Επικοινωνίας: περιοδικό GOLD, περιοδικό IN Business, πόρταλ REPORTER

Για περισσότερες πληροφορίες, επικοινωνήστε με την IMH:

Τηλ.: 22505555 | Φαξ: 22679820 | Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: events@imhbusiness.com

Ιστοσελίδα: www.imhbusiness.com

Δειτε Επισης

Σύντομα ο σχεδιασμός για Σχολή Θαλάσσιων Επιστημών ΤΕΠΑΚ στη Λάρνακα
«sCYence Fair 2024»: Με εκατοντάδες χαμόγελα πλημμύρισε η μεγαλύτερη γιορτή της επιστήμης
Οι νικητές των «Stelios Bi - Communal Awards for Business Co-operation 2024»
TELETHON και Κεραυνός Στροβόλου ενώνουν δυνάμεις
16α ΙΝ Business Awards: Ανακοινώνονται την ερχόμενη εβδομάδα οι βραβευθέντες
Στην ΟΕΒ ο Σύνδεσμος Συλλογικότητας Θεατρικών Δημιουργών-Το πρώτο Διοικητικό Συμβούλιο
Στις 16 Μαΐου η ετήσια εκδήλωση «Cisco Experience»
Oι content creators αλλάζουν την όψη της οικονομίας
Με διαδρομές ενθουσιασμού, επιτυχίας και επιδόσεων ο απολογισμός για τον ΟΠΑΠ Μαραθώνιο Λεμεσού
ΓεΣΥ: Πώς διατηρείται και ενισχύεται η ποιοτική εξυπηρέτηση ασθενών;